ArviotViisi pointtiaWWEWWE Network

Viisi pointtia: WWE SummerSlam (23.8.2020)

Päivämäärä: 23.8.2020

Sijainti: Orlando, Florida, USA (Amway Center)

Katso tapahtuma WWE Networkissa!


SummerSlam kuuluu WWE:n kalenterivuoden merkittävimpiin tapahtumiin ja tänä vuonna tapahtuma järjestettiin 33. kerran. Koronapandemian sanelemana tapahtumassa oli voimassa poikkeusjärjestelyt eikä liveyleisöä ollut laisinkaan paikan päällä.


1. ThunderDome on syntynyt

Koronapandemia on pakottanut myös showpainin saralla uusiin luoviin ratkaisuihin. Sellaiseksi voi ilman muuta nimittää WWE:n ThunderDomeksi ristimää virtuaalisen vuorovaikutuksen areenaa. Lyhykäisesti esitettynä ideana on, että kotisohvillaan tapahtumaa seuraavat katsojat saavat webbikameran välityksellä kasvonsa areenalle näkyviin ja siten simuloidaan liveyleisöä.

On erinomaisen hyvä asia, että kaavoihin kangistuneeksi ja kliiniseksi haukutussa WWE:ssä uskalletaan testata uusia ideoita. ThunderDome onkin mielestäni kokonaisuutena hyvä ajatus, mutta käytännön toteutus vaatii vielä hiomista. Esimerkiksi päälleliimatut yleisöäänet eivät ole toimiva ratkaisu ja ovat pandemiapainin kehityksessä askel taaksepäin. Todistetuksi tuli myös se, että joidenkin ihmisten typeryydellä ei ole mitään rajaa. Raporttien mukaan jotkut virtuaalikatsojat esittivät näytöillään hävytöntä ja lainvastaista materiaalia. Itse näkisin toimivimpana pandemia-ajan ratkaisuna hybridimallin, jossa virtuaalikatsojat saisivat naamansa telkkariin, mutta feikit yleisöäänet korvattaisiin rosterin jäsenillä, jotka seuraisivat tapahtumaa kehän laidalla.


2. Asukan urakka

Becky Lynch ilmoitti koko maailmalle raskaudestaan 11.5.2020 lähetetyssä Raw’ssa. Asuka kruunattiin uudeksi Raw’n naisten mestariksi ja tuosta lähtien hän on ollut Sasha Banksin ja Bayleyn ohella ehdottomasti rosterin tärkeimpiä nimiä. Näin ollen olikin ymmärrettävää, että myös kesän suurimmassa tapahtumassa valokeila oli tiiviisti suunnattuna tähän kolmikkoon.

Banks saapui SummerSlamiin Raw’n mestarina ja Bayley SmackDownin mestarina, jonka lisäksi bestikset pitivät hallussaan myös joukkuemestaruutta. Asuka toimi molemmille ykköshaastajana. Pääshow’n avanneessa kohtaamisessa Asuka haastoi Bayleyn ja tapahtuman jälkimmäisellä puoliskolla sitten Banksin.

Painin tasoltaan kumpikaan näistä otteluista ei yltänyt täyteen potentiaaliinsa, mutta tarinankerronnallisesti ajoivat asiansa hyvin. Erityisesti Banksin & Bayleyn seikkailuja on ilo seurata siitä yksinkertaisesta syystä, että he tuntuvat aidosti nauttivan nykyisistä rooleistaan. Se välittyy ruudun toiselle puolelle.


3. Dominik Mysterion debyytti

Pitkän linjan painifanina muistan todella hyvin SummerSlamin vuodelta 2005. Tuolloin Eddie Guerrero ja Rey Mysterio kohtasivat tikasottelussa, jossa oli eriskummallinen stipulaatio — voittaja saisi haltuunsa nuoren Dominikin huoltajuuden. Vasta 8-vuotias poika seurasi kehänlaidalta kyynelsilmin isänsä taistelua järkensä menettänyttä setä-Eddieä vastaan.

Viisitoista vuotta kului ja nyt Dominik oli itse kehässä. Vastapelurina Mysterion perheelle toimi maanantai-iltojen messiaaksi itsensä tituleerannut Seth Rollins, joka oli aiemmin kesällä aiheuttanut Reylle vakavan silmävamman, josta hän ei ole vieläkään täysin toipunut.

Kun Rey Mysterio hieman yllättäen loppuvuodesta 2018 vielä palasi WWE:hen moni pohti olisiko sopimuksesta kummallekaan osapuolelle hyötyä. Yllättäen onkin käynyt niin, että Mysterio on ollut yksi johdonmukaisimmin buukatuista painijoista ja ollut osana mielenkiintoisia juonikuvioita esim. Andradea, Brock Lesnaria ja nyt Seth Rollinsia vastaan. On varmasti niin, että SummerSlam ja seuraavan päivän Raw’ssa nähty ensimmäinen virallinen ottelu joukkueena olivat aidosti herkkä ja muistelemisen arvoinen hetki molempien elämänkaaressa.


4. Drew McIntyren kasvutarina mestariksi

Drew McIntyren mestaruusvoitto oli WrestleManian tärkein hetki. Samalla se oli hetki, joka kaikkein pahiten kärsi liveyleisön puutteesta. McIntyren kasvutarina on pitkä, monipolvinen ja tarkkaan dokumentoitu. Kaukana ollaan siitä hontelosta ja ylimielisestä skotista, joka oli ennen potkujaan huumoripainijan ja välikevennyksen roolissa.

McIntyre ei ehkä ole mikään mullistava painija, mutta hän on takuuvarma suorittaja ja tekee tietyt perusasiat paremmin kuin kenties kukaan muu. Kaiken lukemani ja näkemäni perusteella hänen työmotivaationsa on huippuluokkaa ja hän on menestyksensä ansainnut.

Pandemiapainin vuonna 2020 Randy Orton on ollut keskeisemmässä roolissa kuin useisiin vuosiin. Vuoden ensimmäistä puolikasta leimasi korkean profiilin feudi paluunsa tehneen Edgen kanssa ja siitä hän siirtyi McIntyren ykköshaastajaksi. Tasoltaan ottelu oli ihan perushyvää menoa, joskin ajoittain hieman puuduttavaa. Lopetuksen perusteella jatkoa on tulossa ja en pistäisi pahakseni, vaikka lopullinen paremmuus selvitettäisi vasta Hell In A Cellin sisällä.


5. Hetki löi Braun Strowmanille?

Braun Strowmanin tapaus on hieman surullinen. Vastoin ennakko-odotuksia Strowman nousi erittäin suosituksi ottelijaksi jo syksyllä 2017 ja haastoi itsensä Brock Lesnarin. Etsikkoaika hukattiin ja Braunille ei uskallettu antaa mahdollisuutta päämestarina. Vuodet vierivät ja Strowmanin momentum aaltoili niiden mukana. Oli hetkiä, jolloin Strowmanin olisi pystynyt vielä suht pienellä vaivalla nostamaan seuraavaksi isoksi pääottelijanimeksi.

Syystä tai toisesta kaikki nämä tilaisuudet sivuutettiin ja Strowman lopulta nostettiin mestariksi hätävararatkaisuna, kun Roman Reigns terveyssyihin vedoten jäi sivuun WrestleManiasta. Nyt kun Iso Koira™ teki paluunsa niin mikä on Strowmanin tulevaisuus?

Joka tapauksessa kuitenkin pidin tästä SmackDownin päämestaruuskuviosta. The Fiend on erinomainen ja yhteinen historia Strowmanin kanssa, sekä sivujuonne Alexa Blissin kera olivat mielenkiintoista katsottavaa. Otteluna tämä oli myös spektaakkeli, jota SummerSlam ja ThunderDome ehdottomasti kaipasivat. Toivottavasit Ison Koiran™ paluu ei nyt pilaa kaikkea.


Tulokset

  1. Bayley voitti Asukan ajassa 11:35 ja säilytti SmackDownin naisten mestaruuden. Arvosana: 6/10
  2. Street Profits voitti Andraden ja Angel Garzan ja säilytti Raw’n joukkuemestaruuden. Arvosana: 4/10
  3. Mandy Rose voitti Sonya Devillen No DQ-ottelussa ajassa 10:05. Arvosana: 5/10
  4. Seth Rollins voitti Dominik Mysterion Street Fight -ottelussa ajassa 22:35. Arvosana: 8/10
  5. Asuka voitti Sasha Banksin ajassa 11:25 ja nousi uudeksi Raw’n naisten mestariksi. Arvosana: 5/10
  6. Drew McIntyre voitti Randy Ortonin ajassa 20:35 ja säilytti WWE:n mestaruuden. Arvosana: 7/10
  7. The Fiend voitti Braun Strowmanin Falls Count Anywhere -ottelussa ajassa 12:00 ja nousi uudeksi WWE Universal -mestariksi. Arvosana: 7/10.

WWE SummerSlam -tapahtuman kokonaisarvosana: 6/10


polls

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Koronapandemia ravisutti showpainin perusteita – nouseeko uhan myötä enempää mahdollisuuksia?

Next post

WWE-veikkaus 2020: Payback

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *