FCF WrestlingReportaasitSuomipaini

Snacky Slam 2015: Pukinmäki

Helsinki, Pukinmäki 23.7. ”Mitähän tuolla tapahtuu?” ihmettelee joku, kun I-juna kurvaa Pukinmäen asemalle. Vanhan Esson tilan vallanneella Snacky-purilaispaikalla parveilee ihmisiä, sillä alkamaisillaan on Fight Club Finlandin tämänkesäisen Snacky Slam -kiertueen ensimmäinen show. Viime vuonna samassa tapahtumassa nähtiin, kuinka Johnny McMetal onnistui riistämään Suomen-mestaruuden ”Häijy” Heimo Ukonselän kynsistä, ja nyt vetonaulana on jopa iltapäivälehtien nettisivuilla ja Helsingin Sanomien etusivulla mainostettu, talvisodan henkeä uhkuva Suomi–Venäjä-koitos: kotimaisen painin pioneeri StarBuck kohtaa itänaapurin ykköstykkeihin kuuluvan Ivan ”The Locomotive” Markovin.

Paikalle oli kerääntynyt mukavissa määrin niin kovaäänisiä painifaneja kuin paikallisia satunnaisia ohikulkijoitakin, joiden kauhistuneita ilmeitä oli tapahtuman aikana hauska seurata. Ennakkoon mainostettu julkkisten autonpesupalvelu oli varmasti myös houkutellut muutaman setämiehen paikalle bikinityttöjen perään läähättämään. VIP-aitiossa olivat bongattavissa mm. Mr. Finland Alex Hytönen, Miss Suomi Roosa-Maria Ryyti sekä tapahtumaa juontanut, todella krapulaisen oloinen Antti Reini. Vilahtipa paikalla myös kuolematon teräsmamma Aira Samulin! Kaikkea sitä.

Ensimmäisenä matsina tarjoiltiin kymmenen miehen Battle Royal, jossa nähtiin kattavasti FCF:n pukuhuoneen tuoretta lihaa parilla kokeneemmalla painijalla vahvistettuna. Tällaiset matsit eivät yleensä tarjoa aihetta riemunkiljahduksiin, mutta muutaman positiivisen äänähdyksen tästä voi kuitenkin päästää. Dr. No oli pitkästä aikaa kehissä selittämättömän katoamisensa jälkeen, pääsin ensimmäistä kertaa näkemään TEUVON tositoimissa, ja Stark Adder ja Joey Impact kamppailivat jännittävästi ottelun voitosta kehän laidalla.

snackypuksu01

Ottelun alussa kaikki syöksyivät kampeamaan Pyöveli Petrovia kehästä tuloksetta ulos. Pyövelin päästessä vauhtiin alkoi painijoita putoilla köyden yli asfaltille kuin päitä vadille Ranskan vallankumouksen aikana. Ensimmäisten joukossa eliminoitiin harmillisesti myös TEUVO, jonka ensimmäistä singles-ottelua allekirjoittanut odottaa innolla. Vastenmielinen hahmo, joka sotii kaikkia henkilökohtaisia aatteitani ja arvojani vastaan, mutta on onnistuttu lyömään yli niin nautittavalla tavalla, ettei voi kuin törkyistä Koff-lippistä nostaa.

Ottelun vei lopulta nimiinsä Stark Adder, joka onnistui veteraanin ottein iskemään kuin käärme ja pudottamaan Joey Impactin kehästä alas intensiivisen taistelun jälkeen. Tulokkaat ”Isku-Jokke” Impact ja Jami Aalto ovat olleet kevään ajan piikkeinä Adderin lihassa ja saaneet luotua kitkaa tämän ja joukkuetoverinsa Ricky Vendettan välille. Kun näiden joukkueiden välillä nähdään todennäköinen viimeinen välienselvittely, saadaan jännittää, onnistuuko The Constrictors eli Adder ja Vendetta kasaamaan rivinsä vai saavatko tulokkaat heistä arvokkaat päänahat.

snackypuksu02

Kun pöly oli tämän rymistelyn jälkeen laskeutunut, paikalle saapui tumman ja tulisen managerinsa saattelemana tapahtuman toinen ulkomaanvahvistus, Venäjän Ivan Markov, jolla oli Pukinmäen yleisölle asiaa. Mikrofonin karmeasta pätkimisestä huolimatta pariskunta sai suomalaisyleisön buuaamaan juuri niillä aiheilla, joita sopii venäläiseltä painijalta odottaa – talvisodalla ja Vladimir Putinilla. Juttutuokion tuli keskeyttämään Markovin vastustaja StarBuck, joka hänkään ei teknisiltä ongelmilta säästynyt. Pääpointtina kuitenkin oli, että ”The Canadian Rebel” halusi käydä pääottelun ilman diskauksia. Markov joutui vastahakoisesti ottamaan haasteen vastaan.

Iltapäivän toisessa ottelussa kohtasivat entinen Suomen-mestari Johnny McMetal ja nykyinen ykköshaastaja, ruotsalainen The Beast. Vaikka hyväntuulisena kehään pinkonut Johnny onnistui saamaan ajoittaista vastarintaa aikaiseksi, joutui mies kuitenkin nöyrtymään, kun ”Peto” teki Jackhammerilla ja voimapommilla rokkikukosta kanaviillokkia. Intensiivinen ja fyysinen mutta harmillisen lyhyeksi jäänyt kohtaaminen, jossa Beast hotkaisi jälleen yhden välipalan matkallaan kohti Summer Smashissa odottavaa pääateriaansa eli Suomen-mestari Valentinea ja FCF:n ravintoketjun huippua.

snackypuksu03

Beastin tuleva vastustaja Valentine oli tositoimissa seuraavassa ottelussa, jossa hän lähti yhdessä Ricky Vendettan kanssa hakemaan voittoa yleisön suosikeista, Vili Luupäästä ja Mikko Maestrosta. Valentine ja Vendetta saivat Luupään eristettyä, ja varsinkin kevään tappioistaan turhautunut Vendetta kuritti rajusti entistä joukkuekaveriaan. Valentinen piikikkäät kannustushuudot (”Näytä niille, että sä et ole pelkkä puudeli!”) eivät ainakaan vähentäneet Rickyn raivoa. Luupää sai kuitenkin rokotettua takaisin ja vaihdettua Maestron kehään jakamaan iskuja molemmille vastustajille. Kun Mikko ”Klassikko” iski Valentinelle Rock Bottomin, mestari oli kuin tarjottimella viimeistä niittiään varten. Luupää otti vuoron, kapusi viimeisillä voimillaan yläköydelle ja teki erittäin näyttävän moonsaultin – vain tullakseen alas suoraan Valentinen polvia vasten. Sitten Valentine nappasi Luupään harteilleen, pudotti mattoon ja selätti säpinän suurlähettilään.

Mutta kovin kauan ei ”Kaunis peto” ehtinyt voitostaan nauttia, sillä kehään kiipesi kalju, partasuinen ja uhkaava hahmo – The Beast. Peto antoi Valentinelle tulevasta mestaruusottelusta esimakua niin valtaisalla voimapommilla, että hyvä ettei ohi ajava juna suistunut raiteiltaan. ”Ei-niin-kaunis” Peto poseerasi mestaruusvyö kädessään Valentinen elottoman ruhon päällä, jolloin reportterin puntit alkoivat hieman tutista. Muistin nimittäin sen, että tuota pelottavaa karpaasia pitäisi kohta mennä haastattelemaan.

snackypuksu07

Jäljellä oli enää kylmän sodan uusi tuleminen eli tapahtuman pääottelu Ivan Markov vastaan StarBuck. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun ottelijat saapuivat liput liehuen kehään. Ennen ottelun alkua hiljennyttiin kuuntelemaan molempien maiden kansallislaulut.

Itse matsi sai räväkän startin, kun Markov hyödynsi heti ottelun sääntöjä ja kävi StarBuckin kimppuun lippunsa kanssa. Kyseisen varaslähdön ansiosta suurin osa ottelusta meni Markovin sanellessa tahtia, ja aina, kun StarBuck alkoi saada vastarintaa aikaan, Markovin manageri Natalia sekaantui matsiin. Tämä vilunkipeli jatkui jonkin aikaa, kunnes StarBuckin kehään saattanut Miss Viro Kristina Karjalainen sai tarpeekseen ja riensi Natalian kimppuun. Pian kehän laidalla oli käynnissä ehta kissatappelu.

snackypuksu13

Ottelu jatkui tasaisena, ja iskuja vaihdeltiin puolin ja toisin. Lopulta StarBuck pääsi iskemään Markovia superkickillä sen jälkeen, kun Kristina oli toteuttanut klassisen hämäysliikkeen. Miss Viro kiinnitti Markovin – ja yleisön – huomion kapuamalla kehän laidalle paljastaen samalla vähäiset vaatteensa kylpytakin alta. Ratkaisua ei kuitenkaan syntynyt, vaan ”The Canadian Rebel” viimeisteli veli venäläisen vielä toisella superkickillä sekä painiliikkeistä parhaimmalla – eli tietysti piledriverilla. Punakone on lyöty, kuten Mertarannan Anterokin sanoisi.

Tällaiset ilmaistapahtumat ovat mielestäni mitä mainiointa markkinointia näin marginaaliselle lajille. On hienoa, että Snacky on nyt uskaltanut lähteä tekemään kokonaisen kiertueen toisin kuin vuosi sitten, jolloin nähtiin ainoastaan yksi vastaavanlainen show. Snacky Slam -tapahtumia nähdään siis vielä elokuussa Espoon Niittykummussa 14.8., Vantaan Korsossa 15.8. sekä Helsingin Sörnäisissä 29.8. Jos kotimainen showpaini kiinnostaa edes ujosti, niin kannattaa rohkeasti tulla tsekkaamaan FCF:n meininkiä – jos ei muuten, niin edes Snackyn mainioiden purilaisten takia.

Näillä eväillä on hyvä jatkaa (pun intended).

Lisätietoja Snacky Slam -kiertueesta ja muista tulevista tapahtumista: wrestling.fi

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Arvio: Death Before Dishonor XIII

Next post

Arvio: The Undertaker vs. Brock Lesnar (No Mercy 2002)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *