FCF WrestlingReportaasit

Snacky Slam 2015: Sörnäinen

Kuvat: Salomon Marttila

Sörnäinen, Helsinki 29.8. Fight Club Finlandin kesäkiertueen viimeisenä etappina sai kunnian toimia Sörnäisten Snacky Helsingissä. Tapahtuman aloitusaikaa oli veivattu pariin otteeseen eestaas, mutta aikataulusäädöstä huolimatta paikalle oli kerääntynyt mukavasti niin tuttuja FCF-faneja kuin muitakin uteliaita nauttimaan annoksen painia lauantai-iltapäivän ratoksi. Myös muutaman sadan metrin päässä porttejaan availlut We Love the 90’s -festivaali loi liikennettä alueelle, ja jäipä osa festariväestä ihmettelemään painishow’ta ennen nostalgiatrippiä eurodance-helvettiin.

Tapahtuma polkaistiin käytiin jo melkein perinteikkäästi säpinällä, sillä ensimmäisinä takahuoneesta rynnistivät Luupään veljekset Jake ja Vili kohtaamaan joukkueottelussa Murskaaja Miedon sekä Tohtori Ionin. Murskaaja oli aiemmin viikolla piipahtanut Briteissä yhdessä Ricky Vendettan kanssa treenaamassa TNA:n susijengin eli Eddie Edwardsin ja Davey Richardsin muodostaman The Wolves -tiimin järjestämällä leirillä, ja nyt oli aika näyttää mitä oppeja saarivaltiosta oli mukaan tarttunut.

 

snackyslam_sornainen_01_luupaationimurskaaja

 

Jake ja Murskaaja olivatkin käsirysyssä jo ennen kuin kello ehti soida, mutta valitettavasti tällä kertaa kaksikolla ei tahtonut kehässä synkata. Muutamasta komeasta heitosta huolimatta ikävien botchien ja vaivaannuttavien jäätymisien takia pikavuoro Juntankylään takkuili kuin Valtionrautatiet lumisateella. Murskaaja onnistui kuitenkin Ionin avustuksella pistämään Jaken ahtaalle Vilin kärkkyessä malttamattomana vuoroaan kulmauksessa. Vilin lopulta päästessä kehään muuttui matsi anarkistiseksi kaaokseksi, ja painijoita lenteli ympäri kehää kuin punk-keikan moshpitissä keesipään pistäessä tuulemaan. Ioni onnistui käyttämään tätä sekasortoa hyväkseen täräyttämällä tarkasti laskelmoidun ”Ionikanuunaksi” ristityn kyynärpääiskunsa takaisin kehävuoroon vaihdetun Jaken kalloon. Tieteen vuoksi taisteleva tohtori selätti Jaken, ja näin katkesi luisevien veljesten Snacky Slam voittoputki luvuin 2-1.

 

snackyslam_sornainen_02_maestro

 

Ennen seuraavaa matsia kehäkuuluttaja Leo Lemmetty sai seurakseen Keravan kauniin pojan, Make Smoothin. Makelle eivät olleet Snackyn burgerit kelvanneet, vaan hän oli napannut mukaansa parit soseutetut hedelmäjuomat ja oli päättänyt kutsua päivän vastustajansa Mikko Maestron smoothiebaariin juttusille. Kun aina hyväntuulinen Maestro heitti Smoothin kustannuksella muutaman huulen liikaa, Keravan kollilta paloivat käämit, ja Maken kädessä ollut smoothie iskeytyi Maestron ohimoon. Smooth luikki vauhdilla ulos kehästä, mutta joutuisi kohtaamaan nöyryyttämänsä Maestron myöhemmin. Mainio välipala, ja ylipäätään haluaisin nähdä tällaisia juttutuokioita enemmän kehässä, sillä ne saavat matsit tuntumaan heti suuremmilta. Varsinkin supliikkimiehenä tunnetulle Maestrolle voisi lyödä useammin mikin kouraan. Naiset tietää!

Juuri kun kehä oli saatu pyyhittyä smoothieroiskeista, se oli vaarassa sotkeutua uudelleen, mutta tällä kertaa Karhun keskiolueen. Kehään oli saapumassa kukapa muukaan kuin TEUVO, ja sinivalkoisen sankarin saapumisen kunniaksi myös yleisön puolella sihahti ainakin pari pitkää auki. Kyseessä oli Teuvon ja Jessica Loven saagan kolmas kohtaaminen, joista kaksi edellistä oli päättynyt Teuvon tappioon.

 

snackyslam_sornainen_03_teuvojessica

 

Ja niin siinä vain kävi että Teuvo koki jälleen tappion sateenkaaren sankaritarta vastaan. Teuvo onnistui saamaan kertaalleen Jessican hartioilleen ja haki yhdessä kohtaa jopa stunneria, mutta Jessica onnistui kuitenkin torjumaan nämä hyökkäykset. Lopulta Teuvon kohtaloksi koitui komea enzuigiri, ja ottelua oli ehtinyt kulua vain reilut kolme minuuttia kun kello löi Jessican voiton merkiksi.

Seuraavaksi miteltiin siitä, kuka onkaan kukkulan kuningas Lapin tuntureilla, kun vastakkaisiin kulmauksiin asettuivat Jami Aalto ja ”Häijy” Heimo Ukonselkä. Lennokas Aalto on otellut mainioita matseja pitkin vuotta, mutta oli nyt uransa tähän mennessä isoimman haasteen edessä kun kesytettävänä oli vihainen villimies Kärpänkylästä.

 

snackyslam_sornainen_04_aaltoheimo

 

Aalto onnistuikin alussa hyökymään Ukonselän päälle, mutta törmäsi pian Heimon stiffien iskujen muodostamaan patoon. Yleisön ”Heeeimooo!” -huuteluista ärsyyntynyt Ukonselkä ryhtyi osoittamaan että on lempinimensä veroinen, ja Aalto sai kärsiä häijyä kuritusta – joutuen esimerkiksi kuristetuksi omilla hiuksillaan. Aalto onnistui kuitenkin luomaan hajurakoa ilmavilla liikkeillään, ja saatuaan Ukonselän kanveesiin Jami lähti kapuamaan kohti ylintä köyttä. Odotin jo tuttua sammakkohyppyä, mutta sen sijaan Lapin luchador leiskauttikin todella näyttävän korkkiruuvivoltin. Vaikuttava liike jäi kuitenkin turhaksi, sillä Ukonselkä oli ehtinyt alta pois, ja kohtaaminen kasvoittain villimiehen ison saappaan kanssa oli viimeinen niitti Aallolle.

Väliajan jälkeen kehässä piipahti Niittykummun Snackyllä loukkaantunut Joey Impact kertomassa kuulumisiaan. Katkennut jalka oli leikattu ja kuntoutuminen alkanut, eikä ”Isku-Jokke” aio tämän takaiskun takia lopettaa painimista – vaan palata entistä vahvempana, valmiina iskemään! Yleisö antoi ansaitut aplodit tunteikkaalle puheelle, ja toivottavasti Impact saadaan pian takaisiin kehiin.

 

snackyslam_sornainen_05_impact

 

Toimintaa jatkettiin kolmen sekajoukkueen mittelöllä, jossa kohtasivat Musta aukko eli Julia Kyy ja Pyöveli Petrov, Regina parinaan Johnny McMetal sekä H.C. Andersen parinaan tanskalainen kissanainen White Tigress. Ysärifestarit olivat kai innoittaneet Johnnyn tekemään kunniaa edesmenneelle Ultimate Warriorille kasvomaalausten ja käsinauhojen muodossa, ja Regina puolestaan oli villiintynyt kreppausraudan kanssa.

Tällaiset kolmen tiimin joukkueottelut menevät helposti sekaviksi, varsinkin kun säännöt sallivat vaihdot myös muidenkin kuin oman parin kanssa. Tällä kertaa matsi pysyi kuitenkin hyvin kasassa, ja varsinkin naiset pääsivät näyttämään osaamistaan #DivasRevolution-hengessä. Julian esiintymistä ja hahmoon heittäytymistä on pakko arvostaa, mutta hitto vieköön että se kirkuminen otti jälleen korviin. Regina oli onneksi valmiina tukkimaan arkkivihollisensa suun vakuuttavilla liikkeillään. White Tigress osoitti myös olevansa kyvykäs kamppailija, ja toivottavasti hänet saadaan uudestaan visiitille – singles-matsi Reginaa vastaan olisi varmasti näyttävä koitos.

 

snackyslam_sornainen_06_mixedtag

 

Ottelu päättyi miesten ryminällä, kun sekä Petrov että McMetal kohdensivat hyökkäyksensä Anderseniin – Petrov vieläpä sellaisella kuristusjuntalla, että Andersen oli Instagraminsa mukaan joutunut piipahtamaan sairaalassa tultuaan niskoilleen alas. Johnny onnistui lopulta raivaamaan tiensä voittoon, kun hän Ultimate Warriorin hengen johdattamana hoiteli ensin Petrovin köyden yli asfaltille ja niittasi Andersenin full nelson -pommilla mattoon. Andersen kaipaisi nyt kipeästi nostetta, sillä tyypin roolina on tähän mennessä ollut vain heittopussina toimiminen. Hän ei myöskään mielestäni ole vielä päässyt näyttämään todellisia kykyjään upottuaan joukkueotteluiden suohon, mutta ehkäpä tästä tappiostaan suivaantuneena kohtaa McMetallin tulevaisuudessa mies miestä vastaan?

Tämän jälkeen kehään palasivat Make Smooth ja normaalia totisempi Mikko Maestro välejään selvittelemään. Asennevammainen Smooth irvaili kehään tullessaan jalkapuolelle Joey Impactille, ja aiemmin smoothien voimalla nöyryytetty Maestro oli valmiina näyttämään tulokkaalle närhen munat.

 

snackyslam_sornainen_07_maestrosmooth

 

Maestrolle oli vähällä käydä ohraisesti kun Smooth onnistui kurittamaan tämän jalkaa useampaan otteeseen, kenties tarkoituksenaan viestiä jotain ottelua seuranneelle Impactille. Pitkään koipeensa kohdistuneista iskuista huolimatta Maestro onnistui kuitenkin ottamaan matsin hallintaansa, ja pian Smooth löysikin itsensä kulmauksesta tukalassa paikassa, kun Maestron ahteri lähestyi uhkaavasti Keravan komeinta naamavärkkiä. Viimeisenä oppituntina viiden laudaturin ylioppilas Maestro iski vielä Rock Bottomin, ja Smooth oli oppinut läksynsä. Smooth hakee vielä paikkaansa rosterissa, ja vaikka ylimielinen nättipoika on aika kulunut hahmo, se sopii tässä vaiheessa hänelle hyvin.

Jäljellä oli enää tapahtuman pääottelu, joka oli revanssi Niittykummulta. Tuolloin StarBuckin ja Stark Adderin hyvin alkanut matsi päättyi diskaukseen, kun Ricky Vendetta – Adderin entinen oppilas ja joukkuekaveri – sekaantui otteluun. Tällä kertaa Vendetta oli kuitenkin saanut porttikiellon tapahtumaan, ja veteraanit saivat keskittyä siihen minkä parhaiten osaavat – eli laadukkaaseen painiin.

 

snackyslam_sornainen_08_starbuckadder

 

Matsi alkoi teknisellä vääntämisellä ja lukkojen hakemisella, kuten tältä kokeneelta kaksikolta sopii odottaa. StarBuck turvautui myös psykologiseen sodankäyntiin, sillä aina Adderin saadessa yliotetta livahti ”The Canadian Rebel” hakemaan vauhtia kehän ulkopuolelta. Ottelu kehittyi hiljalleen rajuksi brawlaamiseksi, ja varsinkin StarBuckin iskut kajahtivat lujaa Adderin kroppaan – erityisen julman näköinen oli kulmauksessa ylösalaisin roikkuneeseen Adderiin kohdistunut hyppypotku. Juuri kun meno alkoi yltyä kohti loppukamppailua tuli matsin ratkaisu kuin varkain, sillä Adder onnistui nappaamaan selätyksen backslidella niin yleisön kuin StarBuckin yllätykseksi. Ymmärrettyään tappionsa StarBuck paiskasi kättä Adderin kanssa, kuten kunnon urheiluhenkeen kuuluu, sekä piti pienen puheen, jossa kehui vastustajaansa ja kiitteli Snackyn toimitusjohtajaa Jukka Niemistä yhteistyöstä. Ensi kesänä uudestaan?

Elokuu 2015 oli hienoa aikaa pääkaupunkiseudun painifaneille. Vaikka voisi luulla että neljä laadukastakin painishow’ta kuukauden sisään aiheuttaisi ähkyä, niin ainakin allekirjoittaneella nälkä kotimaista painia kohtaan vain kasvoi. Seuraavaa kertaa täytyy odotella vajaa kuukausi, ja tuolloin myös muilla kuin meillä etelän vetelillä on hyvä sauma päästä näkemään, mistä on kyse, sillä seuraavan kerran FCF pystyttää kehänsä juhlatalo Ooperiin Raumalle 3. lokakuuta. Rumble In Rauma II -tapahtumaan on julkistettu liuta kovia ulkomaanvahvistuksia, etunenässä TNA:ssa ja Ring of Honorissa mainetta niittänyt britti Doug Williams, sekä saksalainen amatsoni Alpha Female. Tätä ei kannata missata, sillä klassikkotapahtuman ainekset ovat kasassa! Lisätietoja: fightclubfinland.fi.

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Arvio: Field of Honor 2015

Next post

Ennakko: Night of Champions 2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *