RaatiWWE

Parhaimmat WrestleMania-ottelut: The Rock vs. Steve Austin, WrestleMania X-Seven (#7)

Smarkside-raati on juttusarja, jossa Smarksiden lukijat äänestävät painimaailman parhaimmistoja, kuten parhaita yksittäisiä painijoita, parhaita joukkueita, parhaita juonikuvioita ja parhaita tapahtumia. Äänestys on kaikille avoin. 


WrestleMania 17 (tai WrestleMania X-Seven) on tapahtuma, jota monet pitävät yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista showpainitapahtumista. Se on valittu esimerkiksi tässä Bleacher Reportin artikkelissa historian parhaimmaksi WrestleManiaksi, ja se voitti Dave Meltzerin Wrestling Observer Newsletter -lehden palkinnon vuoden 2001 parhaimpana painitapahtumana. Syvällä Teksasin sydämessä järjestetty show oli yksinkertaisesti osoitus tapahtumasta, jossa joka ikinen tähti osui kohdalleen – ja sai 67 925 fania huutamaan onnesta läpi pitkän illan.

Tapahtumassa nähtiin muun muassa William Regalin ja Chris Jerichon ottelu WWF Intercontinental -mestaruudesta, Kurt Anglen ja Chris Benoit’n kamppailu silkasta paremmuudesta, Shane McMahonin ja Vince McMahonin viihdyttävä Street Fight -matsi, The Undertakerin ja Triple H:n brutaali taistelu sekä niin sanottuna ”maskina Kanen naamalla” kaikkien aikojen toinen Tables, Ladders and Chairs -ottelu – spektaakkeli, joka muutti showpainin tulevaisuutta lopullisesti.

Eikä tapahtuma loppunut antikliimaksiin, niin kuin WrestleMania X-8 tulisi vuotta myöhemmin tekemään.

Tapahtuma loppui yhteen kaikkien aikojen ikimuistoisimmista showpainiotteluista.

 

It’s the match that both men have to win, and neither man can afford to lose.

– Paul Heyman, WrestleMania X-Seven

 

The Rock ja ”Stone Cold” Steve Austin olivat kohdanneet toisensa jo kerran aikaisemmin WrestleManian pääottelussa. Se tapahtui vuonna 1999, ja silloin The Rock oli ilkeän Mr. McMahonin suojatti, jota vastaan kansansankari Steve Austin taisteli verenmaku suussaan. Nyt, vuonna 2001, sekä The Rock että Stone Cold olivat yleisön sankareita, joskin Austin ainakin WrestleMania X-Sevenissä suurempi sellainen – WWF-mestari Rock sai jopa yllättävänkin negatiivisen vastaanoton Reliant Astrodomen väeltä, joka halusi nähdä loukkaantuneena olleen ”Stone Cold” Steve Austinin nousevan taas kerran kukkulan kuninkaaksi.

Rockin ja Austinin ensimmäinen WrestleMania-taistelu oteltiin niin ikään WWF-mestaruudesta, ja silloinkin se oli nimenomaan Rock, joka käveli WrestleManiaan mestaruusvyötä kantaen. Kyseinen ottelu päättyi kuitenkin Austinin voittoon, joten nyt WrestleMania X-Sevenissä The Rockilla oli pelissä muutakin kuin pelkästään mestaruus – nimittäin kunnia. Kuten jo ottelun ensimmäisistä sekunneista ilmenee, The Rock ja Stone Cold vihasivat toisiaan, joten toinen peräkkäinen WrestleMania-tappio kaikista maailman painijoista juuri Steve Austinille olisi syvä kolaus The Rockin itsetunnolle.

 

 

Toisaalta myös Austinilla oli kaikki pelissä. Stone Cold oli noussut pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin huipulle voittamalla Royal Rumble -ottelun, eikä hänellä ollut selostaja Paul Heymanin sanoin varaa hävitä WrestleManiassa. Niinpä Austin oli valmis tekemään mitä tahansa päihittääkseen WWF-mestari The Rockin, josta oli kuoriutunut huomattavasti sitkeämpi ja vahvempi ottelija verrattuna siihen mieheen, jonka Austin oli kohdannut kaksi vuotta aikaisemmin WrestleMania 15:ssä.

Kaikkensa Austin myös teki – mutta niin teki yhtä lailla The Rock. Ottelu, joka kesti lopulta hieman yli 28 minuuttia, tuntuu ottelulta, jonka kestoa on mahdotonta arvioida matsia seuratessa, sillä jossain vaiheessa kamppailu vain imaisee katsojan sisäänsä sekoittaen samalla ajantajun.

 

The Rock ja ”Stone Cold” Steve Austin käyttivät kaikki mahdolliset temppunsa WrestleMania X-Sevenissä. Austin kaivoi naftaliinistaan jopa entisen managerinsa ”Million Dollar Man” Ted DiBiasen kuristusotteen, Million Dollar Dreamin. Kuva: WWE Network.

 

Jos jokin matsi on nimittäin ylibuukattu oikein, se on tämä tässä näin.

The Rock ja ”Stone Cold” Steve Austin kertovat Houstonin yössä tarinan, joka osaa loksauttaa katsojan leuan auki, vaikka ottelun olisikin nähnyt useita kertoja. Lopulta tunnelma äityy yksinkertaisesti taianomaiseksi, eivätkä katsojat voi muuta kuin vaipua euforiaan.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä sokerina pohjalla lepää se kuuluisa viimeinen niitti: mahdoton ajatus siitä, että painihistorian kaiketi tunnetuimmat viholliset ”Stone Cold” Steve Austin ja Mr. McMahon hautaisivat verisen sotakirveensä ja paiskaisivat syntiset kätensä yhteen.

Siis ikään kuin Daniel Bryan lyöttäytyisi yhteen Stephanie McMahonin kanssa – ja tekisi sitten esimerkiksi Johnny Garganosta veristä mössöä terästuolilla.

On sanottu, että Austinin hahmonkehitys oli myöhemmin nähtynä virhe. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö WrestleMania X-Sevenin kliimaksi ole yksi ikimuistoisimmista WrestleMania-hetkistä tai, hitto, koko showpainihistorian hetkistä ylipäänsä.

Tätä se showpaini parhaimmillaan on. Katarttista teatteria, joka nostaa äärimmäisiä tunteita pintaan.

 

What the hell?!? Son of a bitch! Son of a bitch, I don’t believe this! Steve Austin’s drinking a damn beer with Mr. McMahon! Stone Cold has sold his soul to Satan himself to win the WWF title! WHY, STEVE? WHY THIS WAY?!?

– Jim Ross, WrestleMania X-Seven

 


Katso ottelu WWE Networkista tästä linkistä.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Mikko Maestro nousi FCF-mestaruuden haastajaksi – lue Wrestling Show Liven raportti ja kuuntele uusi podcastimme

Next post

Smarkin sävel – 3/2018

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *