FCF WrestlingKuvareportaasiSuomipaini

Kuvareportaasi: MA/FCF Wrestling Omega (25.5.2019)

KUVAT: Timo Muilu


FCF Wrestlingin kausi 2018–2019 päättyi Helsingin sydämessä Teatteri Forumissa viime lauantaina. Showpainitapahtuma Omega sisälsi kuusi ottelua ja kulminoitui valtavaan joukkueotteluun, jossa FCF Wrestlingin armeija kohtasi Mustan Aukon rivit. 

Elä tuo ilta uudelleen tämän kuvareportaasin myötä. Muista myös lukea ja kuunnella Smarksiden viralliset arviot.

More is more, dammit!


Tuomarit Teemu (vas.), Juho, Dylan ja Aki seisoivat ryhdikkäästi taustalla, kun Mustan Aukon eläimellinen kehäkuuluttaja Arpook toivotti ihmiset tervetulleiksi showpainitapahtuma Omegaan. Huomaa myös Mustan Aukon uhkaavat verhot ja logot Teatteri Forumin näyttämöllä. P.S. Tiesitkö, että Arpook on Koopra kirjoitettuna toisin päin, Vuohtoniemi, sinä iljettävä nörtti!

Suomipainin messiaaksi itseään kutsuva Salomon Strid (vas.) hymyili ilkeämielisesti, kun hänen aivopesty opetuslapsensa Septimus polvistui kanveesiin. Kuvitella, että vielä tovi sitten Septimus oli Sepi, tuo iloinen naantalilainen maajussi, joka ei olisi tehnyt pahaa kärpäsellekään…

Eesti, Eesti, Eesti, kaipaan sinne perkeleesti! Estonia Boyz -joukkueen Kert Kukk (vas.) ja Mike Nomad saapuivat Helsinkiin maksamaan kalavelkoja Salomon Stridille ja Septimukselle.

Illan ensimmäinen ottelu oli joukkuematsi, jossa Estonia Boyz eli Kert Kukk ja Mike Nomad kohtasivat Salomon Stridin ja Septimuksen. Tässä Kert Kukk pitää Salomon Stridiä tiukassa niskalukossa.

Septimus saa kyytiä! Väkivahva Mike Nomad on yksi kotimaan kiinnostavimmista uusista kasvoista.

Kert Kukk taisteli sitkeästi, mutta kokenut Salomon Strid tietää tasan tarkkaan, mitä kehässä pitää tehdä.

Tasainen ottelu oli varsin viihdyttävä mähinä ja toimi hienosti show’n ensimmäisenä matsina.

Kert Kukk sai kärsiä tämän feudin aikana paitsi fyysisesti myös henkisesti. Salomon Strid kutsui virolaispainijaa ”pieneksi runkkariksi” maaliskuun Wrestling Show Live -tapahtumassa.

Mike Nomad on yleensä se, joka vaihdetaan kehään tosipaikan tullen. Kert Kukk on joukkueen sympaattinen altavastaaja.

Lopussa ottelu kallistui tiukan kamppailun jälkeen Salomon Stridin ja Septimuksen nimiin.

Salomon Strid ja Septimus jatkavat voittojen tiellä. Kaksikko löysi toisensa tammikuussa ja on siitä saakka ollut nousukiidossa. Nähtäväksi jää, minkälaisiin seikkailuihin kyseinen kaksikko syksyllä pääsee tai joutuu. Toivottavasti kuvio Estonia Boyzin kanssa on kuitenkin ohi, sillä ensi kaudella olisi jo kiintoisaa nähdä jotakin uutta.


Seuraavaksi nähtiin ottelu, jossa suomalaisten rakastama ruotsalainen, Viggen, kohtasi raumalaisen Tammisen Tonin.

Ottelun voitto merkitsi paljon. Viggen ei ole koskaan voittanut ainuttakaan ottelua Suomessa, ja itsevarma Tammisen Toni kärsi viime kerralla tappion Teatteri Forumissa. Oli selvää, että molemmat janosivat menestystä Omegassa.

”Viggen! Viggen! Viggen!” huusivat katsojat. Wanhan Wrestlahmentin mukaan ruotsalaispainijan on pakko olla antagonisti Suomessa, mutta Viggen kumoaa tuon kulahtaneen stereotyypin paremmin kuin kukaan muu koskaan aikaisemmin ja on noussut erittäin rakastetuksi yleisön sankariksi.

Tammisen Tonin lopetusliike on kivulias Rauman Lukko, mutta Omegassa se oli Tamminen, joka joutui lukotetuksi.

Två! FCF Wrestlingin lahjakkaimmaksi, atleettisimmaksi ja työteliäimmäksi painijaksi itseään kutsuva Tammisen Toni alkoi turhautua ottelussa sitä mukaa kuin Viggen nousi selätyksistä ylös.

Ottelun sana oli tekniikka. Tamminen on päässyt tänä vuonna väläyttelemään kehäosaamistaan melko lailla, ja voi olla, että hän on vahvoilla vuoden kehittyneimmäksi painijaksi.

Viggen kaivoi naftaliinistaan kaikki tärkeät tavaramerkkinsä, kuten kyynärpääpudotuksen sekä peljätyn Dirty Driverin. Yksikään selätys ei kuitenkaan johtanut kolmeen.

Löikö Tamminen sisään? No ei, vaan vyön alle. Tämä käärmemäinen teko johti selätykseen ja siihen, että Viggen sai taas kerran tuijottaa Teatteri Forumin kattovaloja. Onko Viggen ikuinen luuseri, vai katkeaako rakastetun ruotsalaisen tappioputki vielä jonakin päivänä?


Illan kolmannen ottelun oli määrä olla joukkuematsi, jossa Suomen pitkäaikaisin joukkue Smooth and Stoned Connection eli Make Smooth ja Jami Aalto olisi kohdannut Reginan ja hänen vankinsa. Ottelusta tuli kuitenkin tasoitusmatsi, sillä Make Smoothia ei näkynyt missään. Facebook-videon perusteella Smooth olikin kidnapattu, ja Aalto joutui näin ollen taistelemaan Omegassa ypöyksin, ilman hyvän ystävänsä apua.

Reginalla on useita vankeja, joista tärkein on epäviralliselta nimeltään Kapteenivanki. Nämä mystiset olennot eivät ole koskaan paljastaneet kasvojaan – ja tottelevat kaikkia Reginan käskyjä mukisematta, jopa ryömivät johtajansa jalkojen juurella.

Karmea tilanne! Jami Aalto joutuu ottelemaan yksin, ja se on epäreilua. Missä oikein on Make Smooth, ja mitä hänelle on tapahtunut?

MITÄ?! Vanki riisuu maskinsa, ja alta paljastuu, kyllä, Make Smooth – Jami Aallon paras ystävä ja pitkäaikainen joukkuetoveri! Ohh my, could it be? IT IS!

Niin siinä vain käy, että Smooth and Stoned Connection hajoaa – mutta millä tavalla! Jami Aallon paras ystävä Make Smooth hylkää kaiken ja lyöttäytyy yhteen Reginan kanssa.

Lepää rauhassa, Smooth and Stoned. Pahansuopa Regina kutoi seitin, joka houkutteli Maken puoleensa. Mitä tapahtuu syksyllä, kun Jami Aallon kostoretki alkaa?


Väliajan jälkeen toiminta jatkui illan toisella Suomi–Ruotsi-maaottelulla. Tällä kerralla Suomea edusti Polar Pekko, joka sai vastaansa ruotsalaistähti Steinboltin.

Vauhtia riitti, kun suomipainin kenties potentiaalisin painija Pekko yritti väistellä kokeneen Steinboltin hyökkäyksiä.

Pekko säväyttää lahjakkaana, atleettisena ja työteliäänä painijana…

Polvi putoaa. Steinbolt on yksi Ruotsin parhaimmista painijoista – heti Harley Ragen ja Valentinen jälkeen.

Ottelu oli pitkälti Steinboltin hallintaa, mutta lopussa Pekko pääsi niskan päälle – ensin kirjaimellisesti ja sitten kuvaannollisesti.

Tuomari Teemu kuunteli Steinboltin ulinaa.

Mutta ei! Ottelu päättyi kuin päättyikin kurjasti, sillä Tammisen Toni ilmestyi sisääntulolavalle juuri silloin, kun Pekko oli loikkamassa Steinboltin päälle Shooting Star Pressillä. Näin Pekko hukkasi muutaman tärkeän sekunnin, ja Steinbolt ehti luikerrella alta pois. Sen jälkeen ruotsalainen selätti Pekon, ja Tamminen nauraa räkätti lavalla kuin varis. Pekon ja Tammisen sota on siis syttymässä ja jatkuu mitä ilmeisimmin syksyllä.


Sitten nähtiin jotain aivan muuta, kun Teuvo saapui kehään Keken ja Jake Luupään kanssa. Vastaansa tämä vauhdikas kolmikko sai kelmeistä katalimmat eli H.C. Andersenin ”Liigan”: The Stranglerin ja Stanislav Van Dobroniakin. Huomatkaa tappava ase The Stranglerin kädessä – banaani!

Taivas varjele, mitä sieltä tulee!

Jake Luupää oli valmiina vetämään perseet Stanislav Van Dobroniakin olalle.

Tämä ottelu päättyi sentään onnellisesti. Keke ja ”Suomen paras joukkue” eli Jake Luupää ja Teuvo löysivät yhteisen sävelen, joka taivutti H.C. Andersenin koplan. Valokuvat eivät ikävä kyllä tee tälle ottelulle oikeutta – tämä pitäisi nähdä ja ennen kaikkea kokea omin silmin ja korvin. Kyseessä oli loistava huumorimatsi, jossa nähtiin muun muassa eeppinen peukalopainiottelu. Tätä lisää, FCF Wrestling!


Tästä se alkoi. Ilta – ja koko kausi – kulminoitui jännittävään kymmenen painijan väliseen otteluun, jossa Musta Aukko asteli sotaan FCF Wrestlingin kanssa. Viktor Tykki (vas.), ”Häijy” Heimo Ukonselkä, mestari Vili Raato ja The San olivat valmiina raatelemaan FCF Wrestlingin painijat lopullisesti.

FCF Wrestlingin joukolla oli iloisempi fiilis. Ioni (vas.), Mikko Maestro, Shemeikka, Stark Adder ja Jessica Love ottelivat Omegassa FCF:n tulevaisuuden puolesta.

Pääottelu painittiin eliminaatiosäännöillä. Se joukkue, jonka kaikki jäsenet eliminoidaan ensin, häviää matsin.

Varsinaista ottelua edelsi melkoinen mähinä, joka oli kaoottista katseltavaa.

Pyöveli Petrov on Mustan Aukon voimanpesä, mutta riittääkö se nitistämään Mikko Maestron positiivisuuden?

Vastaus on ei, sillä Petrov eliminoidaan ottelusta ensimmäisenä! Esityön tekee Maestro, mutta lopullinen niitti on Ionin järisyttävä lossautus.

Veteraanipainija ”Häijy” Heimo Ukonselkä palasi FCF Wrestlingin kehään alkuvuonna ja liittyi välittömästi Mustan Aukon riveihin.

Ioni joutui Ukonselän piinapenkkiin ja putosi pian ottelusta ulos.

Jessica Love ja Viktor Tykki vaihtoivat rajuja iskuja ottelun aikana.

Lähellä se oli, mutta lopulta tilanne kääntyi niin, että Tykki selätti Jessican.

Shemeikka oli FCF Wrestlingin suurin sankari.

Kun tunnelma äityi räjähdysherkäksi, joukkojen johtajat Juhana ”King Kong” Karhula ja Mahtava Perkules nousivat kehään.

Mikko Maestro kykeni eliminoimaan pitkäaikaisen vihamiehensä ”Häijy” Heimo Ukonselän, mutta kohta oli Maestron vuoroa pudota pelistä pois.

Tilanne vaikutti epätoivoiselta, kun Shemeikka oli yksin Viktor Tykkiä ja mestari Vili Raatoa vastaan.

Shemeikka otteli lopulta ilman naamiotaan ja debytoi uuden lopetusliikkeensä: Styles Clashin.

Ja sitten heitä oli kaksi. Shemeikan ja Vili Raaton taistelu nähtiin myös viime kerralla Teatteri Forumissa. Silloin panoksena oli FCF:n mestaruus, nyt FCF:n kohtalo.

Vili Raato niittasi Shemeikan kanveesiin rankalla paalujuntalla.

Pahalta näyttää…

…mutta Shemeikka tekee sen! Vili Raato saa maistaa ensin Terminaattori 2:ta ja heti sen jälkeen Styles Clashia – vai pitäisikö sanoa Shemeikka Clashia? FCF Wrestling voittaa!

Shemeikka teki sen! Musta Aukko on kaadettu!

Näin päättyy FCF Wrestlingin kausi. Syksyllä Mustan Aukon valtakausi lienee historiaa, ja saamme toivottavasti siirtyä uusiin kuvioihin. Nyt oli juuri oikea hetki palauttaa valta takaisin FCF:lle. Onnistunut kuvio sai onnistuneen lopun, ja nyt on hyvä siirtyä kohti tulevaa!

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Jälkipyykkinaru #40: Omega

Next post

"Toivon, etten olisi työskennellyt WWE:ssä koskaan" – Ashley Massaron lyhyt ja traaginen elämä päättyi hirttoköyteen

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *