ArviotPuroresuViisi pointtia

Viisi pointtia: Dragon Gate – Open the New Year Gate Day 4 (16.1.2019)

Päivämäärä: 16.1.2019

Sijainti: Tokio, Japani (Korakuen Hall)


Dragon Gate juhlii tänä vuonna kahdettakymmenettä vuottaan toiminnassa. Juhlavuoden ensimmäiseen Korakuen Hallissa järjestettyyn tapahtumaan oli saatu sekä historian havinaa sekä uusia tuulia.


1. R.E.D toimii sittenkin

Dragon Gaten maailmaan kuuluu olennaisesti yksi heel-ryhmittymä. Edellinen versio, Antias, yritti seisoa T-Hawkin ja Eitan nuorilla hartioilla ja epäonnistui täydellisesti. Syyskuun Dangerous Gatessa joukkio koki muutoksen. Mustapunainen värimaailma säilyi, mutta nimi vaihtui Real Extreme Diffusioniksi (kavereiden kesken R.E.D) ja Kazma Sakamoto liittyi joukkoon viime vuoden kovimmassa antikliimaksissa. Sitten mukaan saatiin bisneksen kuumin vapaa agentti PAC ja koko joukko sai aivan uutta virtaa. PAC on vuoden mittaisesta sapatistaan huolimatta edelleen kovassa kunnossa ja mainio keulakuva koko firmalle. Sakamoto on alkukankeuden jälkeen sopeutunut hyvin liigaan ison mörön roolissa. Nuoret Ben-K, Big R Shimizu ja jälleen uutta virtaa löytänyt Eita tarjoavat kovan luokan otteita. Vanhat jäärät Kanda ja Yoshida hoitavat hommansa joukkueotteluissa ja Daga tuo oman säväyksensä paikalla ollessaan.

R.E.D olikin rintamana mukana illan parhaassa joukkueottelussa Maximumia vastaan. Erityisesti PAC ja Big R Shimizu pääsivät näyttämään kynsiään. Vuoden hiljaiselon jälkeen Dragon Gatessa on jälleen heel-joukkio, joka pitää ottaa vakavasti. Siitä kertoo myös kolme hallussa olevaa mestaruutta mahdollisesta neljästä.


2. Miksi kaikkialla vihataan joukkuepainia?

Edellä mainitussa joukkueottelussa kylvettiin kuitenkin huolestuttavia siemeniä tulevaisuuteen. Ben-K ja Shimizu, hallitsevat joukkuemestarit, ajautuivat ottelun aikana törmäyskurssille kerran jos toisenkin. Voitokkaasti päättyneen ottelun jälkeen Shimizu jätettiin yksin kehään juhlimaan muun joukkion siirtyessä takahuoneisiin Ben-K etunenässä.

Big Ben voitti mestaruudet vasta joulukuussa ja nyt jo kiusoitellaan hajoamisella, mitä kehvatsua kysyn minä. Kumpikin liittyi heel-joukkoihin vasta viime kesänä. Kysymysmerkki on vaan se, kumman lähtöä takaisin face-puolelle tässä pedataan. Iso ja kömpelö Shimizu on jo saamassa hölmöilyllään hurrauksia, kun taas vakava samurai Ben-K on saamassa raketin ahteriinsa kohti pääottelukuvioita ennemmin tai myöhemmin. Eiköhän viimeistään loppukevään Dead or Alive -tapahtumassa nähdä aimo annos selkäänpuukotuksia ja allianssien muutoksia.


3. Tulevaisuus on nyt ja muita kliseitä

Nuorten tulokkaiden esiinmarssi on ollut vahvaa viimeiset vuodet, vaikkei se ole aina näkynyt buukkauksessa. Nyt valokeila langetettiin nuorisoon Rookie League -turnauksen merkeissä. Seitsemän nuorta painijaa muutamasta viimeisimmästä tulokaserästä taistelivat turnauksessa kunniasta ja keskinäisistä asetelmista. Tässä tapahtumassa käytiin sekä pronssiottelu että finaali. Jo pronssiottelu Yuki Yoshiokan ja turnauksen ikänestori U-T:n välillä oli nautinnollista menoa, mutta finaali Shun Skywalkerin ja Kaito Ishidan välillä räjäytti pankin.

Ehdin jo mainita kaksikon keskustellessamme vuoden kehittyneimmistä painijoista Ludvig-äänitteessämme, mutta nyt vedettiin aivan upouudet työkengät jalassa. Ishidan brutaalit potkut ja Skywalkerin pitkänhulppea atleettisuus loivat mahtavan ja rauhassa rakennetun yhtälön, joka räjähti showpainin spektaakkeliksi loppumetreillä siihen tyyliin, johon vain Dragon Gate pystyy. Firmaa, joka kaipaa todellakin nuoria kykyjä vanhojen tähtien ikääntyessä, ei voi olla kuin tyytyväinen tähän koko turnaukseen. Viimeisen viiden vuoden aikana Dragon Gaten dojo on tuottanut melkoisen kasan lupauksia. Nyt on tullut aika lunastaa ne. Skywalker, Ishida, Yoshioka, Ben-K, Eita, Shimizu ja mahdollisesti Takehiro Yamamura tulevat kaiken järjen mukaan muodostamaan seuraavan kovan ytimen, joka kantaa Dragon Gaten seuraavalle vuosikymmenelle.

4. Uusi tähti on syttynyt

Historiallisesti Dragon Gate ei ole onnistunut luomaan yhtä ässää firman keulakuvaksi ja suosituimmaksi painijaksi, kuten Hiroshi Tanahashi New Japanissa tai Kento Miyahara All Japanissa. Cima piti viittaa harteillaan aikansa, mutta todellista seuraajaa ei löytynyt. Vastuu jaettiin lopulta ”Kuuden Suuren” kesken. Nyt Shingo Tagaki ja Akira Tozawa ovat lentäneet pesästä ja BxB Hulk on jälleen loukkaantunut. Ikääkin alkaa olla mittarissa lähemmäs neljääkymmentä koko köörillä. Hämmästyttävästi muutaman vuoden aikana ikuiseksi keskikorttilaiseksi leimattu Kzy on noussut aivan tähteyden kynnykselle. Johtoasema Natural Vibes -joukkiossa ja pitkä Open the Triangle Gate -mestaruuskausi olivat vain alkusoittoa.

Kzy selätti illan toiseksi viimeisessä ottelussa Yamaton ja suoritti hattutempun. Hän oli onnistunut selättämään tämän vuoden puolella liigan kolme suurinta tähteä, Yamaton, Naruki Doin ja Masato Yoshinon, joukkueotteluissa. Kaikki mahdollinen momentum on Kzyn puolella. Helmikuussa hän haastaa PACin päämestaruudesta. Onko se sittenkin liian pian? Pitäisikö voitto säästää kesän suurempiin tapahtumiin? Ei kai PACin kausi voi päättyä ensimmäisessä puolustuksessa, vaikka onkin solminut sopimuksen All Elite Wrestlingin kanssa? PACin menettäminen heti vuoden alussa olisi suuri isku koko liigalle. Mutta Kzyn kanssa on vedettävä liipaisimesta. Tämän vuoden on pakko olla hänen vuotensa. Kzy ottaa paikkansa firman suurimpien tähtien joukossa virallisesti.

5. Historiallinen pääottelu ajoi asiansa

Dragon Gate ei ollut ainoa, joka viettää juhlavuottaan. Yksi promootion suurimmista legendoista, Masaaki Mochizuki juhlii 25 vuottaan painijana. Sen kunniaksi Mochizuki painii tänä vuonna sarjan juhlaotteluita. Ensimmäinen vastustaja oli tuulahdus menneisyydestä. Shuji Kondo oli Toryomon-koulukunnan kasvatti, mutta kaikki ei ollut mennyt aivan putkeen. Kondo ja koko hänen johtamansa Aagan Issou -joukko olivat saaneet potkut neljätoista vuotta aiemmin käytösongelmien vuoksi. Mochizuki oli ollut kyseisen joukon jäsen, ennen kuin hänet oli heitetty ulos. Kondo oli kiertänyt Japania sekä All Japanin että Wrestle-1 -liigan riveissä ja palasi nyt kotiin, yhden illan ajaksi.

Masaaki Mochizuki täyttää 17.1. kunnioitettavat 49 vuotta. Se ei näy kehässä laisinkaan. Mochizukin, Christopher Danielsin ja Minoru Suzukin kaltaiset teräsvaarit todistavat, että joskus ikä on tosiaankin pelkkä numero. En ollut tutustunut Kondoon sen kummemmin ennen tätä ottelua, mutta möhkäle jätti positiivisen vaikutuksen. Kaksikko murjoi toisiaan säälittä eikä potkuissa ja lariateissa säästelty yhtään. Vanhat parrat eivät kuitenkaan tänään pystyneet ylittämään nuorukaisten asettamaa rimaa. Koskettava hetki nähtiin myös ottelun jälkeen, kun Kondo ja Mochizuki jakoivat lämpimän halauksen keskenään. Mitä olisikaan käynyt, jos Kondo ei olisi saanut potkuja vuonna 2004…


Tulokset:

  1. Ryo Saito, Super Shisa, Stalker Ichikawa, Shachihoko BOY ja Hiroshi Yamato voittivat Gamman, K-Nessin, Mondai Ryun, Brothers Yasshin ja Misterioson. Arvosana: 4/10
  2. Yuki Yoshioka voitti U-T:n ja sijoittui kolmanneksi Rookie League -turnauksessa. Arvosana: 7/10
  3. R.E.D (Eita, Yasushi Kanda ja Takashi Yoshida) voittivat Don Fujiin, Hyou Watanaben ja Kota Minouran. Arvosana: 5/10
  4. R.E.D (PAC, Ben-K, Big R Shimizu ja Kazma Sakamoto) voittivat Maximumin (Naruki Doi, Masato Yoshino, Jason Lee ja Dragon Kid). Arvosana: 8/10
  5. Shun Skywalker voitti Kaito Ishidan ja voitti Rookie League -turnauksen. Arvosana: 9/10
  6. Natural Vibes (Kzy, Susumu Yokosuka ja Genki Horiguchi) voittivat Tribe Vanguardin (Yamato ja Kagetora) sekä Kain. Arvosana: 7/10
  7. Shuji Kondo voitti Masaaki Mochizukin. Arvosana: 7/10

Dragon Gate – Open the New Year Gate Day 4 -tapahtuman arvosana: 7/10


 

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Ludvig-palkinnot 2018: Tulokset

Next post

The Krizskin videoarvio: WWE NXT UK TakeOver: Blackpool

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *