EnnakotWWE

Ennakko: Night of Champions 2015

Lähetys: 21.9. (klo 2.00–6.00 Suomen aikaa)

Sijainti: Houston, Teksas (Toyota Center)

Teemakappale: CFO$ – Night of Gold

Katso tapahtuma WWE Networkissa!

Historian yhdeksäs Night of Champions otellaan tänä vuonna kaupungissa, jossa tullaan järjestämään myös WrestleMania 32. Tapahtumassa nähdään yhteensä kahdeksan ottelua, joista viidessä on panoksena mestaruus; show’ssa puolustetaan siis sen teeman mukaisesti jokaista WWE:n mestaruuksista. Pahimmassa paikassa on WWE- ja United States -mestari Seth Rollins, joka joutuu puolustamaan tapahtumassa molempia mestaruuksiaan ja saa vastaansa kaksi vihaista sankaria, John Cenan ja Stingin.

6-Man Tag Team Match (Kickoff)

The Lucha Dragons & Neville vs. The Cosmic Wasteland

noc15pre_dragonswasteland

Tämä matsi on tapahtuman ”lämppäri”, joka juurtuu Nevillen ja Stardustin väliseen feudiin. Neville ja Stardust siis ottivat toisistaan mittaa SummerSlamissa, ja se koitos päättyi ilkikurisen Stardustin kannalta huonosti: hän joutui yhdessä (silloisen) toverinsa King Barrettin kanssa nielemään katkeran tappion, kun ottelu päättyi Nevillen ja vierailevana tähtenä esiintyneen Stephen Amellin voittoon. Nyt Stardust hakee Nevillestä kostoa The Ascension rinnallaan – kolmistaan heidät tunnetaan nimellä The Cosmic Wasteland. Neville sai onnekseen tukea The Lucha Dragonsilta, jolla lienee edelleen NXT-aikainen kana kynittävänään Ascensionin kanssa.

Veikkaus: Riippuu siitä, mitä WWE:llä on mielessä. Jos aikomuksena on oikeasti tehdä Cosmic Wastelandista vakavasti otettava uhka, niin voitto on silloin heidän, mutta jos kyseessä on vain jonkin sortin vitsi, niin Neville jatkaa kööreineen nousuaan. Tällä hetkellä uskomukseni on se, että Cosmic Wasteland todella on jotain muuta kuin pelkkä läppä, joten veikkaan heidän nappaavan voiton nimiinsä.

Toivomus: Toivon samaa, sillä rakastan Stardustia, ja Ascension on jo pitkään kaivannut jotain uutta. Toivottavasti matsi on pitkä, sisältää jännittäviä tilanteita ja saa yleisön kuumaksi, sillä uskon, että tällä ottelulla on paljon potentiaalia.

Mitä kannattaa odottaa: Tavallisesti Kickoff-lähetyksen ottelut ovat aika heikkoja ja yhdentekeviä koitoksia, mutta tällä kerralla matsi saattaa olla oikein hyvä. Kannattaa siis antaa ottelulle mahdollisuus ja keskittyä siihen tavanomaista lämppäriottelua tarkemmin.

WWE Tag Team Championship

The New Day (c) vs. The Dudley Boyz

noc15pre_newdaydudleys

Get, the tables! Get, the tables! Get, the tables!

SummerSlam-ennakossani kirjoitin, että New Day on pahasti menettämässä momentumiaan. Onneksi tilanne on nyt kääntynyt päälaelleen, ja New Day on puhjennut uudestaan kukkaansa – joskin tällä kertaa kauniimpaan kukkaan kuin koskaan aikaisemmin. Juuri sen tähden on todella hienoa, että tiimi on saanut riesakseen Dudley Boyzin kaltaisen legendaarisen kaksikon. Nyt New Day tuntuu suurelta ja tärkeältä joukkueelta, joka saa oikeuden otella Dudleyn veljeksiä vastaan heidän ensimmäisessä PPV-ottelussaan WWE:ssä yli kymmeneen vuoteen. Tämä kaikki vaikuttaa samalla myös joukkuedivisioonan viehätysvoimaan. Kerrankin tuntuu siltä, että kehässä on kaksi tämän hetken aidosti parasta joukkuetta eikä vain kaksi satunnaista tiimiä, jotka ottelevat mestaruudesta siksi, että mestaruudesta on pakko otella.

Veikkaus: Pahoin pelkään, että ottelu päättyy kusetukseen – diskaukseen, uloslaskuun tai jonkinlaiseen huijaukseen. Syy on se, etten usko WWE:n tahtovan kummankaan joukkueen kärsivän puhdasta tappiota tässä vaiheessa. Vyöt siis säilyvät New Dayn hyppysissä, mikä on tietenkin siisti asia, mutta ratkaisu tullee olemaan mälsä.

Toivomus: Toivon yksinkertaisesti puhdasta voittoa. Tykkään molemmista joukkueista yhtä paljon, joten kummankaan tappio ei tule itseäni ärsyttämään tai ahdistamaan. Vain kastroitu päätöksenteko eli se, ettei WWE uskalla antaa jommallekummalle joukkueelle puhdasta voittoa (ja näin ollen myös tappiota), voi ärsyttää minua tässä ottelussa. Ehkä inan verran enemmän toivon Dudleyn veljesten voittoa, jotta kuvio pysyisi kuumana ja voisi jatkua vielä Hell in a Cellin kautta vaikka Survivor Seriesiin saakka.

Mitä kannattaa odottaa: Tästä saattaa kehkeytyä koko illan paras ottelu, jos tähdet ovat kohdallaan. Matsi saa nimittäin taatusti yleisön sekaisin, ja hyvän tunnelman lisäksi ottelun vahvuutena voi todennäköisesti pitää vahvaa laatua. Sen verran täytyy tosin todeta, että Bubba ja D-Von ottelivat aika laiskasti heinäkuussa Tommy Dreamerin House of Hardcoressa, joten ei ole ehkä kannattavaa odottaa ihmeitä Dudleyilta ainakaan vielä tässä tapahtumassa. Kenties tosin WWE-sopimus on saanut tulen miekkosten takamusten alle, ja kaksikko on motivoituneempi kuin vielä pari kuukautta sitten.

Singles Match

Dolph Ziggler vs. Rusev

noc15pre_rusevziggler

Dolph Zigglerin ja Rusevin (tai ehkä pikemmin Lanan ja Rusevin) draaman oli määrä kulminoitua elokuun SummerSlamissa, mutta kaksikon ottelu päättyi silloin tasapeliin uloslaskun takia. Kuvio pysyi siis jotenkuten elossa, ja elvytystä sille annettiin camp-huumorin kautta: saippuaooppera vedettiin räikeästi yli niin, että siihen lisättiin uusi käänne, jonka mukaan Zigglerillä on – tai ainakin on ollut – juttua myös Rusevin nykyisen tyttöystävän eli Summer Raen kanssa. Se sekoitti mm. Lanan pakkaa, koska venakko ei ollut enää varma siitä, voiko Dolphiin luottaa. Vaan puhuiko Summer totta, vai oliko kyseessä vain (mitä ilmeisimmin) Rusevin kutoma juoni, jolla mustasukkainen Rusev voisi lyödä kapuloita Dolphin ja Lanan rattaisiin? Tilanne äityi varsin sekavaksi, mutta yksi seikka oli sentään hakattu kiveen: Rusev ja Ziggler tulisivat taistelemaan uudestaan toisiaan vastaan Night of Championsissa.

Veikkaus: Veikkaussivusto Paddy Power antaa ottelulle kertoimet, joiden mukaan Ziggler on ennakkosuosikki. Itse en kuitenkaan ole yhtä varma Dolphin voitosta: tuntuu pikemmin siltä, että tämä Summer Rae -skandaali on vasta Zigglerin alamäen alkusoittoa. Dolph sai koko kesän pussailla ja kuherrella Lanan kanssa, joten nyt lienee luvassa risuisempi tulevaisuus, jossa Rusev vie miekkoselta kaiken.

Toivomus: Fanitan Rusevia suuresti, joten toivon tietysti, että hän voittaisi. Mielestäni paras päätös tälle kaikelle olisi se, että Rusev saisi sekä Summerin että Lanan lopulta itselleen ja ”omistaisi” nyt kaksi naista. Se sopisi hyvin Rusevin sovinistiseen hahmoon ja saisi miehen vaikuttamaan oikeasti ärsyttävältä äijältä – etenkin silloin, jos hän kohtelisi myös jatkossa Summeria ja Lanaa yhtä huonosti kuin nyt. Tilanteesta saisi puristettua vaikka minkälaisia kuvioita irti, ja moni niistä olisi taatusti tulinen.

Mitä kannattaa odottaa: SummerSlam-ennakossani uskalsin vielä odottaa todellista huippumatsia näiltä kahdelta painijalta, mutta tuntuu siltä, ettei tällaisen saippuaoopperamaisen juonikuvion pyörteissä saa edes lupaa otella mitenkään erityisen näyttävästi tai henkeäsalpaavasti. Niinpä kannattaa odottaa lähinnä melodraamaa, mutta onneksi se melodraama voi sentään maistua parhaimmillaan oikein hyvältä. Toivottavasti tässä irrotellaan myös kehässä, sillä sekopäinen meininki sopii tässä kuviossa pirtaan.

WWE Intercontinental Championship

Ryback (c) vs. Kevin Owens

noc15pre_rybackowens

SummerSlamissa tapahtunutta: Intercontinental-mestari Ryback kykeni puolustamaan mestaruuttaan voitokkaasti Big Show’ta ja The Miziä vastaan, ja Kevin Owens päihitti Cesaron. Ryback ja Owens olivat siis vielä silloin erossa toisistaan, mutta nyt heidän polkunsa ovat kietoutuneet yhteen. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että Owens tahtoo Rybackilta jotain, ja se jokin on Rybackin omistama Intercontinental-mestaruus. Ryback on kuitenkin tehnyt varsin selväksi sen, ettei hän aio luopua mestaruudestaan helposti. Onko Owens – mies, joka on kyennyt päihittämään jopa John Cenan – siitä huolimatta liian paha vastustaja Rybackille, jonka uraa on alusta asti varjostanut traaginen epäonni?

Veikkaus: Owens ei ”tarvitse” mestaruutta vielä tässä vaiheessa, sillä mies on kuumaa kamaa joka tapauksessa. Ryback sen sijaan hyötyy vyöstä rutkasti, ja ilman mestaruutta miehen pursi saattaa helposti ajautua tuuliajolle. Uskon siis sen vuoksi Rybackin voittoon, joka syntyy siitä, että Owens tekee yhden ratkaisevan virheen juuri ennen ottelun loppua.

Toivomus: Ryback on sympaattinen painija ja ukkeli, mutta kyllä meikäläinen toivoo Owensin nousevan uudeksi Intercontinental-mestariksi. Kanukki on yksinkertaisesti parempi esiintyjä ja ottelija kuin Ryback, ja jotenkin Owensin yhdistää mielessään nimenomaan Intercontinental-mestaruuteen; hän edustaa aivoissani samaa kastia kuin mm. Mr. Perfect, (90-luvun alun) Shawn Michaels tai Chris Jericho eli taitavien ja kovaa työskentelevien keskikorttilaisten eliittiä. Rybackin jälkeen hän voisi feudata mm. Nevilleä, Dolph Ziggleriä tai Dean Ambrosea vastaan – eritoten Neville vs. Owens voisi olla legendaarinen feudi ja tehdä ihmeitä Intercontinental-mestaruuden kiinnostavuudelle.

Mitä kannattaa odottaa: Vaikea sanoa, koska Ryback ja Owens eivät ole ikinä kohdanneet toisiaan ainakaan televisiossa tai WWE Networkilla. Se eli ennalta-arvaamattomuus tekee tästä ottelusta mielenkiintoisen: minkälaisen matsin Ryback ja Owens rakentavat keskenään, ja kumpi on se ottelun hallitseva osapuoli? Jännitystä synnyttää myös kysymys siitä, sopivatko kaksikon tyylit yhteen. Todennäköisesti luvassa kuitenkin on noin kymmenminuuttinen koitos, jossa nähdään vauhdikasta brawlausta ja joka päättyy selätykseen.

WWE Divas Championship

Nikki Bella (c) vs. Charlotte

noc15pre_nikkicharlotte

Legendaarisen ”Nature Boy” Ric Flairin tytär, Charlotte, voitti Raw’ssa järjestetyn Beat the Clock -kilpailun ja nousi siten Divas-mestaruuden haastajaksi. Alun perin Charlotten oli tarkoitus otella mestari Nikki Bellaa vastaan vasta tässä tapahtumassa eli Night of Championsissa, mutta mimmi päätti lunastaa matsinsa jo aikaisemmin Raw’ssa; hän ei nimittäin tahtonut, että Nikki pysyisi Night of Championsiin saakka mestarina ja muuttuisi siten WWE:n historian pitkäkestoisimmaksi Divas-mestariksi (ohittaen AJ Leen, joka piti ennätystä aiemmin nimissään). Niinpä Charlotte ja Nikki taistelivat mestaruudesta Night of Championsia edeltäneessä Raw’ssa, jossa ottelu päättyi likaisesti, kun Nikkin kaksoissisko Brie Bella sekaantui ottelun kulkuun esittäen siskoaan Nikkiä. Charlotte selätti Brien ja luuli jo nousseensa uudeksi mestariksi, jolloin Bellan siskokset kävivät hädissään paljastamassa juonensa ottelun tuomarille, jonka oli pakko muuttaa Charlotten selätysvoitto pelkäksi diskausvoitoksi. Vyö pysyi näin ollen Nikkillä (josta todella siis tuli WWE:n historian pitkäkestoisin Divas-mestari), mutta matsin jälkeen estradille ilmestyi Stephanie McMahon, joka ilmoitti Charlotten saavan revanssinsa Night of Championsissa. Kyseessä ei kuitenkaan olisi mikä tahansa tavanomainen matsi, vaan sellainen, jonka hävitessään Nikki menettäisi vyönsä diskauksista, uloslaskuista sun muista porsaanrei’istä huolimatta.

Veikkaus: Tässä taitaa käydä niin, että Nikki yrittää kaikkensa ja on valmis soveltamaan ties minkälaisia strategioita, mutta ottelu – ja mestaruus – päätyy joka tapauksessa Charlotten nimiin. Ennustin jo toukokuussa Elimination Chamber -ennakossani, että WWE tahtoo pyyhkiä AJ Leen nimen pois Divas-mestaruuden pitkäaikaisimman kantajan tittelistä, ja nyt kun tuo on toteutettu, niin Nikki voi hyvin hävitä mestaruutensa milloin tahansa.

Toivomus: Mielestäni WWE teki hirveän virheen, kun Charlotte ei onnistunut voittamaan mestaruutta jo Raw’ssa. Se olisi ehdottomasti ollut paras mahdollinen ratkaisu, sillä vain silloin Nikki Bella olisi saanut ansionsa mukaan (ei olisi onnistunut rikkomaan AJ:n ennätystä). Jos Charlotte voittaa nyt, niin Nikkin tappio ei tunnu enää samalta. Nikkillä on jo se, mitä emme tahtoneet hänen saavan, eli pitkäaikaisimman Divas-mestarin titteli. Sitä ei Charlotten tai kenenkään muun naisen mestaruusvoitto muuta. Katarsis oli ja meni jo, ja nyt jäljellä ovat vain eräänlaiset ”jälkiliukkaat”. Tämän takia toivon, että Nikki Bella voittaa ja että nainen pysyy mestarina saman tien sitten todella pitkään – vaikkapa aina vuoteen 2017 saakka, siis oikeasti. Jos Nikki häviää nyt tai lähitulevaisuudessa, niin mielestäni WWE tekee silloin Divas-mestaruutensa suhteen toisen pahan virheen lyhyen ajan sisällä.

Mitä kannattaa odottaa: Itse ainakin odotan ottelun lopputulosta suurella mielenkiinnolla. Olen fanina sellainen, että nautin näistä ristiriitaisista tilanteista, jotka herättävät ihmisissä vahvoja tunteita. Sellaiset tilanteet ovat yksinkertaisesti kiinnostavia, ja sellaisten joukkoon lasken myös tämän tapauksen. Eniten odotan siis sosiaalisen median reagointia matsin voittajaan, joka on toivottavasti Nikki Bella.

6-Man Tag Team Match

Dean Ambrose, Roman Reigns & ??? vs. The Wyatt Family

noc15pre_wyattsambrosereigns

Bray Wyatt ja Luke Harper kolistelivat sarviaan Roman Reignsin ja Dean Ambrosen kanssa jo SummerSlamissa, mutta liekkeihin tämä kuvio leimahti vasta SummerSlamin jälkeisessä Raw’ssa, jossa WWE:hen ilmestyi sen seuraava psykopaattinen hirviö, Braun Strowman. Yli kaksimetrinen ja 175-kiloinen Strowman hyökkäsi silloin Reignsin ja Ambrosen kimppuun liittyen Brayn johtamaan Wyatt Familyyn, mikä tiesi sitä, että Reignsin ja Ambrosen tulevaisuus muuttui kertaheitolla synkemmäksi. Tilanne johti siihen, että Night of Championsiin sovittiin suuri kuuden miehen sota, johon Ambrose ja Reigns siis tarvitsivat liittolaisen. Wyatt-perhe yritti pitää huolen siitä, ettei kukaan uskaltaisi astua Deanin ja Romanin rinnalle (Brayn poppoo murjoi mm. Randy Ortonin ja Jimmy Uson väkivaltaisesti), mutta joku kuitenkin oli riittävän rohkea sekoittaakseen itsensä tähän kuumottavaan kuvioon – tai niin Reigns ja Ambrose ainakin väittävät.

Veikkaus: Vahva veikkaukseni on, että Reignsin ja Ambrosen seuraan lyöttäytyy NXT-painija Samoa Joe. Tämä siksi, että WWE:n universumissa jokainen samoalainen on automaattisesti läheistä sukua keskenään, ja näin ollen Joe olisi luonnollinen vaihtoehto samoalaistaustaisen Reignsin apuriksi. Veikkaan myös, että ottelu päättyy Reignsin joukkueen voittoon, sillä jos Joe tässä ottelussa WWE-debyyttinsä tekee, niin sen debyytin on toki oltava voitokas.

Toivomus: Toivon tismalleen samaa kuin veikkaan, sillä tällaisissa otteluissa Joe on elementissään. Yleisö myös syttyy ihan varmasti Joen (mahdolliselle) debyytille, joten tunnelman pitäisi olla kohdallaan. Vaan jos Reignsin ja Ambrosen partneri on joku tylsempi vaihtoehto, niin silloin toivon Wyatt Familyn voittoa. Braun Strowman vaikuttaa hyytävältä äijältä ja kaipaa niin ikään menestystä ensimmäisessä todellisessa tulikasteessaan.

Mitä kannattaa odottaa: SummerSlamin matsi oli juuri niin tulinen (vaikkei tarpeeksi ”asenteellinen”) kuin olin odottanut, joten myös tästä keissistä kannattaa odottaa kuumaa koitosta. Tällaisen neuvon annan muuten niille, jotka odottavat, että mysteerimies on The Rockin, Brock Lesnarin tai Batistan kaltainen jättipaukku: ei kannata odottaa liikoja, tai muuten tulee pettymään niin, ettei osaa nauttia edes varsinaisesta ottelusta. On äärimmäisen epätodennäköistä, että Reignsin ja Ambrosen partneri on esim. Rockin kaltainen jymy-yllätys, joten ennemmin on syytä ajatella realistisesti ja olla tyytyväinen myös muihin kuin niihin kaikista kutkuttavimpiin (ja mahdollisesti absurdeihin) vaihtoehtoihin.

WWE United States Championship

Seth Rollins (c) vs. John Cena

noc15pre_rollinscena

Seth Rollins selätti John Cenan elokuussa SummerSlamissa ja nousi voittonsa myötä United States -mestariksi. Se voitto ei kuitenkaan tullut puhtain keinoin, vaan WWE-mestari Rollins sai yllättävää apua The Daily Show -ohjelman entiseltä juontajalta Jon Stewartilta. Stewart, pitkäaikainen ja intohimoinen painifani, ei nimittäin tahtonut nähdä sitä, että Cena olisi noussut maailmanmestariksi 16. kerran ja kavunnut maailmanmestaruusvoittojen määrässä tasoihin ”Nature Boy” Ric Flairin kanssa; kukaan muu ei ole voittanut maailmanmestaruutta yhtä useasti kuin Flair, jolla on siis 16 mestaruuskautta takanaan – Cenalla on tällä hetkellä 15. Tappio korpesi Cenaa siksi, että se todisti Rollinsin olevan opportunistinen mato, jota ei voi pitää kunnioitettavana mestarina toisin kuin Cenaa itseään. Nyt ”Big Match John” janoaa kostoa, ja Rollins on auttamatta ahtaalla.

Veikkaus: Luulen, että Cena palaa takaisin United States -mestariksi ja jatkaa erinomaista U.S. Open Challenge -kuviotaan pitkälle syksyyn. En nimittäin usko, että WWE aikoo nostaa miestä takaisin päämestaruuskuvioihin vielä tässä vaiheessa, vaan se tapahtunee vasta vuodenvaihteen tienoilla. Rollins ei tätä mestaruutta tarvitse.

Toivomus: Toivon taas samaa eli Cenan voittoa, koska se on yksinkertaisesti parempi ratkaisu tulevaisuuden kannalta. Jos Rollins on mestari, mies ei puolusta vyötään kuin pakon edestä. Cena taas antaa joka viikko uudelle painijalle mahdollisuuden nousta mestariksi, ja se viihdyttää aina. Salaliittoteoreetikko voisi melkeinpä sanoa, että näin yleisöä yritetään kääntää ja aivopestä Cenan puolelle!

Mitä kannattaa odottaa: Rollins ja Cena ottelivat erinomaisen matsin SummerSlamissa, joten tästä on syytä odottaa ainakin painillisesti tasan yhtä laadukasta koitosta. Tunnelmallisesti tämä ei välttämättä SummerSlamin jättimatsille pärjää, mutta eipä se haittaa, sillä tunnelmasta vastaa (toivon mukaan) illan viimeinen ottelu…

WWE World Heavyweight Championship

Seth Rollins (c) vs. Sting

noc15pre_stingrollins

…eli tämä.

Moni on kritisoinut tätä feudia ja mm. sitä, millä meriiteillä Sting ansaitsi (tai ”ansaitsi”) oikeuden otella maailmanmestaruudesta. Esimerkiksi se, ettei Sting ole käyttäytynyt yhtä mystisesti kuin vaikkapa silloin 1990-luvulla Hollywood Hogania pelotellessaan, on saanut monen mielen matalaksi. Viimeinen naula arkkuun tuntui olevan Raw’ssa nähty ottelu, jossa Stingin historiallinen ihan ensimmäinen Raw-matsi tuhlattiin kaikista mahdollisista ihmisistä Big Show’n kaltaiseen kulahtaneeseen kehäraakkiin. Itse en kuitenkaan vaivaa näillä asioilla päätäni, sillä Night of Championsissa nähdään ottelu, jossa Sting yrittää voittaa WWE:n mestaruuden.

Näemme siis ottelun, jossa Sting yrittää voittaa WWE:n mestaruuden.

Synnyin tähän maailmaan vasta vuonna 1991, joten en koskaan voinut seurata ”maanantai-iltain sotaa” (Raw vs. Nitro) reaaliajassa. En näin ollen kykene muodostamaan yhtä vahvaa tunnesidettä tähän otteluun kuin mahdollisesti ne henkilöt, jotka katselivat tuota kyseistä sotaa viikosta toiseen, mutta jos jo minä – sotaa ja sen tärkeimpiä käänteitä jälkikäteen seurannut henkilö – pidän WCW-ikoni Stingin ensimmäistä WWE-mestaruusottelua valtavana asiana, olen varma, että vanhoille WCW-faneille tämä on yksi koko painihistorian suurimmista seikoista. (TNA:n ja WWE:n ”sodankäyntiä” seurasin toki aktiivisesti ja reaaliajassa, mutten tahdo sotkea TNA:ta tähän…)

Pystyttekö edes kuvittelemaan sitä näkyä, jossa Sting selättää Rollinsin ja nousee kaikkien näiden vuosien ja vuosikymmenten jälkeen World Wrestling Entertainmentin mestariksi? Night of Championsissa tuosta absurdista ajatuksesta voi tulla totta. Legendaarinen paini-ikoni, yksi viimeisistä, maalaa kerran vielä kasvoilleen sotamaalauksen ja lähtee tekemään jotain sellaista, jota hän ei ole koskaan ennen tehnyt – haastaa WWE:n mestarin otteluun WWE:n kuninkuudesta. Voitteko kuvitella sen lisäksi sitä, miltä tämä tilanne tuntuu Seth Rollinsista? ”Karismaton hyppypapu” Tyler Black, painimaailman mestari, tulee kävelemään Night of Championsissa kehään, jossa häntä katselee silmiin 56-vuotias, elämänsä ensimmäistä WWE-mestaruusottelua odottava Sting. Seth Rollins on siis kaikista maailman ja sen historian painijoista se, joka saa luvan painia Stingiä vastaan ikonin neitseellisessä ja siten historiallisessa WWE-mestaruusottelussa. Taitaa olla, että Rollins ottelee tämän matsin kuin ekstaasissa.

Veikkaus: Ottelu päättyy ikävä kyllä likaisesti eli diskaukseen, uloslaskuun tai tasapeliin. Feudi kulminoituu Survivor Seriesissä, jossa Rollins saattaa hävitä mestaruutensa. Tästä tapahtumasta mies kuitenkin kykenee vielä luikertelemaan pakoon.

Toivomus: Pidän toisaalta Rollinsin kaudesta, mutta kyllä lupaan tirauttaa aitoja ilon kyyneleitä, jos tämä ottelu ja tapahtuma päättyy Stingin voittoon ja siihen, että Stingistä kruunataan uusi WWE:n mestari. Kyseessä ei ainoastaan ole edes mikään yhden illan ilo, vaan WWE-mestari Sting on aito vetonaula, jonka seikkailuja Raw’ssa ja muualla ei voi missata mistään hinnasta. En silti suutu, jos Sting häviää, sillä Rollinsin voitto on yhtä lailla hyvä asia – ei vaan niin hyvä kuin Stingin voitto.

Mitä kannattaa odottaa: Riippuu toki siitä, kuinka hyvin tuntee Stingin ja on seurannut hänen uraansa. Jos Sting on tuttu painija, josta tykkää, kannattaa odottaa ainutlaatuista tunnelmaa ja tulikuumaa draamaa. Painillisesti matsi tuskin on mikään ilmiömäinen mestariteos, sillä Sting on jo vanha mies, mutta Rollins jos joku voi kenties otella niin viihdyttävästi, että myös Sting näyttää ottelussa hyvältä ja vetreältä. Tärkeintä tässä ei yhtä kaikki ole matsin varsinainen laatu, vaan etusijalla on tunnelma. Se lienee Teksasissa kuin toiselta planeetalta.

Kokonaisuutena Night of Champions 2015 vaikuttaa vahvalta tapahtumalta, jossa nähdään mahdollisesti kaksi tai kolme äärimmäisen hyvää ottelua (Cena vs. Rollins, Dudleyz vs. New Day, Wyatt Family vs. Reignsin jengi) ja yksi koko painihistorian historiallisimmista – kyllä, viittaan tässä Triple H:n historialliseen promoon viime Raw’sta – matseista (Sting vs. Rollins). Myös muu kortti kiinnostaa, sillä otteluista yksikään ei vaikuta tylsältä. Toivottavasti WWE siis tarjoaa erinomaisen show’n!

Keskusteluun voit osallistua Facebookissa. Tapahtuman spekulointi ja jälkipuinti löytyvät Smarkside Talkista, suoran lähetyksen reaaliaikainen keskustelu Smarkside Livestä

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Snacky Slam 2015: Sörnäinen

Next post

Arvio: Night of Champions 2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *