Uutiset

WWE järjestää kansainvälisen turnauksen kevytsarjalaisille

WWE on ilmoittanut lisäävänsä WWE Networkin tarjontaan Global Cruiserweight Series -nimisen ohjelman, jonka ensimmäinen lähetys nähdään keskiviikkona 13. heinäkuuta 2016. Kyseessä on avoin, kansainvälinen turnaus, joka koostuu yhteensä 32 kevytsarjalaisesta (alle 93-kiloisista painijoista) ja joka kestää kymmenen viikkoa. Koska sarja on avoin, ottelijoiden ei tarvitse olla WWE:n painijoita, vaan he voivat edustaa muita liigoja ja painia päätoimisesti esimerkiksi Isossa-Britanniassa tai Japanissa. Ohjelman voittajasta kruunataan WWE.comin mukaan maailman paras kevytsarjalainen.

”WWE:tä luullaan usein ahdasmieliseksi – –, mutta olemme halukkaita kokeilemaan uusia asioita. Vaatii vain aikaa, jotta muutoksia voi syntyä”, toteaa hallitseva WWE-mestari Triple H PWInsiderin haastattelussa. Triple H:n mukaan myös Global Cruiserweight Seriesin järjestäminen vaati runsaasti aikaa, mutta odotus palkitaan. ”Olen innoissani siitä, että eri painijat ja organisaatiot saavat näkyvyyttä WWE:n ja WWE Networkin kautta. Se edistää koko alaa.”

Haku ohjelmaan on jo käynnissä. Päättäjät katselevat videoita jatkuvasti ja yrittävät haravoida kevytsarjalaisten joukosta 32 parasta yksilöä. Valtaosa osallistujista on tulossa WWE:n ulkopuolelta. ”Kun sanon ’kansainvälinen’, minä todella tarkoitan kansainvälistä. Rekrytoimme painijoita joka puolelta maailmaa, kuten Isosta-Britanniasta, Japanista ja Kiinasta”, Triple H toteaa. Tarkoituksena ei ole väkisin löytää osallistujaa jokaisesta mahdollisesta paikasta, mutta WWE pyrkii siitä huolimatta antamaan kaikille mahdollisuuden.

Ohjelman painotus on painiotteluissa, mutta silkan kehätoiminnan lisäksi sarjassa paneudutaan ottelijoihin yksilöinä. ”Haluan, että ihmiset saavat tietoa näistä painijoista”, Triple H sanoo ja tarkentaa, ettei se tapahdu ainoastaan kehäsuorituksin, vaan WWE tulee dokumentoimaan ottelijoiden taustoja tarkemmin. ”Kun sarjan ensimmäinen jakso lähetetään, fanit ovat jo oppineet ottelijoista paljon WWE:n verkkosivuilta”, hän lisää.

Kevytsarjalaisten valokeila on Triple H:n mukaan osa isompaa muutosta, joka muokkaa painimaailmaa tällä hetkellä. ”Maailma muuttuu päivittäin, ja mikäli et muutu sen mukana, jäät jälkeen”, hän toteaa ja nostaa esiin NXT:n. ”Mitä useampi ihminen tahtoo katsella lajiamme tai työskennellä siinä, sitä parempi tästä alasta tulee”, sanoo Triple H. ”Toivon, että kaikilla painijoilla on mahdollisuus kehittyä, ja mikäli he ovat valmiita ja halukkaita ja [WWE:n näkökulmasta] sopivia painijoita ja esiintyjiä, voimme tarjota heille kansainvälisen alustan näyttää osaamistaan. Jos se vaatii sitä, että pienempiä liigoja on tuettava, niin silloin me teemme sen. Näen, että yhteistyö tekee hyvää koko alan tulevaisuudelle.”

Triple H ei osaa tarkalleen määritellä, minkälaisia matseja Global Cruiserweight Series tulee tarjoamaan. ”Monet yhdistävät vain Nevillen ja Kaliston kaltaiset lennokkaan painin taiturit kevytsarjalaisiin, mutta minulle alle 93-kiloiset painijat merkitsevät paljon muutakin”, hän sanoo. Triple H:n mukaan esimerkiksi Isossa-Britanniassa on runsaasti kevytsarjalaisia, joiden vahvuus on volttien sijasta mattopainissa tai jossain muussa painin osa-alueessa. ”En tahdo sanoa, että valmistaudu ohjelmaan katselemalla Rey Mysterion WCW-matseja, sillä luvassa ei ole pelkästään lennokasta painia. Koen, että kevytsarjalaiset voivat kehittyä pidemmälle ja että jokaisen ottelun salainen ainesosa on ottelijoiden välinen tyyliero. Toiset ovat pienempiä, toiset nopeampia, toiset aggressiivisempia. Emme tule rajoittamaan ketään. Tarjoamme teille jotain sellaista, jota ette ole aikaisemmin nähneet.”

Global Cruiserweight Series WWE Networkilla 13.7.2016 alkaen. Osallistu keskusteluun foorumillamme.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Sekatsuyo – showpainiaiheinen anime

Next post

WWE-veikkaus 2016: Fastlane

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *