#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Los Gringos Locos vs Octagon & El Hijo del Santo (1994)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Marraskuussa 1994 tehtiin historiaa. Meksikolainen AAA järjesti WCW:n kanssa yhteistyössä When Worlds Collide -tapahtuman, josta tuli ensimmäinen ei-amerikkalaisen painipromootion järjestämä tapahtuma, joka lähetettiin Yhdysvalloissa PPV-lähetyksenä. Tapahtumassa oli mukana tulevia sekä 1990-luvun alun huippunimiä, kuten Perro Aguayo Sr, Konnan, Psicosis ja Rey Mysterio, mutta illan valokeilan nappasivat neljä miestä illan toiseksi viimeisessä ottelussa.

Eddie Guerrero oli saapunut AAA:n riveihin vuonna 1992 ja muodostanut nopeasti joukkueen El Hijo del Santon kanssa. Miesten isät, Gory Guerrero ja El Santo, olivat lucha libren historian kaksi suurinta legendaa ja olivat myös aikanaan muodostaneet joukkueen. Oli siis tähtiin kirjoitettu että myös pojat taistelisivat rinnakkain. Kaikki kuitenkin muuttui keväällä 1993, kun kateuden sokaisema Guerrero puukotti Santon poikaa selkään ja liittoutui amerikkalaisen ”Love Machine” Art Barrin kanssa. Guerrerosta ja Barrista tuli nopeasti Meksikon vihatuin kaksikko. Los Gringos Locos nimellä tunnettu parivaljakko taisteli seuraavan vuoden joukkuemestaruuksista El Hijo del Santon ja tämän uuden joukkueparin Octagonin kanssa.

Los Gringos Locos sai vietyä mestaruudet itselleen kesäkuussa 1994 kieron tuomarin avustuksella, joten vuoden lähestyessä loppuaan heittivät tecnicot rohkean haasteen. Luchas de Apuestas, lucha libren merkittävin ottelu, naamiot vastaan hiukset. Octagon oli sillä hetkellä Meksikon suosituin naamiotu painija, joten hänen naamionsa arvo oli erittäin korkealla. El Hijo del Santo kantoi kasvoillaan maansa suurimman legendan naamiota. Hänen isänsä oli haudattu naamio kasvoillaan kansallissankarina. Tappio ei ollut vaihtoehto. Kaikki oli pistetty peliin ja ottelu lyötiin lukkoon.

Ottelu tultiin palkitsemaan muun muassa Dave Meltzerin Wrestling Observer Newsletter -lehden vuoden ottelu -palkinnolla. Surullisena tosiasiana tämä jäi Guerreron ja Barrin viimeiseksi yhteiseksi taisteluksi. Barr kuoli 17 päivää myöhemmin hotellihuoneessaan huumeiden väärinkäytön seurauksena ja Guerrero suuntasi pian pohjoiseen kohti Philadelphiaa.

Sivistä itseäsi lucha libren ehdottomalla klassikolla!

Los Gringos Locos vs Octagon & El Hijo del Santo – 2/3 Falls Luchas de Apuestas Masks vs Hair (AAA When World Collide 11.11.1994)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Smarkin sävel – 3/2018

Next post

Ennakko: NXT TakeOver New Orleans

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *