Viisi pointtia: NXT TakeOver: Phoenix (26.1.2019)
Päivämäärä: 26.1.2019
Sijainti: Phoenix, Arizona, USA (Talking Stick Resort Arena)
Katso tapahtuma WWE Networkissa!
Royal Rumble on WWE:n vuoden merkittävimpiä tapauksia. Se on vuorossa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, mutta sitä ennen Phoenixin aavikolla oteltiin vuoden ensimmäinen NXT:n TakeOver -tapahtuma. Alla viisi huomiota illan kulusta.
1. ”Pöhinän” puute
”Pöhinä” on termi, joka on totuttu kuulemaan start up -yrittäjien ja kokoomuspoliitikkojen suusta. Sillä viitataan asian tai ilmiön luomaan vilkkaaseen keskusteluun ja mielenkiintoon. Usein näiden TakeOver-tapahtumien alla on ollut paljon ”pöhinää” ja spekulaatiota tulevasta. Tällä kertaa mitään valtavan suuria ennakko-odotuksia ei ollut. Se kertoo siitä, että tapahtuman rakentamisessa ja markkinoinnissa ei oltu onnistuttu aivan parhaalla mahdollisella tavalla.
2. Matt Riddle on tulevaisuuden tähti
Matt Riddle on entinen vapaaottelija, jonka ura UFC-organisaatiossa tyssäsi helmikuussa 2013 siihen, että hän jäi kiinni marijuanan käytöstä. Ennen tätä Riddle oli voittanut kaikki neljä otteluaan UFC:ssa. Vuonna 2015 Riddle siirtyi showpainin pariin ja teki nopean nousun indypainin huipulle.
NXT:hen ”King Of Bros” saapui elokuussa 2018 ja tuosta lähtien Kassius Ohno oli ollut piikkinä hänen lihassaan. Ottelu ei ehkä tarjonnut valtavasti painillisia hienouksia, mutta toi Riddlen hahmoon uuden ulottuvuuden. Tähän asti häntä oli presentoitu vapaamielisenä ja hymyilevänä hauskanpitäjänä, mutta tässä nähtiin erilainen — aggressiivinen — puoli Riddlestä. Moinen moniulotteisuus lupaa hyvää jatkoa ajatellen.
3. Ricochet’n hämmästyttävä esitys
Illan parhaasta ottelusta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä Ricochet’n ja Johnny Garganon Pohjois-Amerikan mestaruudesta käyty ottelu jätti yleisön haukkomaan henkeään. Gargano on saanut lisänimen ”Johnny Takeover”, sillä hän nimenomaan loistaa näissä isoissa tapahtumissa. Itseeni vielä suuremman vaikutuksen teki kuitenkin Ricochet. Miehen uskomaton atleettisuus ja henkeä uhmaavat loikat toki tiedettiin, mutta viimeistään tässä hän osoitti, että taitaa myös kaikki muut showpainin osa-alueet. Ricochet’n loikat eivät ole mikään erillinen sirkusesitys, vaan nivoutuvat ottelun flow’hun ja vievät matsin tarinaa loogisesti eteenpäin. Vuosi on vielä nuori, mutta jo tässä vaiheessa on selvää, että tämä ottelu kuuluu vuoden parhaimmistoon.
4. Bianca Belairin näytön paikka
Tappioton putki on muodostunut ikään kuin Triple H:n erikoiseksi. Bianca Belair kun ei suinkaan ole ensimmäinen ottelija, joka on nostettu NXT:n ravintoketjun huipulle käyttämällä tätä taktiikkaa. Lähihistoriasta vastaavanlaisia esimerkkejä ovat vaikkapa Authors Of Pain ja Asuka.
Belair on WWE:n oma kasvatti, sillä hänet poimittiin koulutettavaksi, kun hän oli niittänyt mainetta CrossFit-kilpailijana. Tämä tausta voi osoittautua Biancalle vielä eduksi, sillä WWE (luonnollisestikin) arvostaa omia kasvattejaan. Ura on ainakin saanut lentävän lähdön ja Velveteen Dreamin tavoin Belair vakuuttaa erityisesti hahmotyöskentelijänä. Painin taso kohtaamisessa Shayna Baszleria vastaan ei ollut aivan priimaa, mutta ottelu kertoi toimivan tarinan ja nosti mielenkiintoa Belairin tulevaisuutta kohtaan.
5. Pääottelu oli tylsä
Tommaso Ciampan ja Aleister Blackin kohtaaminen illan viimeisessä ottelussa ei oikein sytyttänyt. Syy tähän oli siinä, että Aleister Blackin tarina NXT:n puolella alkaa olla kerrottu, joten tuskinpa kukaan antoi hänelle tässä ottelussa voitonmahdollisuuksia. Työmoraali miehillä oli toki kohdallaan ja he ottelivat pitkän ja raskaan päämatsin, jossa ei iskuja ja kolhuja säästelty. Tunnetusti showpainissa on kyse paljon enemmästä kuin puhtaasta teknisestä suorittamisesta, joten jo pelkän taustatarinansa tähden tämä oli tuomittu epäonnistumaan.
Eräs asia WWE:ssä on kautta vuosikymmenten ymmärretty oikein. Yleisö on lähetettävä kotiin hyvillä mielin. Näin kävi nytkin, sillä Tommaso Ciampan ja Johnny Garganon toistensa pälyily lähetyksen viime sekunneilla oli kutkuttavaa katsottavaa. Mihin tämä tarina vielä johtaakaan?
Tulokset:
- The War Raiders voitti The Undisputed Eran ajassa 17:00 ja nousi uudeksi NXT:n joukkuemestariksi. Arvosana: 7/10
- Matt Riddle voitti Kassius Ohnon ajassa 9:20. Arvosana: 5/10
- Johnny Gargano voitti Ricochet’n ajassa 24:35 ja nousi uudeksi NXT North American -mestariksi. Arvosana: 9/10
- Shayna Baszler voitti Bianca Belairin ajassa 15:14 ja säilytti NXT:n naisten mestaruuden. Arvosana: 6/10
- Tommaso Ciampa voitti Aleister Blackin ajassa 26:32 ja säilytti NXT:n mestaruuden. Arvosana: 6/10
NXT Takeover Phoenix- tapahtuman arvosana: 7/10
No Comment