Kolumnit

Kolumni: Die Matte Ist Heilig

Der Ringgeneral. Kehäkenraali.

Ringkampf. Kamppailu kehässä.

Die Matte Ist Heilig. Tämä matto on pyhä.

Yllä mainitut termit ovat olleet eurooppalaisen painin pilarit viimeiset vuodet.

Itävallan massiivinen Walter on ollut Euroopan keisari noin kolmen vuoden ajan. Entinen Big Daddy Walter liittyi osaksi Ringkampf-joukkuetta syksyllä 2016 Saksan wXw:ssä ja muovasi itsestään samalla supertähden.

Itse tutustuin Walteriin hänen ensiesiintymisissään Progressissa kesällä 2015. Silloin Walter oli vain “aika jees.” Kaveri ei vaan sytyttänyt niin paljon kuin Progressin karismaattiset raskassarjalaiset Rampage Brown ja Dave Mastiff. Edes kamppailu Rampagen kanssa, joka tuhosi kehän ei nostanut osakkeita vielä kummoisesti.

Tammikuussa 2017 kaikki muuttui, kun uudistunut Walter rantautui Englantiin Ringkampf-tovereidensa Axel Dieter Jr:n ja Timothy Thatcherin kanssa. Avokämmenlyönnistä tuli murhaava ase. Jokaisesta lariatista tuli ydinpommi. Jokainen liike oli tarkoituksenmukainen yritys voittaa. Walterista kasvoi nopeasti maailman paras iso mies painimaailmassa. Walterista tuli, ainakin joidenkin mielestä, koko maailman paras.

Ja maailma otti Walterista kaiken irti.

Walter nousi huipulle kaikkialle minne meni.

Kiistaton tähti Saksassa ja wXw:n painikoulun opettaja.

Kiistaton mestari Progressissa.

Luonnonvoima Irlannissa.

Jopa kaukaisen Kalifornian PWG:n mestari.

David Starrin pahin painajainen.

Vetonaula, headliner, The Main Event.

Walterin koolla, presenssillä, psykologialla ja taidoilla varustettu painija oli harvinainen timantti. Älykäs hirviö, joka tuli jokaiseen firmaan se kuuluisa raketti perseessä, tuhoten tieltään vastustajan toisensa jälkeen. Koska niin rakennetaan uskottava haastaja kelle tahansa.

Walter ei ollut perinteisesti hyvä tai paha. Walter oli painija, joka toimi Ringkampfin moraalisen koodin mukaan. Die Matte Ist Heilig. Sääntöjen kunnioittaminen, painin perinteiden kunnioittaminen ja urheiluhenki ajavat Walteria. Nämä motivaatiot asettivat Walterin muita painijoita vastaan, jotka eivät vastanneet hänen käsitystään oikeasta painijasta. Walterin mielestä he pitivät tätä mattoa pilkkanaan. Walter ei vihannut ketään. Walter kunnioitti vain harvoja. Koko Ringkampfin filosofiaa hän on nuijinut wXw:n painikoulun kasvatteihin.

Walter ei ollut vain valloittaja. Hirviötä vastaan taistelu teki toisista tähtiä, oli tuloksena voitto tai tappio. Brutaali taistelu Ilja Dragunovia vastaan 16 Carat Gold -turnauksen finaalissa nosti Dragunovin Saksan kuumimmaksi nimeksi ja lennätti aina Los Angelesiin asti. PCO ei olisi tulevan Ring of Honorin Final Battlen pääottelussa, jos Walter ei olisi ikimuistoisesti murjonut hänen rintakehäänsä mustaksi Joey Janelan toisessa Spring Breakissa. Jordan Devlin nousi aivan uudelle tasolle, kun hänen oma identiteettinsä “Import Killerinä” mureni Walterin käsissä. Timothy Thatcher elvytti uransa ensin Walterin rinnalla ja sen jälkeen häntä vastaan. Mark Davisin rinta vuosi verta kolmen iskun jälkeen, mutta mies poistui ottelusta yleisön vankka tuki takanaan. David Starr ei ole koskaan surmannut valkoista valastaan ja on sen takia painimaailman mielenkiintoisimpia tekijöitä.

Walterista tuli eurooppalaisen painin sydän ja Ringkampfista sen sielu, kun WWE asetti kätensä Iso-Britannian kurkulle hymyillen ja tyhjiä lupauksia kuiskaillen.

Marraskuussa 2018 Walter allekirjoitti sopimuksen WWE:n kanssa. Walter oli Kuumin Vapain Agentti ja sai antaa omat ehtonsa. Walter asuu edelleen Saksassa, eikä hänellä ole kiinnostusta muuttaa Yhdysvaltoihin. Niinpä hänestä on NXT UK:n kruununjalokivi.

Ensimmäisen NXT UK™ TakeOverin™ päätteeksi Dvorakin yhdeksännen sinfonian uhkaavat sävelet antoivat myrskyvaroituksen liikuntaviihdeintoilijoille. Walter oli saapunut.

Pete Dunne sai pitää tauon nahan jyrsimisestä ja sai kunnian olla ensimmäinen uhri Walterin noustessa NXT UK:n mestariksi.

Pian Walterin ympärille muodostui Imperium™, laillisesti erilainen versio Ringkampfista, jäseninään Ringkampf-jäsenet Walter, Dieter Jr. ja Alexander Wolfe. Neljäntenä pyöränä häärii Fabian Aichner. Imperium on hallinnut Siperiaa voittamattomana muodostumisestaan lähtien. Walteria ei voinut voittaa. Moni yritti. Kukaan ei onnistunut.

Marraskuussa 2019 WWE™ nauhoitti Raw’n™ ja Smackdownin™ jaksot Englannissa. Imperium esiteltiin suurelle liikuntaviihdeyleisölle Walterin astuessa kehään Seth Rollinsin™ kanssa.

Walter hävisi kahdesti samassa jaksossa.

WWE Survivor Series™, viime sunnuntaina.

Täysin järjetön, typerä ja idioottimainen BRAND SUPREMACY™ -kuvio sai päätöksensä.

Walter ilmoitettiin mukaan NXT:n joukkueeseen miesten eliminaatio-otteluun. Tämäkin ilmoitus oli jätetty viime hetkeen, tapahtuman Kickoff-lähetykseen.

Chicogon yleisö otti Walterin vastaan sinä tähtenä, joka hän on.

Walter otti vastaan olkapäätöötin, kyynärpääiskun, muutaman avokämmenen rintalastaan ja yhden potkun päähän.

Walter eliminoitiin ottelusta. Ensimmäisenä. Kahden minuutin jälkeen.

Anteeksi, jospa katsotaan tähän väliin yksi viime vuoden parhaimpia otteluita ja katsotaan lähtisikö sillä tämä paska maku suusta.

Ei lähtenyt.


Der Ringgeneral.

Ringkampf.

Die Matte Ist Heilig.

Millään yllä mainituista termeistä ei ole paskaakaan väliä herra Vincent Kennedy McMahonin kliinisessä friikkisirkuksessa.

Minun ei pitäisi enää välittää. Minun ei pitäisi olla yllättynyt. Minun ei tarvitsisi vääntää tätä rautalangasta.

Joka ikinen muu promoottori on ymmärtänyt, mikä Walter on. Joka ikinen on ymmärtänyt, miten Walterista tehdään uskottava. Joka ikinen on ymmärtänyt, miten Walterin avulla myös heidän muista painijoistaan tehdään elämää suurempia. Joka ikinen on ymmärtänyt, mitä hänellä on käsissään. Tähti.

Vince McMahon katsoo läskiä saksalaista ja ihmettelee, miksi Paul Levesque tarjoaa hänelle pelkkää paskaa. McMahon katsoo tyytyväisenä tuhoutumatonta imperiumiaan ja nostaa toimistonsa seinälle XFL-taulun.

Paul Levesque ei välitä, vaan on kääntänyt katseensa jo seuraavaan Kuumimpaan Vapaimpaan Agenttiin, jonka kanssa voi napsia eeppisiä yhteiskuvia, samalla kun kuolaava fanijoukko palvoo maata hänen jalkojensa alla.

Pete Dunne twiittaa brittipainin voivan hyvin samalla kun NXT UK:ta dominoinut mestari lakaistaan maton alle kahdessa vitun minuutissa. Koko NXT UK:n rosteri kiljuu innosta nostaen minimipalkkaansa ja unelmoiden omista WrestleMania-hetkistään™.

Chicagon yleisö buuaa, mutta ostaa silti liput seuraaviin tapahtumiin, käy ostamassa sadoilla dollareilla kaljaa ja t-paitoja, jatkaa WWE Networkin tilaamista, odottaa muna kourassa seuraavaa NXT:n jaksoa, jossa Levesquen löytämät tuntemattomat painijat tekevät itsestään SUPERTÄHTIÄ™ ja odottavat milloin Kenny Omega tulee vihdoin WWE:hen, jotta he voivat katsoa hänen otteluitaan.

Walter lentää kotiin, avaa palkkashekkinsä ja hymyilee.

Minä valitan internetissä punaniskojen rahojen anastamiseen luodusta karnivaalihuijauksesta.

WWE ei ole showpainia.

Showpaini on katsomisen arvoista.

Die Matte Ist Heilig.

WWE kusee maton päälle ja fanilauma nuolee maton innoissaan puhtaaksi pyytäen lisää.

Jos luulitte, että tämä oli avautuminen, niin ette ole nähneet vielä mitään.

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Jälkipyykkinaru #71: WWE Survivor Series 2019

Next post

Viisi pointtia: WWE Survivor Series (24.11.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *