#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Myzteziz vs Rey Mysterio Jr. (2015)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Mistico oli Meksikon suurin tähti tarttuessaan WWE:n tarjoamaan sopimukseen vuonna 2011. Ikuisesti seuraavaa suurta latinotähteä etsivä liikuntaviihdejätti antoi tähdelle uuden naamion, uuden tunnelmavalaistuksen ja uuden nimen, Sin Cara.

Lukijat varmaan muistavatkin mitä tapahtui seuraavaksi. Sin Cara osoittautui massiiviseksi flopiksi miehen kohdatessa suuria vaikeuksia yrittäessään sopeutua klassisesta lucha libre -tyylistä WWE:n omaan kehätyyliin. Carasta tulikin lähinnä internet-vitsi naamiomiehen mokaillessa kehässä tiuhaan tahtiin. Eräissä Smackdown-nauhoituksissa miehen ottelu meni niin reisille, että koko ottelu piti käydä vetämässä uudestaan varmasti hämmentyneen ja osittain huvittuneen yleisön eteen.

Marginaalista toivoa Sin Caran maailmanvalloitukselle toi joukkueen löytyminen luchalegenda Rey Mysterion kanssa. Kuka tahansa olisi haistanut dollareita kahden suuren luchatähden välisessä kohtaamisessa, mutta molempien miehien loukkaantumiset sekä Mysterion lomat pitivät mahdollisen miesten välisen ottelun visusti vain suunnitelmien tasolla.

Sin Cara päätti jättää WWE:n alkuvuodesta 2014 ja palata takaisin Meksikoon. Sin Caran hahmon peri Hunico, joka oli WWE:ssä ehtinyt jo feudatakin alkuperäisen Sin Caran kanssa omalla Sin Cara Negro -hahmollaan. Kohtalon ivaa on toki myös se, että Hunico paini uransa alkumetreillä myös nimellä Mistico. Myös Mysteriolla oli toinen jalka ovesta ulkona, mutta WWE pitkitti miehen sopimusta vielä vuoden 2015 alkuun, syynä Mysterion toistuvat loukkaantumisten aiheuttamat poissaolot.

Mysterion ollessa vapaa agentti ensimmäisen kerran sitten vuoden 2002, AAA nappasi legendan riveihinsä kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Myös Mistico, uudella nimellään Myzteziz (nimi Mistico oli nimittäin kilpailevan CMLL-promootion hallussa), oli päätynyt AAA:n riveihin, joten oli sanomattakin selvää, mikä unelmaottelu tähdittäisi AAA:n vuoden suurinta tapahtumaa TripleManiaa.

Tähän päivään mennessä tämä vuoden 2015 kohtaaminen on miesten ainoa yksilöottelu. Myzteziz jätti AAA:n vain muutama kuukausi TripleManian jälkeen ja palasi CMLL:n riveihin, vaihtaen nimensä jälleen, tällä kertaa Caristicoksi. Mysterio jätti AAA:n taloudellisten erimielisyyksien johdosta vuoden 2016 alussa ja pyöri ympäri maailmaa, kunnes palasi WWE:n riveihin vuonna 2018. Nykyään taas Misticona tunnettu naamiosankari on noussut jälleen Meksikon suurimmaksi tähdeksi, mutta näyttää hyvinkin siltä, että sukupolviensa suurimpien luchatähtien keskinäiset kohtaamiset jäävät tähän yhteen.

Myzteziz vs Rey Mysterio Jr. (AAA TripleMania XXIII, 9.8.2015)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Kolumni: Erään aikakauden loppu

Next post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: WWE Elimination Chamber

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *