Kolumnit

Elävän kuolleen paluu

Brock Lesnar paiskoo Seth Rollinsia ympäri kehää erilaisilla suplekseilla. Lopuksi Peto nostaa limanuljaskamaisen mestarin harteilleen ja paiskaa F5:llä kanveesiin. Tuomari laskee yhteen ja kahteen – ei ole toivoakaan että Rollins irtautuisi. Sitten valot sammuvat, ja gongi kumahtaa.

Siinä hän seisoi. The Undertaker. Mies, jolta Brock Lesnar vei aivan kaiken WrestleMania XXX:ssä. Kuollut Mies rokotti Lesnaria vyön alle ja junttasi kahteen kertaan Tombstone Piledriverilla kanveesiin. Lesnar oli maassa, ja Undertaker poseerasi yleisölle. Tämä kaikki tapahtui WWE:n Battleground-tapahtuman päätteeksi.

Minä rakastin tätä tapahtumasarjaa. Se jätti katsojalle tulkinnanvaraa ja herätti kysymyksiä. Undertakerin motiivi on toki kaikille selvä, mutta miksi juuri tämä hetki? Miksi WWE Universen suuri suosikki meni pilaamaan babyface-painijan mestaruusvoiton? Miksei Undertaker malttanut odottaa edes sekuntia pidempään, jolloin Lesnar olisi ollut jo mestari? Miksi hän ylipäätään hyökkäsi vasta nyt? Miksei jo vuosi sitten?

Juuri tuollaisten kysymyksien vuoksi hetki oli täydellinen. Undertaker, rakastettu kehälegenda, teki ristiriitaisen teon ryöväämällä katsojilta riemun hetken. Se sotii täysin hänen hahmoaan vastaan. Brock Lesnar ei hänkään ole pelkkää mustaa ja valkoista. Tunteetonta Lesnaria vihattiin vuosien ajan, mutta tänä vuonna hänestä on kehkeytynyt koko WWE:n suosituin painija. Brockin käytös sinällään ei ole edes muuttunut. Jos joku on Brock Lesnarin tiellä, Brock Lesnar tuhoaa hänet. Nyt tiellä sattui olemaan inhottava Seth Rollins, joten yleisö oli luonnollisesti Lesnarin puolella.

Paul Heymanin ikimuistoinen ilme kertoo kaiken.

Paul Heymanin ikimuistoinen ilme kertoo kaiken. Nyt Undertaker janoaa kostoa.

Tässä mahtavassa kuviossa epäilyksiä herättää vain yksi asia. Undertaker ei näyttänyt hyväkuntoiselta. Mies on ikääntynyt vauhdilla ja kasvattanut vatsaansa, ja jo Tombstone Piledriverin suorittaminen Lesnarille näytti olevan hankala tehtävä. En ikävä kyllä usko, että Undertaker pystyy ottelemaan huippuottelua enää koskaan. Ei ainakaan Brock Lesnaria vastaan: Lesnar kun on WWE:n aggressiivisin ja intensiivisin painija – se on hänen tavaramerkkinsä. John Cenaa ja Seth Rollinsia vastaan Peto paiskoi lähes 20 supleksia. Undertaker ei moista höykytystä tule kestämään.

Battlegroundin jälkeen on todennäköistä, että miehet tulevat kohtaamaan SummerSlamissa. Undertakerin nykykunnon tietäen pelkään, ettei ottelusta tule painillisesti klassikkoa. Jo miesten presenssi, aura ja keskinäinen historia riittävät kuitenkin pitkälle. Lisää dramatiikkaa voi vielä hakea, mikäli Undertaker laittaa uransa katkolle. Minun fantasiassani Undertaker ilmoittaa WrestleMania-tappion kalvaneen puolitoista vuotta, ja jos hän ei tällä kertaa pysty Lesnaria voittamaan, niin jatkamisella ei ole mitään tarkoitusta. Tuolla tavalla ottelusta saataisiin äärimmäisen jännittävä, jolloin kehätoiminnan kehno laatu ei painaisi niin paljon.

Jos vielä jatkan tätä fantasiaani, niin Undertakerin täytyy voittaa Lesnar ja säilyttää uransa. Miehen vihoviimeisen ottelun haluan nähdä vasta Teksasissa, WrestleMania 32:ssa. Silloin vastakkaisessa kulmauksessa seisoo Sting.

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Nitro vs. Raw III (22.1.1996)

Next post

Arvio: Battleground 2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.