#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Atsushi Onita vs. Terry Funk (1993)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Räjähdyksiä, piikkilankaa, verta, suojahaarniskaan pukeutunut tuomari. Kyllä, nyt ollaan japanilaisten death match -otteluiden ihmeellisessä maailmassa.

Atsushi Onita, All Japan Pro Wrestlingin dojon kasvatti ja kyseisen promootion Junior Heavyweight -divisioonan tähti, päätti perustaa oman promootionsa. Frontier Martial-Arts Wrestling eli FMW syntyi vuonna 1989 ja oli vastuussa brutaalien ja erikoisten death match -otteluiden tuomisesta japanilaisten painifanien ihmeteltäväksi. Kiertäessään Memphisiä 70- ja 80-lukujen taitteessa Onita oli nähnyt death match -otteluita ja päätti tehdä niistä oman promootionsa vetonaulan. Mukaan tuotiin sellaisia painijoita kuin Mr. Pogo, Mitsuhiro Matsunaga, Leatherface ja Kintaro Kanemura, ja ottelumuodot vedettiin reilusti överiksi räjähdyksineen ja tehosteineen.

Tämänkertainen #MaanantainMatsi on yksi FMW:n tunnetuimmista. FMW:n vuosittainen lippulaivatapahtuma oli simppelisti nimetty Anniversary Show’ksi. Neljännen vuosijuhlan pääottelussa Onita kohtasi toisen hardcore-painin grand old manin, Terry Funkin. Ottelumuoto oli No Rope Exploding Barbed Wire Time Bomb Death Match, eli ottelu olisi voitettava ja karkuun päästävä ennen kuin koko kehä posahtaisi tuusan nuuskaksi.

Onko kyseessä silkkaa shokkiarvoilla mässäilyä vai löytyykö pinnan alta jotain muutakin? Katso itse.

Atsushi Onita vs. Terry Funk – No Rope Exploding Barbed Wire Time Bomb Deathmatch (FMW, 5.5.1993)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Smark Night XIII: Royal Rumble 2018 (Tampere)

Next post

WWE-veikkaus 2017: Clash of Champions

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *