#maanantainmatsi

#MaanantainMatsi – Becky Lynch vs. Kisu (2006)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Becky Lynchin kansansuosio räjähti ennätysmäisiin sfääreihin loppukesästä 2018, ja tällä hetkellä nainen on Royal Rumblen voiton kautta matkalla WrestleManian pääotteluun. Oli kuitenkin pienestä kiinni, ettei hänen ura tullut päätökseensä jo alkutaipaleellaan syksyllä 2006.

Tässä tarinassa on ”Suomi mainittu”, sillä 22. syyskuuta 2006 Saksassa käyty ottelu suomalaispainija Kisua vastaan uhkasi päättää Becky Lynchin – joka tunnettiin tähän aikaan kehänimellä Rebecca Knox – uran. Ottelu käytiin Dortmundissa noin 300 katsojan edessä, ja järjestävänä promootiona toimi German Stampede Wrestling.

Becky kärsi ottelun tuoksinassa vakavan päävamman — hänen kahdeksas aivohermonsa vaurioitui, ja Lynchin koko showpainijan ura oli vaakalaudalla. Ottelussa Kisua vastaan ei ole mitään yksittäistä hetkeä, jossa selkeästi näkee asioiden menevän pieleen. Reilun 10 minuuttia kestävä kohtaaminen otellaan loppuun hyvin tavanomaisen oloisesti. Seuraavana iltana Becky otteli Englannissa Sweet Sarayaa (WWE-tähti Paigen äiti) vastaan, mutta jokin oli pahasti vialla. Lynch palasi kertaalleen kehään helmikuussa 2008, mutta tämän jälkeen lopetti uransa.

Onneksi tällä tarinalla on onnellinen loppu. Vamma ei lopulta pakottanut lopettamaan painimista, ja Becky poimittiin vuonna 2013 mukaan WWE:n NXT:hen, jossa hänestä kasvoi yksi NXT:n ”neljästä hevosnaisesta” Bayleyn, Charlotte Flairin ja Sasha Banksin ohella. Tammikuun lopussa 32 vuotta täyttäneen Beckyn kova työ on saamassa lopullisen palkintonsa WrestleManian pääottelun muodossa.

Kisun tämänhetkisestä tilanteesta tiedetään huomattavasti vähemmän. Hän hakeutui vuonna 2004 suomipainin isän, StarBuckin, koulutukseen ja oli useiden vuosien ajan kotimaisen Fight Club Finlandin ainoa naisottelija Auroran ohella. Viimeistä kertaa Kisua nähtiin kehässä syyskuussa 2009 Helsingin kulttuuriareena Gloriassa. Sittemmin nainen on vetäytynyt kokonaan sivuun showpainin pyörteistä ja siirtynyt akateemiseen maailmaan opiskellen tutkintonsa Tanskassa ja Irlannissa.

Miltei kohtalokkaaksi osoittautuneen Rebecca Knoxin ja Kisun kohtaamisen pääset katsomaan tästä.


Rebecca Knox vs. Kisu (German Stampede Wrestling, 2006)

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

Eläköön Humpuuki #10: SLAM Wrestling Mega Launch lähestyy, WWE:n talouskatsaus, AEW:n painijatilanne

Next post

Viisi pointtia: DDT Judgement 2019

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *