#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Kris Statlander vs Ashley Vox (2019)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Showpainimaailma on herran vuonna 2019 melkoisen mylleryksen partaalla.

All Elite Wrestling saattaa olla WWE:n, tuon järkkymättömän monopolin ensimmäinen varteenotettava haastaja sitten WCW:n suuruuden päivien. Hieman alemmalla tasolla Impact Wrestling, Ring of Honor ja Major League Wrestling kilpailevat talentista. New Japan Pro Wrestling häikäisee laatupainillaan yhä enemmän myös länsimaisia faneja kuin nouseva aurinko. Pöhinää on jopa siinä määrin että jossain yhteyksistä on puhuttu “showpainin kolmannen kultakauden” olevan aivan nurkan takana.

Lue myös: Analyysi: Painimaailman kylmä sota – Kenen joukoissa seisovat Impact Wrestling, Major League Wrestling ja Ring of Honor?

Ja ihan kuin näissä ei olisi jo tarpeeksi, löytyy suurten ja keskikokoisten firmojen alapuolelta useita kiinnostavia indypromootioita, joiden seuraamiseen saisi varmasti poltettua kaiken liikenevän vapaa-aikansa. Chikara, Pro Wrestling Guerilla, Game Changer Wrestling, Beyond Wrestling, Bar Wrestling, SHIMMER Woman Athletes, Freelance Wrestling, ihan näin muutamia pelkästään Yhdysvalloista mainitakseni.

Otetaan tällä kertaa kohteeksi itärannikolla vaikuttava Limitless Wrestling, joka perustettiin 2015. Heidän tammikuussa järjestetyssä tapahtumassaan, nimeltään Snakebitten, käytiin ottelu joka oli erittäin mainio hardcore-mähinä.

Ashley Vox on tehnyt allekirjoittaneeseen vaikutuksen jo Chikaran puolella mahtavalla hahmotyöskentelyllään, esiintyen nimellä Oceanea. Voisin veikata että hän on yksi naispainiskenen läpimurtajista, jos ei tänä vuonna, niin viimeistään 2020. Toukokuun puolelta löytyykin jo pari esiintymistä Impactin puolella. Kris Statlander puolestaan on tuttu ainakin Orange Cassidy Is Doing Something or Whatever, Who Knows??? -tapahtuman nähneille, jossa hän pööpöili mukana Lumberjack Swamp Monster Elimination -ottelussa.

Tämä on yksi allekirjoittaneen suosikkiotteluita kuluvalta vuodelta. Erääseen matsin kivuliampaan hetkeen liittyvät Voxin sormet ja kehäköydet kulmatolppaan yhdistävä rautapötkö, mutta ei siitä tässä sen enempää – kannattaa nimittäin katsoa itse alta.


Kris Statlander vs. Ashley Vox – Unsanctioned Match (Limitless Wrestling Snakebitten, 11.1.2019)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Jälkipyykkinaru #42: NJPW Dominion 2019

Next post

Mitsuharu Misawan kuolemasta kymmenen vuotta – esittelyssä klassikkomatsi joka rikkoi Dave Meltzerin tähtiasteikon jo 1994

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *