#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Akira Hokuto vs. Manami Toyota (1995)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Japanilaisen naispainin eli joshin legenda Manami Toyota päätti ripustaa painisaappaansa naulaan 3. marraskuuta tänä vuonna. Toyota debytoi vuonna 1987 vain 16-vuotiaana, eli uraa ehti kertyä kunnioitettavat 30 vuotta. Jäähyväistapahtumassaan Toyota otteli 50 matsia, joissa oli minuutin aikaraja, ja näiden perään hän myös kohtasi suojattinsa Tsukasa Fujimoton kolmessa ottelussa.

Toyota tunnetaan varmasti parhaiten ajastaan All Japan Women’s Pro Wrestling -promootiossa, jossa hänestä kasvoi yksi kyseisen firman kulmakivistä – ja yksi 90-luvun alun joshibuumin tärkeimmistä nimistä. Toyota otteli vuosien 1991–1995 aikana 17 ottelua, joille Wrestling Observer Newsletterin arvostettu painikriitikko Dave Meltzer antoi täydet viisi tähteä arvioissaan. Meltzer on myös sanonut Toyotan olevan yksi kaikkien aikojen parhaista painijoista sukupuolesta riippumatta.

Tämänkertainen #MaanantainMatsi on yksi niistä, joille Meltzer lätkäisi viisi tähteä. Ottelu nähtiin AJW:n Destiny -tapahtumassa 2. syyskuuta vuonna 1995. Toyotan vastustaja Akira Hokuto oli myös yksi joshin kärkinimiä. Vain pari kuukautta tämän ottelun jälkeen Hokuto debytoi WCW:ssä, jossa hänestä tuli lyhytikäiseksi jääneen WCW:n naistenmestaruuden ensimmäinen ja ainoa hallitsija.

Akira Hokuto vs. Manami Toyota (AJW, 2.9.1995)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Nyt kerätään showpainimuistoja Suomesta – artikkeli julkaistaan itsenäisyyspäivänä!

Next post

Smarkin sävel – 11/2017

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.