ArviotImpact WrestlingJuttusarjatViisi pointtia

Viisi pointtia: Impact Wrestling Slammiversary XVII (2019)

Päivämäärä: 7.7.2019

Sijainti: Dallas, Teksas, Yhdysvallat (Gilley’s Dallas)


Impact Wrestling vietti tänä vuonna vuosipäiväänsä Dallasissa vain päivää NJPW:n G1 Climaxin avausillan jälkeen. Vaikka Impactin filosofia eroaa NJPW:stä merkittävästi, niin Dallasiin saapuneet painifanit saivat hurrata ja buuata sydämensä kyllyydestä. Viime vuoden Slammiversary oli Impactin vuoden paras show, mutta ylsikö tämä sen tasolle?


1. Kaikki palaset käytettiin

Vaikka Impact ei ole vielä ottanut kamalasti osumaa AEW:n ja WWE:n kamppaillessa nimekkäistä kyvyistä, niin Impactilla on silti todella ohut rosteri. Tämän ei pitäisi olla tietenkään enää mikään pointti, sillä tämä on ollut nykyisessä Don Callisin ja Scott D’Amoren kipparoimassa Impactissa enemmän sääntö kuin poikkeus.

Avausottelusta alkaen mentiin kaasu pohjassa eteenpäin ja annettiin painijoiden näyttää, mihin he pystyvät, ja lopputuloksena tämän illan jälkeen kaikki tapahtumaan osallistuneet painijat näyttivät paremmilta kuin kävellessään tähän tapahtumaan.


2. Lisää hyvästejä luvassa

Kuten sanottua, tähän mennessä Impact ei ole ottanut osumaa sodassa kyvyistä, mutta AEW:n viikoittaislähetysten lähestyessä tilanne on myös pöllölaaksossa muuttumassa. Killer Kross ei ole tällä hetkellä tyytyväinen sopimukseensa ja haluaa lähteä Impactista vihreämmille laitumille, mutta silti hän paini mainion ottelun Eddie Edwardsin kanssa. Krossin sopimuksesta ei ole tällä hetkellä tietoa, mutta oletettavaa on, että hän lähtee Impactista lähtitulevaisuudessa.

 LAX:n sopimukset ovat myös katkolla, ja pöydällä ovat tarjoukset sekä Impactilta, AEW:ltä että WWE:ltä. LAX on ollut iso osa Impactin joukkuedivisioonaa, mutta koska kyseessä on yksi koko maailman kärkijoukkeista, niin ymmärrän kaipuun muualle.

Lisäksi Johnny Impactin sopimus on jo loppunut ja häntäkin kosiskellaan jokaiseen suuntaan. Joka tapauksessa Johnny ja Rich Swann painivat sangen mainion X-divisioonan mestaruusottelun. Rich Swann on kyllä viimeistään tämän tapahtuman jälkeen valmis päämestaruuskuvioihin. Swannilla on ilmeisesti pidempi sopimus, joten kaikki on siinä suhteessa hyvin.

Joka tapauksessa toivon Killer Krossille, LAX:lle ja Johnny Impactille kaikkea hyvää siellä, minne he ikinä päätyvätkään, vaikka toivon, että he Impactissa vielä jatkaisivat.


3. Vähän erilainen vallankumous

Impactilla on jopa parempi naisten rosteri kuin vaikka AEW:llä. Ainakin toistaiseksi. Noin kymmenen hengen divisioonaa buukataan erinomaisesti. Taya ValkyrieRosemaryJessicka Havok ja Su Yung ottelivat mahdollisesti parhaan Knockouts-mestaruusottelun tänä vuonna.

Monster’s Ball on sellainen ottelu, joka on yleensä todella julma ja pelottava, eikä tämä ollut poikkeus. Aseita käytettiin säälimättä. Normaalit pöydät, tuolit ja tikkaat nähtiin, mutta sitten myös ainakin valtavirran naispainissa vieraita nastoja käytettiin myös.

Pääottelussa ehkä tällä hetkellä koko Pohjois-Amerikan paras nainen eli Tessa Blanchard kohtasi Sami Callihanin ensimmäisessä sukupuolten välisessä pääottelussa ppv:ssä.

Ja se ottelu oli hyvä. Impactilla on tällä hetkellä kaikki valttikortit käsissään, mutta isommilla pelaajilla on vain niin paljon isompi kassa, että minua ei yllättäisi, jos Tessa Blanchardille satelisi tarjouksia tämän ottelun ja koko hänen Impact-uransa ansiosta. Blanchard on valmis paketti ja näyttää miljoonalta taalalta.


4. Impactin vuoden paras päämestaruusottelu

Päämestaruuskuviot ovat olleet Impactille heikko kohta lähes vuoden ajan. Austin Aries ja Moose ottelivat viime vuoden Slammiversaryssa yhden firman kovimmista otteluista vuonna 2018.

Se on outoa, sillä sen jälkeen nähtiin Aries vastaan Johnny Impact ja sen jälkeen Johnny Impact vastaan Brian Cage – kahdesti.

Kaikilla näillä kolmella ottelulla olisi ollut mahdollisuus ylittää Ariesin ja Moosen ottelu, mutta tähdet eivät osuneet kohdilleen tai kyseessä oli jotain muuta mistä minulla ei ole tietoa, mutta nyt noin vuotta myöhemmin tähdet viimein asettuivat oikein, ja Cage ja debyyttinsä viime ppv:ssä tehnyt entinen Ring of Honorin mestari Michael Elgin pistivät pystyyn erittäin pätevän ottelun.

Cagella ja Elginillä on historiaa lähes vuosikymmenen verran, ja he kyllä toisensa tuntevat. Ottelu oli sulava, jossa molemmat näyttivät parhaita puoliaan eikä mitään ylimääräistä sekoilua ottelun aikana nähty. Molemmat näyttivät tähdiltä, ja ottelun lopetus jätti mahdollisuuden revanssiin tulevaisuudessa – ja otan sen mieluusti vastaan.


5. ECW:n perintö elää niin hyvässä kuin pahassa

Se, mitä Extreme Championship Wrestling merkitsee, on henkilöstä kiinni. Jotkut näkevät ECW:n aivottomana roskapainina ja toiset jännittävänä vaihtoehtona. Kyse ei ole minulle niinkään siitä, mitä ECW oli, vaan siitä, mitä se edusti.

ECW oli erilainen vaihtoehto kahden monoliitin välissä. Tilanne ei ole toki vielä tämä nyt, mutta sinne suuntaan ollaan menossa, kun WWE ja AEW kyllä hankkivat jokaisen, jolla on yhtään nimeä.

Slammiversaryssä ECW:n henki näkyi hyvässä ja pahassa: Tessa Blanchardin ja Sami Callihanin pääottelu oli ensimmäinen tässä mittakaavassa näkynyt intergender-ottelu, julma naisten Monster’s Ball -ottelu sekä brutaaleihin mittasuhteisiin yltänyt Eddie Edwardsin ja Killer Krossin first blood -ottelu olivat sitä ”hyvää ECW:tä”.

Huonoa ECW:tä sitten on se, että talentille on kysyntää.

Ja se, että Rob Van Dam ottelee liki vartin mittaisen ottelun vuonna 2019. RVD oli ensimmäisiä suosikkipainijoitani, kun aloitin katsomaan liki 15 vuotta sitten. Mutta se oli liki 15 vuotta sitten.

Vaikka nostalgia peittää ikävät muistot, se ei estä luomasta uusia huonoja muistoja.

Loppukaneettina: Impact on viimein vakaissa käsissä, mutta riittääkö se enää, sillä uuden pelaajan ilmestyminen kentälle on saanut monet painijat miettimään asemaansa uusiksi. Luottoa on silti vielä toistaiseksi tulevaan, mutta mihin asti se riittää – sitä me emme voi tietää.


Tulokset:

  1. Willie Mack voitti Jake Cristin, TJP:n ja Trey Miguelin. Arvosana: 7/10
  2. The North voitti The Latin American Xhancen ja The Rascalzin ja säilytti Impact World Tag Team -mestaruuden. Arvosana: 6/10
  3. Eddie Edwards voitti Killer Krossin. Arvosana: 7/10
  4. Moose voitti Rob Van Damin. Arvosana: 4/10
  5. Taya Valkyrie voitti Jessicka Havokin, Su Yungin ja Rosemaryn ja säilytti Impact Knockouts -mestaruuden. Arvosana: 7/10
  6. Rich Swann voitti Johnny Impactin ja säilytti Impact X Division -mestaruuden. Arvosana: 8/10
  7. Brian Cage voitti Michael Elginin ja säilytti Impact World -mestaruuden. Arvosana: 9/10
  8. Sami Callihan voitti Tessa Blanchardin. Arvosana: 7/10

Impact Wrestling Slammiversary XVII -tapahtuman arvosana: 8/10


web survey

Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

WWE-veikkaus 2019: Extreme Rules

Next post

Viisi pointtia: WWE Extreme Rules (14.7.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *