Impact WrestlingJobberin postia

Uusi Knockouts-mestari ja ottelusarjan alku – Impactin vierailu Meksikoon oli uuden kauden alku

Tässä juttusarjassa Smarksiden sisällöntuottajat pureutuvat johonkin tiettyyn promootioon ja kertovat, mitä siellä on tapahtunut viime aikoina. Jutuissa listataan promootion plussat ja miinukset sekä nimetään ne ottelut, jotka jokaisen on syytä katsoa.


Impact Wrestling 20.1.2020 – 11.2.2020

 • Impact Wrestling kävi tammikuun puolivälissä Lucha Libre AAA Worldwiden vieraana México Cityssä. Uusia kuvioita aloitettiin maltillisesti
 • Nauhoitusten keskeisin tarina oli Michael Elginin ja Eddie Edwardsin pitkäaikaikainen vihanpito sekä heidän paras viidestä -sarjan alku.
 • Myös Knockouts-mestaruus oli paljon esillä jaksojen aikana ja uusi Knockouts-mestari kruunattiin jaksojen päätteeksi.

Yllättäen tuore Impactin maailmanmestari Tessa Blanchard oli jaksojen ajan melko pienessä roolissa, mutta hän oli kuitenkin paikan päällä ja avasi ensimmäisen jakson pienimuotoisilla mestaruusjuhlilla, mutta hän sai vastaansa Impactin muut yksilömestarit X Division -mestari Ace Austinin sekä Impactin historian pitkäaikaisimman Knockouts-mestari Taya Valkyrien. Molemmat mestarit olivat sitä mieltä, että he ansaitsisivat mahdollisuuden otella Impactin maailmanmestaruudesta Tessaa vastaan, sillä molemmilla on allaan allaan voitot Blanchardista; Taya oli se, joka Tessalta maailmanmestaruuden vei ja Ace puolestaan oli Tessaa parempi lokakuussa käydyssä tikapuuottelussa X Division -mestaruudesta.

Tessa kuitenkin sai tukijan Ace Austinin kanssa sotajalalla jo jonkun aikaa olleesta Trey Miguelista ja ensimmäisen jakson pääotteluna nähtiin joukkueottelu näiden neljän välillä.

Koska Meksikossa ollaan, myös paikallisia vierailijoita oli saatu paikan päälle. Näistä näkyvimpinä vahvistuksina lucha libren legenda Dr. Wagner Jr., järkälemäinen Taurus sekä lucha-taivaan uusi nouseva tähti El Hijo del Vikingo.

Wagner otteli jaksoissa pientä nostetta Impactin riveissä nauttivan Dagan kanssa ensin punkkarijoukkue Reno Scumia ja sen jälkeen oVe:ä vastaan. Ohiolaistalli oli Meksikossa kolmehenkisenä, sillä tallin johtaja, entinen maailmanmestari Sami Callihan on kadonnut johonkin tuntemattomaan paikkaan hävittyään mestaruuden Tessa Blanchardille.

Taurus puolestaan oli osallisena eläimelliset mittasuhteet täyttävässä Rhinon ja Moosen pienen ikuisuuden kestäneessä kuviossa. Rhinon ja Moosen kuvio ei osoita päättymisen merkkejä ja Taurus olikin mielestäni ihan hyvä lisäys tähän erittäin kulahtaneeksi käyneeseen kuvioon.

Vikingo taas oli osallisena joukkuekuvioiden kehittymisessä, kun hän paini teknisen ottelun hallitsevaa joukkuemestari Josh Alexanderia vastaan sekä myöhemmin Fallah Bahh’n kanssa joukkueena ottelevaa TJP:tä vastaan.

Michael Elgin ja Eddie Edwards aloittivat paras viidestä -ottelusarjan Edwardsin hallitseman Call Your Shot -pokaalin omistuksesta. Pokaalin, jonka haltija saa haastaa haluamansa mestarin tulevaisuudessa. Elgin ja Edwards eivät ottele keskenään huonoa ottelua ja sarjan kaksi ensimmäistä ottelua nähtiin Meksikossa. Elgin menee seuraaviin nauhoituksiin Las Vegasissa johtoasemassa 2-0.

Viimeinen iso kuvio pyöri Knockouts-mestaruuden ympärillä. Jordynne Grace lisättiin kolmanneksi osapuoleksi Kiera Hoganin ja Madison Raynen otteluun ykköshaastajuudesta. Grace voitti ottelun ja haastoi historian pitkäaikaisimman Knockouts-mestarin nauhoitusten viimeisen jakson pääottelussa ja voitti mestaruuden.

Muu divisoona kävi muuten vain kuumana kun Rosemaryn vihanpito Havokia ja Havokin manageria James Mitchelliä vastaan jatkuu edelleen. Tällä kertaa Rosemary sai jo kertaalleen “tapetun” Susien eli Su Yungin takaisin pimeälle puolelle ja viimeisen jakson aikana Yung hirtti Mitchellin. Mitchell oli ennen tätä houkutellut kilttinä uudelleen henkiin heränneen Susien puolelleen, mutta Rosemary tuli väliin. Tässä ei ole näin kirjoitettuna mitään järkeä, mutta minulle tämä “undead realm” toimii edelleen, vaikka se ajoittain junnaakin paikallaan.


Plussat:

 • Taya Valkyrien mestaruuskausi loppui
 • Eddie Edwards ja Michael Elgin painivat jatkossakin hyviä otteluita
 • Joukkuedivisioona elää ja voi hyvin

Miinukset:

 • Missä on Sami Callihan?
 • Moose ei edelleenkään kiinnosta
 • Tommy Dreamerin on pakko painia joka nauhoituksissa, enkä tiedä miksi

Tiesitkö?

 • Impactin mestarien keski-ikä on tällä hetkellä 26,4 vuotta.

Vierailijat:

 • Taurus
 • Maximo
 • El Hijo del Vikingo
 • Murder Clown
 • Pagano
 • Dr. Wagner Jr.

Matsisuositukset:

 • Ace Austin & Taya Valkyrie vs. Tessa Blanchard & Trey 21.1.
 • Eddie Edwards vs. Michael Elgin 28.1.
 • TJP vs. El Hijo del Vikingo 4.2.
 • Taya Valkyrie vs. Jordynne Grace 11.2.
Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

Viisi pointtia: FCF Myrskyvaroitus

Next post

Kolumni: WWE:stä on tullut katsomakelvotonta tauhkaa

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *