Uutiset

Kuollut: Adrian ”Lionheart” McCallum (1982 – 2019) – Niskansa kehässä murtanut britti teki paluun lääkärin neuvojen vastaisesti ja nousi ICW:n huipulle

Englantilainen showpainija Adrian ”Lionheart” McCallum on kuollut 36-vuotiaana, kertoo Insane Championship Wrestlingin Twitter-tili. McCallum oli menehtyessään hallitseva ICW:n maailmanmestari sekä Euroopan raskaan sarjan mestari. McCallum oli yksi kotipromootionsa ICW:n suurimmista tähdistä viimeisten vuosien ajan.

ICW:n ilmoituksessa kerrottiin: ”Adrian oli ICW:n ja englantilaisen showpainin kantava voima. Mutta sitä tärkeämmin hän oli ystävämme. Hänen menehtymisensä jättää valtavan aukon kaikkien hänet tunteneiden elämiin.”

Kirjoitushetkellä McCallumin kuolinsyy ei ole vielä selvillä.


Englannin Cambridgesta lähtöisin oleva McCallum aloitti uransa jo vuonna 2002. Teini-ikäisen McCallumin astuessa ensimmäistä kertaa kehään Englannin painikenttä oli hieman erilainen kuin nykyään. Kuudentoista aktiivivuotensa aikana McCallum ehti painia ympäri Iso-Britanniaa, tärkeimpinä kohteinaan Skotlannin ICW, Preston City Wrestling ja World of Sportin uudelleenkäynnistys. McCallum oli mukana skottipromootion historian kolmannessa tapahtumassa ja on siitä asti ollut osana pukuhuonetta.

Vuoden 2014 maaliskuussa McCallumin ura, ja elämä, sai ratkaisevan käänteen.

Puolustaessaan PCW:n mestaruutta AJ Stylesia vastaan McCallum oli ottavana osapuolena tulevan WWE:n mestarin tavaramerkkiliikkeelle Styles Clashille. McCallum otti liikkeen vastaan väärin, painaen leukansa rintaan kuten painijoille on opetettu, ja laskeutui niskoilleen. McCallumin niska murtui kahdesta kohdasta. McCallum otti vastuun liikkeen väärin vastaanottamisesta, vaikka avoimessa kirjeessään Stylesille pyysi tätä lopettamaan kyseisen liikkeen käytön, sillä hän ei ollut ainoa, joka oli kärsinyt vakavan niskavamman liikkeen vuoksi. Lieveilmiönä Styles Clashista tuli seuraaviksi vuosiksi takuuvarma tapa kerätä reaktiota yleisöltä Englannin ja Skotlannin painikehissä.

Päästyään tapahtumasta sairaalaan McCallumille kerrottiin, mitä hänen niskalleen oli käynyt ja lähetettiin MRI-kuvauksiin. Lääkärit kertoivat McCallumille, ettei hän välttämättä kävelisi enää koskaan.

McCallum palasi kehään vuotta myöhemmin maaliskuussa 2015.

McCallum kohtasi legendaarisen Rob Van Damin vuonna 2017 kolminottelussa, jossa oli mukana myös Zack Gibson.

McCallum saavutti uransa suurimman menestyksen skotlantilaisen Insane Championship Wrestlingin riveissä, jossa hän oli kaksinkertainen Zero-G mestari sekä maailmanmestari. Kyseisen maailmanmestaruuden McCallum voitti viime marraskuun Fear & Loathing -tapahtumassa pitkäaikaiselta vihamieheltään Jackie Pololta.

McCallum omisti Pro Wrestling Elite -promootion ja toimi lisäksi kouluttajana GPWA-painikoulussa.

Uransa viimeisen mestaruuden, Euroopan raskaan sarjan mestaruuden, McCallum voitti 16.6.2019, vain kolme päivää ennen menehtymistään. McCallum on jo toinen tänä vuonna kuollut painija, joka oli mestari kuolleessaan. All Japan Pro Wrestlingin World Junior Heavyweight -mestari Atsushi Aoki menehtyi kesäkuun alussa moottoripyöräonnettomuudessa.

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Ennakko: WWE Stomping Grounds 2019

Next post

WWE-veikkaus 2019: Stomping Grounds

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *