AEWEsittelyt

Esittelyssä All Elite Wrestlingin naistendivisioona, jota Kenny Omega on hehkuttanut ”ennennäkemättömäksi Yhdysvalloissa”

Double or Nothing, All Elite Wrestlingin ensimmäinen show näkee päivänvalon tulevana lauantaina Las Vegasista. MGM Grand Garden –areenalla nähdään vihdoin ja viimein onko tapahtuma – ja AEW ylipäätään – kuukausien hypen veroinen.

AEW palkannut riveihinsä kirjavan joukon painijoita, johon mahtuu Chris Jerichon ja Dustin Rhodesin kaltaista veteraania, kuin myös nuoria ja nousevia kykyjä esimerkiksi Junglen Boyn, Brian Pillman Jr:n ja Darby Allinin muodossa.

Semi loi katsauksen miesten rosteriin omassa artikkelissaan, joten nyt on aika kääntää valokeila AEW:n naispainijoihin.

Kenny Omega kertoi helmikuussa Wrestling Observer Radion haastattelussa Dave Meltzerille kuinka Yhdysvaltoihin tultaisiin saamaan ennennäkemätön naisdivisioona AEW:n myötä. Executive Vice President –viitan harteilleen saaneella Omegalla onkin varmasti ollut näppinsä pelinsä juurikin japanilaisten naisten houkuttelussa AEW:n sateenvarjon alle.

AEW on myös tiedottanut että promootiossa ei ole sukupuolten välistä palkkaeroa, vaan samalla tasolla esiintyvät painijat saavat samaa palkkaa sukupuolesta riippumatta.

 

 

Naispainijoita AEW:llä on tällä hetkellä nettisivuillaan listattuna yhdeksän, joiden lisäksi jutussa esitellään myös viisi Double or Nothing –tapahtumassa esiintyvää japanilaisvahvistusta, jotka ainakaan vielä eivät löydy viralliselta rosterisivulta. Esittelyiden mukana on myös matsisuosituksia, joiden myötä pääsee näkemään kunkin painijan tositoimissa.

AEW:n naispainijat:

Allie

Kuva: All Elite Wrestling

Kanadalainen Allie on tullut tunnetuksi Pöllölaakson tarinoista, ja onkin kaksinkertainen Knockouts –divisioonan mestari. Allie lähti Impact Wrestlingistä sangen erikoisella tavalla, sillä feudatessaan Su Yungin kanssa hänen hahmonsa seikkaili epäkuolleiden maailmassa, päätyi riivatuksi ja lopulta koki kayfabe-kuoleman.

Allie debytoi vuonna 2005, ja painittuaan ensin kanadalaisissa promootioissa pääsi näyttämään taitojaan mm. Combat Zone Wrestlingissä, sekä naispainiin keskittyvissä SHIMMER Women Athletesissa ja sen sisarpromootiossa, SHINE Wrestlingissä. Vielä tuolloin Allie tunnettiin nimellä Cherry Bomb, ja hän muodosti yhdessä Kimber Leen – eli ensimmäisessä Mae Young Classic –turnauksessa ja hetken NXT:ssä esiintyneen Abbey Laithin – kanssa The Kimber Bombs –joukkueen. Kaksikon yhteisistä meriiteistä löytyy sekä SHIMMERin että SHINEn joukkuemestaruudet.

Matsisuosituksessa Allie kohtaa entisen joukkuekaverinsa ja Drew Gulakin yhdessä puolisonsa Pepper Parksin kanssa Beyond Wrestlingissä.

Allie sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Allie (Cherry Bomb) & Pepper Parks vs. Kimber Lee & Drew Gulak – Beyond Wrestling, 2014


Bea Priestley

Kuva: Pro Wrestling Post

Bea Priestley on kotoisin Englannista, mutta on saanut oppinsa Travis Banksin valvovan silmän alla New Zealand Wide Pro Wrestlingin painikoulussa. Debyyttinsä hän teki vain 14-vuotiaana, ja vartuttuaan täysi-ikäiseksi muutti takaisin Englantiin hakemaan lisäoppia Progress Wrestlingin dojolta.

Briteissä Priestley esiintyi paitsi Progressin, myös Defiant Wrestlingin ja World of Sportin kehissä. Lokakuussa 2017 portit Japaniin aukesivat World Wonder Ring Stardomin myötä, ja Priestley nousi promootion päämestariksi kuluvan toukokuun alussa päihitettyään 329 päivää vyötä hallinneen Kagetsun. Samaa titteliä ovat aiemmin kantaneet mm. Meiko Satomura, Kairi Sane ja Io Shirai.

Priestley aiheutti keväällä tuohtumusta Japanin painiskenessä, kun hän käytti Japanese Ocean Cyclone Suplexia – legendaarisen Manami Toyotan nimikkoliikettä– ilman lupaa. Jo eläkkeelle siirtynyt Toyota painotti twiitissään antaneensa oikeuden käyttää liikettä vain ja ainoastaan Tsukasa Fujimotolle ja Ikotu Hidakalle. Tämä ei kuitenkaan estänyt Priestleyta käyttämästä liikettä uudestaan voittaessaan Stardomin mestaruuden.

Myös WWE yritti kalastella Priestleya sopimuksella, mutta hän tarttui AWE:n koukkuun ja tämänhetkisen tiedon mukaan tekee debyyttinsä Fight for the Fallen –tapahtumassa 13. heinäkuuta.

Matsisuosituksessa Priestley kohtaa Toni Stormin, jonka kanssa hän otteli Stardomin mestaruudesta Taiwanissa 2017. Tässä ottelussa taistelutantereena on Will Ospreayn omistama brittiläinen Frontline Wrestling.

Bea Priestley sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Bea Priestley vs. Toni Storm – Frontline Wrestling, 2018


Brandi Rhodes

Kuva: Mandatory

Chief Brand Officer –tittelillä AEW:ssa nähtävä Brandi Rhodes tulee puurtamaan paitsi kulissien takana ja firman julkisuuskuvan kanssa, myös kehässä siinä missä muutkin AEW:n johtokoneistossa vaikuttavat painijat.

Rhodes tuli WWE:n puolella tunnetuksi kehäkuuluttajana ja haastattelijana, kunnes lähti firmasta samalla ovenavauksella puolisonsa Codyn kanssa toukokuussa 2016.

Rhodes otteli painiuransa ensimmäinen yksilöottelun Jordynne Gracea vastaan Pro Wrestling Magic –promootion tapahtumassa lokakuussa 2016. Rhodesin pariskunta piipahti myös Impact Wrestlingissä, jossa he feudasivat Maria ja Mike Kanneliksen kanssa – samassa firmassa nähtiin myös kuvio jossa Cody hyökkäsi Moosen kimppuun koska Brandilla oli hänen puhelinnumeronsa.

Ennen kuin painimaailman lonkerot saivat hänestä otteen, Brandilla oli 17 vuotta kokemusta taitoluistelusta. Hän on myös työskennellyt uutisankkurina, esiintynyt mainoksissa ja esiintyy parhaillaan E! –kanavan tosi-tv ohjelmassa WAGS Atlanta.

Matsisuosituksessa vastassa on ”kuuluisa kikkelipainija” Joey Ryan. Rhodes on haastatteluissa ollut myötämielinen ajatukselle että myös AEW:ssä nähtäisiin otteluita yli sukupuolirajojen.

Brandi Rhodes sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Brandi Rhodes vs. Joey Ryan – WrestlePro, 2017


Britt Baker

Kuva: Diva-Dirt

Britt Baker oli AEW:n naistendivisioonan ensimmäinen julkistus tammikuun lehdistötilaisuudessa. Eikä ihme, sillä hän oli mukana jo ”pilottitapahtumassa” All In, jossa hänet nähtiin nelinottelussa Madison Raynen, Chelsea Greenin ja Tessa Blanchardin kanssa.

Baker on paininut vuodesta 2015 alkaen, ja häntä ovat kouluttaneet mm. Johnny Gargano ja Candice LaRae. Monien muiden AEW:n kiinnitysten tapaan häneltä löytyy kokemusta niin indykentiltä kuin Impact Wrestlingin ja Ring of Honorin parista.

Baker pääsi tekemään yhden illan visiitin WWE Raw –lähetyksessä heinäkuussa 2016, päätyen Nia Jaxin kössittämäksi. Baker otteli myös televisioimattomassa matsissa Tesha Pricen kanssa toisen Mae Young Classic –turnauksen yhteydessä, ja piipahti NXT:ssä Shayna Baszlerin vastustajana alkusyksystä 2018. Jälkimmäisestä kohtaamisesta matkamuistoksi jäi murtunut olkapää.

Jos ihmettelet yllä olevan kuvan kulisseja, niin kyseessä ei ole mikään pieleen mennyt kuvaussessioiden lavastus, vaan Baker on siviiliammatiltaan ihka oikea hammaslääkäri – toisinaan häneen viitataankin nimellä Dr. Britt Baker, D.M.D.

Matsisuosituksessa Baker haastaa Tessa Blanchardin Lady of the Ring- ja Sideshow –mestaruuksista WrestleCircus –promootion Texas vs. The World –tapahtumassa syyskuussa 2017.

Britt Baker sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Britt Baker vs. Tessa Blanchard – WrestleCircus, 2017


Hikaru Shida

Kuva: Last Word on Pro Wrestling

Hikura Shida on listan ensimmäinen japanilaisvahvistus, ja samalla ensimmäinen josta allekirjoittaneella on myös hieman omia mietteitä jaettavaksi silkkojen Wikipedia-faktojen lisäksi.

Shidan painiura starttasi vuonna 2008 elokuvaroolin myötä. Japanilaisessa Three Count –filmissä nähtiin iso liuta muitakin naispainijoita, ja sen myötä Shida päätyi Ice Ribbonin leipiin, jossa hänet koulutti kyseisen promootion perustaja Emi Sakura – hänestä luvassa lisää juttua hieman myöhemmin.

Vietettyään promootiossa kuusi vuotta, Shida suuntasi vapaan agentin poluille, jotka kuljettivat häntä mm. OZ Academyn, Sendai Girlsin ja Pro Wrestling WAVEn pariin. Japanin ulkopuolella häntä on aiemmin nähty ainakin SHIMMER Women Athletesissa, sekä brittiläisessä Pro Wrestling EVE:ssä.

Shida on esiintynyt myös vuodesta 2014 alkaen musiikkia, teatteria ja showpainia esityksissään rohkeasti yhdistelevässä Makaissa. Näyttelijän hommatkaan eivät jääneet yllämainittuun Three Countiin – Shida on esiintynyt seitsemässä elokuvassa ja kahdeksassa tv-sarjassa.

Karismaattinen ja taitava Shida on tehnyt itseeni suuren vaikutuksen tämän vuoden puolella. Shidan esiintyminen ei ole turhan ryppyotsaista, vaikka intensiteettimittarit värähtävätkin huippulukemiin tarpeen vaatiessa. Kaikki palaset ovat kohdallaan, ja toivon että kuuden joshipainijan mähinä räjäyttää pankin Double or Nothingissa – Shidalla on potentiaalia nousta supertähdeksi.

Shida ei ole urallaan pelännyt otella myös miehiä vastaan, ja matsisuosituksessa tykitellään menemään itse Naomichi Marufujin kanssa. Shidan otteita on luvassa vielä lisää alempana, ja jotain hänen tasostaan kertonee myös se että päädyin vaihtamaan suositusta varmaan neljästi ennen tähän päätymistä. Lisättäköön nyt kuitenkin vielä kunniamaininta sekajoukkueottelu Kenny Omegan parina Kanaa (WWE:n Asuka) ja Masato Tanakaa vastaan, joka melkoinen elämys.

Hikura Shida sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Hikaru Shida vs. Naomichi Marufuji – Hikaru Shida 10th Anniversary Produce REvenge, 2018


Kylie Rae

Kuva: 411 Mania

Kylie Rae on kotoisin Chicagosta, mutta käynnisteli painiuransa Teksasissa vuonna 2016.

Ensimmäisen ottelunsa hän paini WWE Hall of Fame –jäsen Booker T:n omistamassa – mielenkiintoisesti nimetyssä – Reality of Wrestling –promootiossa. Tuossa samaisessa ottelussa Rae onnistui nappaamaan ROW Diamonds –mestaruuden Ivory Robynilta, ja on kantanut kyseistä titteliä tähän mennessä kolme kertaa.

Monista muista AEW:n amerikkalaisista naispainijoista poiketen Rae ei ole tehnyt nimeä Impact Wrestlingissä ja Ring of Honorissa, vaan hän on hakenut vauhtia pitkin indykenttiä. Raeta on nähty aiemmin mm. Freelance Wrestlingin, AAW:n SHIMMER Women Athletesin, RISE Wrestlingin ja Capital Wrestling Alliancen kehissä.

Rae on valloittanut faneja positiivisella ja hymyilevällä persoonallaan. Hän on myös häpeilemätön Pokémon-fani, ja noussut usein kehään sarjan tunnusmusiikin tahdissa – Pikachu- ja Charmander-kuosisissa kehäasuissa, totta kai.

Raeta oli kaavailtu mukaan WWE:n Mae Young Classic –turnaukseen, mutta solisluun murtuma oli pistänyt tälle suunnitelman stopin. Rae puhui aiheesta ollessaan vierailulla UpUpDownDown –ohjelmassa, jota New Dayn vetopasuunan töräyttelijä Xavier Woods tuottaa YouTubeen.

Matsisuosituksessa Rae haastaa Tessa Blanchardin Zelo Pro’n naistenmestaruudesta.

Kylie Rae sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Kylie Rae vs. Tessa Blanchard – Zelo Pro, 2019


Leva Bates

Kuva: Cageside Seats

Leva Bates lienee tuttu ainakin heille, jotka seurasivat NXT:tä vuosien 2014-2015 kieppeillä.

Bates tuotiin jobbaamaan debytoivalle Carmellalle, ja sinisestä kehäasusta johtuen Big Cass esitteli hänet nimellä Blue Pants. Yleisö rakastui häneen täysin, ja Bates teki jonkin verran lisää esiintymisiä NXT:ssä – suurimpana hetkenä The Vaudevillains –joukkueen managerina häärääminen ensimmäisessä NXT TakeOver: Brooklynissa.

Indyjen puolella Bates on tullut tunnetuksi innokkaana cosplay-harrastajana. Bates siis pukeutuu otteluihinsa elokuvien, videopelin tai sarjakuvien hahmoiksi, aina välillä jopa toisiksi painijoiksi. Tämä toisten nahkoihin hyppääminen ei rajoitu ainoastaan ulkonäköön, vaan Bates pyrkii tuomaan esiintyessään mukaan myös kunkin hahmon muita aspekteja ja persoonallisuuden piirteitä.

AEW:ssä Bates tiettävästi tulee esiintymään hahmona nimeltään The Librarian. Kyseessä on gimmick jota Cody ja The Young Bucks päivittelivät videolla niin huonoksi, että edes he eivät kykene tekemään siitä suosittua. He päättivätkin antaa kenelle tahansa mahdollisuuden hakea roolia postaamalla koe-esiintymisvideon Twitteriin.

Fanit ryhtyivät vaatimaan Batesia kirjastonhoitajan rooliin, mutta tilanteesta mielenkiintoisen tekee se, että myös Peter Avalonin on ilmoitettu esittävän samaa hahmoa. Ehkäpä tällä yritetään pohjustaa tulevaa ottelua, vai nähdäänkö heidät pian joukkueena?

Matsisuosituksessa Bates kohtaa Shotzi Blackheartin Hoodslamin Psychophoria –tapahtuman pääottelussa.

Leva Bates sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Leva Bates vs. Shotzi Blackheart – Hoodslam, 2018


Nyla Rose

Kuva: Pro Wrestling Post

Nyla Rose on tehnyt historiaa jo ennen ensimmäistä otteluaan AEW:ssä, sillä hän on ensimmäinen transsukupuolinen painija suuren Yhdysvaltalaisen painipromootion palkkalistoilla.

Rose on kotoisin Washingtonista, ja hänen suonissaan virtaa Oneida-intiaaniheimon verta. Oppinsa hän on saanut KYDA Pro Wrestlingin painikoulussa, ja uraa on tällä hetkellä takana kuusi vuotta.

Japanissa Rose on ansainnut lisänimen ”The American Kaiju”, joka onkin lähes 180-senttiselle amatsonille varsin osuva. Rose on paininut paljon nousevan auringon maassa, enimmäkseen Sendai Girlsin ja Marvelousin tapahtumissa.

Pääsin itsekin todistamaan Japanin matkallani Rosen lihassa ja veressä Sendai Girlsin show’ssa ottelemassa Mio Momonon kanssa Meiko Satomuraa ja Chihiro Hashimotoa vastaan. Valehtelisin jos väittäisin hänen tehneen minuun kovin suuren vaikutuksen tuolloin, sillä hän ei oikein rekisteröitynyt muistiini – asiaan saattoi toki vaikuttaa se että hänen kehäasunsa ja lookkinsa oli hieman erilainen mitä nykyään.

Odottelen Double or Nothingin kolminottelua kuitenkin positiivisin ja avoimin mielin, valmiina antamaan Roselle toisen mahdollisuuden. Rose tuo koollaan AEW:n naisiin sitä kuuluisaa dynamiikkaa, ja toivottavasti profiloituu divisioonan pysäyttämättömäksi monsteriksi jonka kaataminen tulee olemaan merkittävä tapaus.

Matsisuosituksessa Rose kohtaa Takumi Irohan, Marvelousin ykköstykin ja joshilegenda Chigusa Nagayon opetuslapsen.

Nyla Rose sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Nyla Rose vs. Takumi Iroha – Marvelous, 2018


Penelope Ford

Kuva: Pro Wrestling Post

Penelope Ford tunnetaan luultavasti paremmin ”The Bad Boy” Joey Janelan managerina kuin painijana, mutta ehkäpä siihen saadaan AEW:n myötä muutos.

Ford on pyörinyt lähinnä Yhdysvaltojen itärannikon painiskenessä, ja perehtyi lajin saloihin CZW Dojossa – kokemusta löytyy tällä hetkellä viisi vuotta.

Game Changer Wrestling, Beyond Wrestling ja tietysti CZW ovat olleet Fordin uran merkittävimmät näyttämöt tähän mennessä. Ford on atleettinen ja lennokas painija, joka ei kavahda myöskään hardcore-mähinöitä tai matseja miesten kanssa.

Chikarassa Ford oli mukana mielenkiintoisessa juonikuviossa, jossa muusaa etsiskellyt, vinksahtanut nykytaitelija Blank iski häneen silmänsä. Ford otti myös osaa Chikaran Tag Team Grand Prix –turnaukseen keväällä 2018 yhdessä Janelan kanssa, mutta he karsiutuivat pois ensimmäisellä kierroksella.

Loppuvuodesta 2018 Ford bongattiin WWE Performance Centerin try-outeissa, mutta syystä tai toisesta diiliä ei syntynyt. Ja hyvä niin.

Matsisuosituksessa mennään kieli tukevasti poskessa, kun Ford ja Janela kohtaavat sekajoukkueottelussa Orange Cassidyn ja Session Moth Martinan.

Penelope Ford sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Penelope Ford & Joey Janela vs. Session Moth Martina & Orange Cassidy – Beyond Wrestling, 2018


Aja Kong

Kuva: Fight Booth

Kuinka tiivistää legendan yli 30-vuotinen ura muutamaan virkkeeseen? No, kokeillaan.

Aja Kong oli yksi Japanin 1990-luvun tulikuuman joshiskenen kulmakivistä yhdessä Bull Nakanon, Akira Hokuton ja Manami Toyotan ohessa. 16-vuotiaana uransa aloittaneesta Kongista kasvoi yksi All Japan Women’s Pro Wrestlingin dominoivimmista monstereista. Kong niittasi vastustajiaan murhaavalla spinning backfistillä, ja joidenkin lähteiden mukaan keksi package piledriverin – liikkeen johon Kevin Owens usein turvautui indyvuosinaan.

Kong herätti huomiota myös Yhdysvalloissa, ja saapui World Wrestling Federationiin vuonna 1995. Saman vuoden Survivor Series –tapahtumassa hän eliminoi joukkueottelussa koko vastustajiensa tiimin, johon kuului myös hallitseva naistenmestari, Alundra Blayze. Kongista ryhdyttiinkin rakentamaan Blayzen haastajaa, mutta tämän loikatessa kilpailevan World Championship Wrestlingin kelkkaan WWF:n naistenmestaruus matkassaan, hautasi WWF koko naisdivisioonan unholaan – vähän kuin Blayze mestaruusvyönsä Monday Nitron roskaämpäriin.

All Japan Women’sista vuonna 1997 lähdettyään Kong perusti oman promootionsa, Arsion Hyper Visual Fightingin, jonka hän kuitenkin jätti taakseen vuonna 2001. Siitä lähtien hän on toiminut vapaana agenttina ympäri Japania, ollen aktiivisimmin mukana Mayumi Ozakin perustamassa OZ Academyssa.

Yhdysvaltoihin Kong palasi Chikaran kolmipäiväisellä JoshiMania –minikiertueella, joka oli vähällä ajaa promootion konkurssin partaalle. Briteissä hän teki debyyttinsä viime vuonna Pro Wrestling EVE:n Wrestle Queendom –tapahtumassa, vastustajanaan nykyinen NXT UK –painija Viper.

Kong on kieltämättä hidastunut ja kangistunut huippuvuosistaan, ja Double or Nothingin matsia odottelen hieman kaksijakoisilla fiiliksillä. Wrestle Queendomin ottelu Viperia jätti allekirjoittaneen kohtalaisen kylmäksi, mutta viime syksyinen mättö Hikaru Shidan kanssa taas oli aivan mahtava matsi. Kong tosin onkin viime aikoina otellut enimmäkseen joukkueotteluissa, keskittyen ottamaan vastaan hot tagin ja hakkaamaan vastustajiaan metallisella roskakorilla suoraan päähän. Sama meininki jatkunee tulevana lauantaina Las Vegasissa, uskaltaisin väittää.

Matsisuosituksena jo aiemmin mainittu mähinä Hikaru Shidan kanssa, joka äänestettiin OZ Academyn viime vuoden parhaaksi otteluksi. Jos Kong painii tulevaisuudessa vain yhden yksilöottelun AEW:ssa, toivon hartaasti että se on uusintaottelu Shidan kanssa.

Aja Kong sosiaalisessa mediassa: Twitter

Aja Kong vs. Hikura Shida – OZ Academy, 2018


Yuka Sakazaki

Kuva: All Elite Wrestling

Yuka Sakazaki ponnistaa Tokyo Joshi Pro Wrestlingistä, joka tällä hetkellä on Japanin suosituimpia joshifirmoja Stardomin ohessa. TJP on Dramatic Dream Teamin sisarpromootio, ja kun muistetaan kuka AEW:n johtoportaasta aikoinaan DDT:ssä paini, yhteys lienee selvä.

Pieni mutta pippurinen Sakazaki on paininut vuodesta 2013 saakka, ja on hallitseva Tokyo Princess –joukkuemestari yhdessä Mizukin kanssa, sekä entinen Princess of Princess –mestari.

Yhdysvalloissa Sakazaki teki debyyttinsä viime vuonna Chikaran King of Trios –turnauksessa, pareinaan Miyu Yamashita ja Shoko Nakajima. Tätä visiittiä lukuunottamatta Sakazi ei olekaan vielä otellut TJP:n tai DDT:n ulkopuolella.

DDT:n pitkän oppimäärän lukeneen Punavuoren puroresuprofessorin lieneekin soveliasta kertoa tässä kohtaa hieman lisää:

”Yuka Sakazakin ei pitänyt ryhtyä painijaksi, vaan ehdaksi koomikoksi. Harmillisesti koomikon ura päättyi nopeasti, mutta viihdebisnes veti nuorta naista mukaansa ja ensimmäinen debyytti nähtiin  (nyt jo kuolleen) DPG-musiikkiryhmän rivissä. Ryhmä oli Natsu no Mamono -rokkifestivaalin ja DDT:n yhteistuotantona syntynyt viihdepoppoo, joka yhdisteli musiikkia, komediaa ja painia osana älyvapaata showmeininkiään. DDT-yhteyden myötä Yuka päätyi osaksi Tokyo Joshi Pro-Wrestlingin koulutuserää. Alunperin SNK-pelifirman Art of Fighting pelien hahmoista gimmickinsä ammentanut Yuka muokkautui nopeasti aidoksi oikeaksi taikatytöksi, jonka matsien kohokohta oli luudalla lentäminen. Tämä omalaatuinen gimmick sai nopeasti TJP:n yleisön pauloihinsa ja Yuka nousi parissa vuodessa yhdeksi promootion kulmakivistä. On vain ajan kysymys, koska Yuka nähdään päämestarin paikalla.”

Japanin painiskeneä aktiivisesti seuraavat siis todennäköisesti tietävät Sakazakin ainakin nimeltä, mutta on mielenkiintoista nähdä kuinka hyvin AEW:n amerikkalainen fanikunta hänet tuntee – ja kuinka hänet otetaan vastaan Las Vegasin neonvalojen sykkeessä.

”Jukalla” on muuten myös painibisneksen kamalin ylivoimaisesti kovin sisääntulobiisi.

Ottelusuosituksessa Sakazaki taistelee 5. Tokyo Princess Cup -turnauksen voitosta Yuu’ta vastaan.

Yuka Sakazaki sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Yuka Sakazaki vs. Yuu – Tokyo Joshi Pro Wrestling, 2018


Emi Sakura

Kuva: Pro Wrestling Wiki

Emi Sakura on joshiskenen pitkän linjan puurtaja, joka aloitti uransa 1990-luvun puolivälissä.

Haettuaan ensin turhaan Ladies Legend Pro-Wrestlingin ja Gaea Japanin painikouluihin, otettiin hänet koulutukseen International Wrestling Association of Japanin dojoon. Koska IWA Japanilla ei ollut muita naispainijoita, Sakura otteli uransa ensimmäisen vuoden lähes pelkästään Kiyoko Ichikin kanssa. (Professorin huomautus: Tällöin Sakura tunnettiin nimellä Emi Motokawa)

IWA Japanin aloittaessa yhteistyön All Japan Women’sin kanssa, pääsi Sakura laajentamaan reviiriään, ja myöhemmin kuvioihin tuli myös Frontier Martial-Arts Wrestling – joka tosin päätyi konkurssiin vuonna 2002 Sakuran ollessa loukkaantumisen takia sivussa.

Sakuran uran merkittävin liike tapahtui vuonna 2006, kun hän perusti Ice Ribbonin. Omassa promootiossaan Sakura toimi paitsi painijana, myös kouluttajana – häneltä ovat saaneet oppinsa myös Double or Nothingissa painivat Hikaru Shida ja Riho. Sakura jätti Ice Ribbonin ”henkilökohtaisista syistä” vuonna 2012, mutta teki lyhyen yllätyspaluun neljä vuotta myöhemmin. Ice Ribbon porskuttaa edelleen tasaisen vahvasti eteenpäin ilman perustajaansakin, ja keväällä siellä nähtiin erittäin brutaali ottelu jossa Tsukasa Fujimoto kohtasi vihaisen naaraspandan.

Ice Ribbonista lähdettyään Sakura perusti Thaimaassa erikoisen promootion, Gatoh Moven, jossa ottelut käydään kehän sijaan jumppamatoilla – eli melko erikoismeininkiä.

Ottelusuosituksessa Sakuran parina ottelee Nanae Takahashi, ja vastassa ovat Arisa Nakajima sekä Tsukasa Fujimoto.

Emi Sakura sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Emi Sakura & Nanae Takahashi vs. Arisa Nakajima & Tsukasa Fujimoto – Ice Ribbon, 2016


Riho

Kuva: SEScoops

Riho on yllä esitellyn Emi Sakuran oppilas, joka debytoi Ice Ribbonissa ollessaan vasta 9-vuotias.

Hän oli Ice Ribbonin ensimmäinen Triple Crown –mestari, ja seurasi kouluttajaansa Gatoh Moven riveihin vuonna 2012.

Riho on ollut mukana myös DDT:n menossa, joten tässä kohtaa on aika luovuttaa puheenvuoro jälleen Punavuoren puroresuprofessorille:

”Rihon ei pitänyt olla koulutettavien joukossa, ainakaan aivan alussa. Siskonsa vanavedessä tällöin alkuaskeliaan ottaneen Ice Ribbonin koulutusleireille saapunut Riho yllätti innokkuudellaan ja atleettisuudellaan kouluttajat. 9-vuotias Riho pistettiin nopeasti erityisvetonaulaksi painien otteluita itseään suurempia miehiä ja naisia vastaan. Komedisissa otteluissa vakuuttanut Riho nousi nopeasti Ice Ribbonin suosituimmaksi painijaksi ja toimi pitkään Ice Ribbonin aloitusotteluissa. Ajan myötä kokemusta ja pituutta karttui, mutta Rihon kehitys ei loppunut. Ei lainkaan. Gatoh Movessa apulaiskouluttajana toiminut nuori painija säväytti vuosi vuodelta kiertäessään Japanin indyskenen merkittävimpiä promootioita. Tokyo Joshi Pro-Wrestlingin tapahtumissa vuodesta 2018 asti Riho asetettiin välittömästi osaksi kärkikahinoita. 21-vuotias Riho on verrattavissa Kazuchika Okadaan. Nuori painija, joka on jo tässä vaiheessa elämäänsä maailman parhaimmistoa mutta ei ole vielä lähelläkään uransa huippuja. ”

Ottelusuosituksena kuuden naisen joukkueottelu Kizukin jäähyväistapahtumasta, jossa on mukana myös listalla aiemmin esiteltyjä nimiä.

Riho sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Riho, Aoi Kizuki & Mei Suruga vs. Emi Sakura, Hikura Shida & Makoto – Kizuki Retirement Show, 2018


Ryo Mizunami

Kuva: Pro Wrestling Wiki

Ryo Mizunami on Meiko Satomuran kouluttama, 14 vuoden kokemuksen omaava painija joka on kuulunut vuosia Pro Wrestling WAVEn vakiokalustoon – vaikka vieraaksi eivät ole jääneet muutkaan Japanin joshifirmat.

Mizunami teki juuri hiljattain allekirjoittaneeseen suuren vaikutuksen vedettyään oikein makoisan matsin Sonoko Katon kanssa OZ Academyn It Is The Dawn Of The New Era –tapahtumassa huhtikuun puolivälissä. Mizunami silminnähden nauttii siitä mitä tekee, ja tartuttaa positiivisen fiiliksen myös katsojaan – haudatessaan vastustajansa kehäkulmaukseen armottoman choppimyrskyn alle.

Mestaruuksia Mizunami on voittanut viidessä promootiossa, ja Yhdysvalloissa hän on esiintynyt viimeksi SHIMMER Women Athletesissa vuonna 2012, joten onkin jo korkea aika palata jenkkien maaperälle. Ainakin minä odottelen sitä innolla.

Ottelusuosituksena tuore matsi Hikura Shidan kanssa. Aiemmin mainittu matsi Sonoko Katoa vastaan kannattaa myös metsästää bittiviidakosta nautittavaksi.

Ryo Mizunami sosiaalisessa mediassa: Twitter, Instagram

Ryo Mizunami vs. Hikura Shida – Pro Wrestling WAVE, 2019


 

Naisten otteluita Double or Nothingin kortissa on kaksi, joista toinen on kolminottelu, toinen kuuden hengen joukkueottelu:

Kuvat: All Elite Wrestling

Double or Nothing -tapahtuma on ostettavissa osoitteesta www.fite.tv hintaan $19,99. Tapahtuma on katsottavissa sekä suorana, että jälkilähetyksenä. Suora lähetys alkaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 03.00 Suomen aikaa, pre-show tuntia aiemmin.

Tapahtuman reaaliaikainen seuranta Smarksiden Discord-severin #live -kanavalla.

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Jälkipyykkinaru #39: WWE Money in the Bank 2019

Next post

Ennakko: AEW Double or Nothing (25.5.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *