AEWUutisetWWE

AEW-painija Jon Huber, joka otteli nimillä Brodie Lee ja Luke Harper, on kuollut 41-vuotiaana


Jon Huber, joka tunnetaan paremmin nimillä Brodie Lee ja Luke Harper, on kuollut 41-vuotiaana. Suru-uutisesta ilmoittivat sosiaalisessa mediassa Huberin työnantaja All Elite Wrestling ja hänen vaimonsa Amanda Suomen aikaa aamuyöllä 27. joulukuuta 2020.

Kirjoitushetkellä Huberin kuolinsyyksi on ilmoitettu keuhko-ongelma, joka ei liittynyt covid-19-tautiin.


Huber aloitti uransa vuonna 2003 kotikaupunkinsa Rochesterin promootiossa RCW:ssä.

Vuonna 2007 hän debytoi Chikarassa, jonka myötä nousi pinnalle myös muissa itärannikon promootioissa. Seuraavan viiden vuoden aikana Brodie Lee keräsi kokemusta muun muassa Ring of Honorissa, Evolvessa, Dragon Gatessa ja Dragon Gate USA:ssa.

Vuonna 2012 hän solmi sopimuksen WWE:n kanssa ja suuntasi Floridaan FCW:n riveihin.

Kun FCW muuttui NXT:ksi syksyllä 2012, Huber teki debyyttinsä Bray Wyattin seuraajana uudella nimellään Luke Harper. Wyatt, Harper ja Erick Rowan muodostivat The Wyatt Family -joukkueen, joka olikin Harperin pääasiallinen rooli seuraavan seitsemän vuoden ajan.

Vuonna 2013 kolmikko nostettiin WWE:n päärosteriin Raw’n puolelle. Harper sai loistaa klassikko-otteluissa The Shieldiä ja Uson veljeksiä vastaan vuonna 2014 muttei koskaan edennyt keskikorttia ja joukkuedivisioonaa ylemmäksi. Huber vapautettiin WWE-sopimuksestaan joulukuussa 2019.

Huber solmi sopimuksen All Elite Wrestlingin kanssa alkuvuodesta 2020.

Tarkoituksena oli debytoida AEW:n ensimmäisessä tapahtumassa Rochesterissa, mutta koronaviruspandemia peruutti kyseisen tapahtuman, ja Huber päätyi debytoimaan The Dark Order -joukkueen johtajana maaliskuun 18. päivän Dynamite-jaksossa.

Huber voitti urallaan WWE:n Intercontinental-mestaruuden ja kolme joukkuemestaruutta Erick Rowanin, Bray Wyattin ja Randy Ortonin parina. AEW:ssä hän voitti TNT Championship -vyön. Kehässä Huberia pidettiin laajalti yhtenä sukupolvensa parhaista isoista miehistä.

Uransa viimeisen ottelun Huber otteli 7. lokakuuta 2020 AEW:n Dynamitessa Cody Rhodesia vastaan dog collar -ottelussa.

Huberia jäävät kaipaamaan hänen vaimonsa Amanda, heidän lapsensa Brodie ja Nolan sekä lukemattomat ystävät. Alla on linkitettynä pieni osa ystävien ja kollegoiden suruviesteistä sosiaalisessa mediassa.


Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

WWE onnistui luomaan kaikkien aikojen parhaimman inferno-ottelun – Randy Ortonin ja The Fiendin taistelu oli visuaalisesti ainutlaatuinen

Next post

Eläköön humpuuki! #31: Brodie Leen kuolema, WWE käynnistämässä NXT Intiaa, Stingin paluu, AEW:n ja Impactin yhteistyö

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *