EnnakotNJPW

Ennakko: G1 Climax 26

New Japan Pro-Wrestlingin järjestämä G1 Climax on showpainimaailman suurin ja arvostetuin turnaus, ja se käydään tänä vuonna jo 26. kerran. Korkeinta huipputasoa edustavat ottelijat laittavat aivan kaikkensa peliin voittaakseen turnauksen, ja sen vuoksi G1 Climax tuottaa joka vuosi ison liudan ehdokkaita vuoden parhaimmaksi otteluksi. Tänä vuonna turnaus käydään tismalleen samalla tavalla kuin viime vuonna: 20 painijaa ottelee kahdessa eri lohkossa 19 tapahtuman aikana. Kussakin lohkossa jokainen painija kohtaa toisensa kertaalleen, ja lohkojen voittajat ottelevat toisiaan vastaan finaalissa. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Mikäli samassa lohkossa kaksi painijaa saa lohkovoittoon riittävän pistemäärän, mutta he ovat otelleet toisiaan vastaan tasapelin, lohkon voittaja ratkaistaan kolikonheitolla. Kyseinen tilanne on kuitenkin äärimmäisen harvinainen.

Turnausotteluita tullaan näkemään – finaalimatsi mukaan luettuna – kaikkiaan 91 kappaletta. G1 Climax onkin ottelijoilleen äärimmäisen kova koettelemus, ja moni turnauksen voittanut pitää sitä uransa merkittävimpänä saavutuksena. Moni legendaarinen ura on saanut alkunsa nimenomaan G1 Climaxissa, ja jo pelkästään turnauksessa pärjääminen toimii erinomaisena ponnahduslautana nouseville tähdille.

Voittaja saa palkintopystin lisäksi nimensä historian kirjoihin lajin suurimpien nimien joukkoon sekä taatun mahdollisuuden otella IWGP Heavyweight -mestaruudesta tammikuun Wrestle Kingdomissa, joka on siis New Japanin koko vuoden suurin ja kaunein tapahtuma. NJPW:n oman edustuksen lisäksi Japanin suurimpiin painifirmoihin lukeutuva Pro Wrestling NOAH on kahden ottelijan voimin mukana tämän vuoden G1 Climaxissa, joten todella mielenkiintoinen turnaus on tälläkin kertaa edessä.

Tässä hieman mietteitä ottelijoista. Luku ottelijan nimen perässä tarkoittaa sitä, kuinka monesti hän on aiemmin osallistunut G1 Climaxiin.


A-lohko

Togi Makabe (12)

Togi Makabe osallistui G1 Climaxiin ensimmäisen kerran vuonna 2004 ja on siitä lähtien ollut mukana joka vuosi. Hänen tarinansa turnauksessa on melko perinteinen: usean yrityksen jälkeen hän onnistui viimein vuonna 2009 voittamaan koko turnauksen ja nousemaan pian sen jälkeen korkeimmalle huipulle aina IWGP Heavyweight -mestariksi asti. Vaikka ”Unchained Gorilla” ei sittemmin olekaan onnistunut uusimaan temppuaan, se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö hän olisi edelleen vakavasti otettava vastustaja kilpakumppaneilleen. Rajun painityylinsä ansiosta hän voi päihittää lohkossaan aivan kenet tahansa, joten häntä kannattaa pitää silmällä.

Hiroyoshi Tenzan (20)

Hiroyoshi Tenzan osallistuu turnaukseen siis jo 21. kerran. Tenzanin ei alun perin pitänyt olla mukana tänä vuonna, mutta hänen paras ystävänsä Satoshi Kojima luovutti hänelle lohkopaikkansa – sillä ehdolla, että Tenzan lupaa voittaa turnauksen vielä kerran. Vaikka veteraani onkin voittanut G1 Climaxin kolmesti urallaan, niin viime vuosina hän on jäänyt turnauksessa poikkeuksetta häntäpäähän. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan ole mukana vain osallistumisen ilosta. Tällä kertaa hän aikoo taistella loppuun saakka – päämääränään turnauksen voittaminen vielä viimeisen kerran. Määrätietoinen ja aidosti voitontahtoinen Tenzan on takuuvarmasti vaarallisempi ottelija kuin viime vuoina ja voi hyvinkin kyetä nappaamaan vakuuttavia voittoja nuoremmista kanssaottelijoistaan.

Tomohiro Ishii (3)

”Stone Pitbull” on uransa kovimmassa nosteessa, ja hän on tämän vuoden puolella pitänyt hallussaan sekä NEVER Openweight- että ROH World Television -mestaruutta. Hän myös otteli tähänastisen uransa isoimmassa ottelussa Dontakussa, jossa hän haastoi Tetsuya Naiton IWGP Heavyweight -mestaruudesta. Ishii tulee kivenkovana taistelijana taatusti olemaan yksi turnauksen kiinnostavimpia ottelijoita ja saattaa villikorttina kyetä nousemaan jopa finaaliin asti. Hän ottelee varmasti huipputason matseja läpi koko turnauksen, mutta ottelu CHAOS-johtaja Kazuchika Okadaa vastaan tulee olemaan erityisen jännittävä.

Hirooki Goto (8)

G1 Climaxin pitkän historian aikana 15 eri painijaa on onnistunut voittamaan turnauksen. Heistä yhtä lukuun ottamatta jokainen on jossain vaiheessa uraansa pitänyt hallussaan NJPW:n kirkkainta palkintoa eli IWGP Heavyweight -mestaruutta. Hirooki Goto on se yksi poikkeus. Hän voitti turnauksen ensimmäisellä yrittämällään jo vuonna 2008 muttei ole lukuisista mahdollisuuksistaan huolimatta onnistunut nousemaan kirkkaimmalle huipulle päämestariksi asti. Se jokin on puuttunut aina.

Goto on ollut koko uransa omia teitään kulkeva yksinäinen samurai, mutta keväällä hän liittyi pitkän vastustelun jälkeen CHAOS-tallin jäseneksi. Voisiko Goton onni kääntyä nyt, kun hänellä on yksi firman vahvimpia ryhmittymiä tukemassa ja varmistamassa hänen selustaansa? G1 Climax -veteraanina Goto tulee varmasti olemaan yksi turnauksen varmimpia suorittajia, ja erityisen mielenkiintoista tulee olemaan se, kun hän pääsee vihdoin käsiksi vihaamansa Los Ingobernables de Japón -ryhmän jäsen Sanadaan.

Bad Luck Fale (2)

150-kiloinen Fale on G1 Climaxin suurikokoisin osanottaja ja aikoo edellisvuosien tavoin kylvää mahdollisimman paljon tuhoa ja viedä koko turnauksen Bullet Clubin nimiin. Vaikka Fale ei ole erityisen vahva finaaliehdokas, hän tulee todennäköisesti olemaan vahvoilla omassa lohkossaan ja saattaa myös napata pari vakuuttavaa voittoa itseään nimekkäämmistä tähdistä. A-lohkossa on monta nopeaa ja vikkelää painijaa, joten Falen läsnäolo tulee myös tuomaan toivottua hidastusta turnauksen tempoon. Oikean vastustajan kanssa hän kykenee jopa erinomaisiin otteluihin. Järkälemäisen Falen ja turnauksen pienikokoisimman osanottajan, 90-kiloisen Naomichi Marufujin, välinen ottelu tulee valtavan kokoeron vuoksi olemaan taatusti erittäin mielenkiintoinen ottelu.

Tama Tonga (0)

Kolmen ison Bullet Club -nimen lähdön jälkeen Tama Tonga on odotetusti nostanut osakkeitaan ja osallistuukin nyt ensimmäistä kertaa urallaan G1 Climaxiin. Vastikään IWGP-joukkuemestaruuden veljensä Tanga Roan kanssa hävinnyt Tonga saattaa tuntua hieman täytemieheltä turnauksessa, mutta kannattaa muistaa, että mikään huono painija hän ei missään tapauksessa ole. Hän ei todennäköisesti tule keräämään kovin montaa voittoa mutta saattaa otella erittäinkin kovatasoisia matseja. Parhaimmassa tapauksessa hän on turnauksen yllättäjä ja laittaa kehäotteillaan loputkin epäilijänsä hiljaisiksi. Tama Tonga on pitkään piileskellyt taka-alalla isompien Bullet Club -nimien varjossa, mutta G1 Climaxissa tulemme varmasti näkemään, mihin hänestä todellisuudessa on.

SANADA (0)

Sanada on ehkä ensikertalainen G1 Climaxissa, mutta hänellä on runsaasti kokemusta muista samantyyppisistä turnauksista. Hän on osallistunut mm. All Japan Pro-Wrestlingin Champion Carnival -turnaukseen viidesti, ja hän on parhaimmillaan edennyt kyseisessä turnauksessa jopa finaaliin asti. Vain päiviä ennen NJPW-debyyttiään hän oli myös mukana Big Japan Pro-Wrestlingin Ikkitousen Strong Climb -turnauksessa. Olisi tietysti todella rohkea veto laittaa vastikään debytoinut painija voittamaan NJPW:n suurin turnaus, mutta Sanadan kohdalla luottoa piisaa vaikka Tokyo Domen eli Wrestle Kingdomin pääotteluun saakka. ”Cold Skull” on parissa vuodessa kehittynyt valtavasti ja on varmasti tulevaisuuden megatähti, mikäli vain välttyy pahemmilta loukkaantumisilta. Hän joutuukin heti turnauksen ensimmäisessä show’ssa varsinaiseen tulikokeeseen, kun hän kohtaa itsensä Hiroshi Tanahashin. Vaikka turnausvoittoa ei vielä tällä kertaa heruisikaan, niin tämä on Sanadalle silti loistava tilaisuus osoittaa kykynsä korkean profiilin matseissa NJPW:n kovimpia nimiä vastaan.

Naomichi Marufuji (1)

Naomichi Marufuji on osallistunut G1 Climaxiin aiemmin vuonna 2012, jolloin hän onnistui päihittämään mm. Hiroshi Tanahashin, joka oli silloin IWGP Heavyweight -mestari. Marufuji ei siis ole mikään pikkutekijä, vaan NOAH:n kärkinimi, joka on pitänyt firman arvokkainta titteliä eli GHC Heavyweight -mestaruutta hallussaan viimeksi tämän vuoden alkupuolella. Yksi Marufujin etulyöntiasemista on myös se, että hän voitti NOAH:n viimeisimmän Global League -turnauksen, joka siis käydään täysin samalla formaatilla kuin G1 Climax. Hänellä on siis kaikista ottelijoista tuoreinta kokemusta tämäntyyppisen turnauksen voittamisesta. NJPW:n ja NOAH:n väliset matsit eivät ole jokapäiväistä herkkua, joten oikeastaan kaikki Marufujin ottelut tulevat olemaan todella mielenkiintoisia. Hänellä on verrattain pienen kokonsa ansiosta turnauksen lennokkain painityyli ja saattaa sen vuoksi kyetä yllättämään kenet tahansa kookkaammista kilpakumppaneistaan.

Kazuchika Okada (4)

”Rainmaker” Kazuchika Okada pyrkii sinetöimään asemansa Japanin suurimpana painitähtenä voittamalla G1 Climaxin hallitsevana IWGP Heavyweight -mestarina. Se olisikin äärimmäisen kova saavutus, sillä vain kaksi painijaa turnauksen historiassa (Keiji Mutoh vuonna 1995, Kensuke Sasaki vuonna 2000) on kyennyt siihen. Turnauksen voitosta on palkintona IWGP-mestaruusottelu Tokyo Domessa, joten Okada saa valita vastustajansa Wrestle Kingdomin pääotteluun itse, mikäli hän onnistuu turnauksen voittamaan. Mestari on myös sen vuoksi yksi turnauksen mielenkiintoisimpia ottelijoita, että hänet mahdollisesti päihittämään kykenevät painijat ovat suoraan jonossa hänen seuraavaksi ykköshaastajakseen. Historian valossa IWGP-mestarin G1 Climax -voitto on äärimmäisen epätodennäköinen, mutta tänä vuonna Okadaa pidetään yhtenä vahvimmista finaaliehdokkaista. Hän tulee tuttuun tapaansa olemaan yksi turnauksen parhaimpia ottelijoita, ja erityisesti Wrestle Kingdom -revanssi Hiroshi Tanahashia vastaan tulee olemaan erittäin kutkuttava taistelu.

Hiroshi Tanahashi (14)

Olkapääleikkauksestaan toipunut Tanahashi tulee tekemään näyttävän paluunsa G1 Climaxissa, ja ”Ace of the Universe” on jälleen kerran yksi todennäköisimmistä voittajaehdokkaista. Vuosi 2016 on tähän mennessä ollut hyvin karu Tanahashille, ja turnaus tarjoaakin hänelle erinomaisen tilaisuuden osoittaa, miksi hän yhä edelleenkin on koko modernin japanilaispainin sydän ja sielu. Suurin kysymys lienee Tanahashin olkapää. Mitä jos hän palaakin sairastuvalta liian aikaisin? G1 Climax käydään erittäin intensiivisellä tahdilla, eivätkä loukkaantumiset ole mitenkään tavattomia. Olisi kuin kitkerä kirsikka kakun päälle, jos Tanahashi loukkaantuisi uudelleen ja joutuisi jättäytymään turnauksesta pois kesken kaiken. Onneksi Tanahashia ei turhaan pidetä John Cenan vertaisena supermiehenä, ja hän tulee todennäköisesti olemaan mukana useissa turnauksen parhaista otteluista – ilman tietoakaan loukkaantumisesta.

B-lohko

Katsuyori Shibata (5)

Uunituore NEVER Openweight -mestari Shibata osallistui G1 Climaxiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2003 mutta jätti pian sen jälkeen showpainin taakseen jahtaakseen menestystä vapaaottelukehissä. Lähes vuosikymmenen myöhemmin Shibata viimein palasi New Japaniin ja on siitä lähtien paiskinut töitä – ja vastustajiaan – ansaitakseen kunnioituksensa. Sen kunnioituksen hän ansaitsi viimeistään kesäkuun Dominion-tapahtumassa, kun hän otteli hurjan strong style -tyylisen taistelun veteraani Yuji Nagataa vastaan. ”The Wrestler” tuntuukin nyt valmiimmalta suuriin kuvioihin kuin koskaan aiemmin urallaan ja voi mahdollisesti raivata tiensä jopa finaaliin asti. Shibata pystyy ottelemaan kovatasoisen ottelun kenen kanssa tahansa, mutta ainakin ottelut Tomoaki Honmaa ja Kenny Omegaa vastaan tulevat taatusti kuulumaan turnauksen parhaimmistoon.

Yuji Nagata (17)

Yuji Nagata ylsi G1 Climaxin voittajaksi vuonna 2001, ja mies painii edelleen 48-vuotiaana samalla intenstiteetillä kuin 15 vuotta sitten. Hän on turnauksen vanhin osanottaja, mutta hänen viimeaikaiset taistonsa Katsuyori Shibataa vastaan ovat osoittaneet sen, että hän on yhä edelleen yksi firman vaarallisimpia ottelijoita. Hän ei todennäköisesti tule niittämään ainakaan kovin suurta menetystä turnauksessa mutta tulee takuuvarmasti antamaan kivikovan vastuksen erityisesti lohkonsa nuorimmille osanottajille, jotka mahdollisesti aliarvioivat hänet. Erityisesti uusintaottelu Shibataa vastaan sekä matsi kovaotteisen Evilin kanssa tulevat varmasti olemaan hurjaa katsottavaa.

Tomoaki Honma (2)

Yleisön rakastama altavastaaja Honma on osallistunut G1 Climaxiin kahdesti mutta onnistunut nappaamaan ainoastaan yhden voiton turnauksessa. Hän on kuitenkin viimeisen vuoden sisällä kunnostautunut vakavasti otettavana ottelijana, ja häntä pidetään jopa todennäköisenä ehdokkaana seuraavaksi NEVER-sarjan mestariksi. Veikkaan, että Honma tulee tänä vuonna kerryttämään pistetilastoaan huomattavasti edellisvuosia paremmin ja sijoittumaan todennäköisesti lohkonsa keskipaikkeille. Honman matsit ovat aina huippuviihdettä jo pelkästään tulikuuman yleisöreaktion vuoksi, ja oikean vastustajan kanssa hän voi kyetä saavuttamaan jopa viiden tähden maagisen rajan.

Michael Elgin (1)

”Big Mike” teki NJPW-debyyttinsä viime vuonna juurikin G1 Climaxissa ja on alusta alkaen voittanut tiensä fanien sydämiin. Hänen tähänastinen uransa huipentui Dominionissa, jossa hän onnistui voittamaan IWGP Intercontinental -mestaruuden Kenny Omegalta hurjan tikapuuottelun päätteeksi. Viime vuonna Elgin menestyi turnauksessa melko keskinkertaisesti, mutta nyt hän tulee takuuvarmasti jyräämään vastustajiaan – ja saattaa jopa päästä finaalikahinoihin mukaan. Hän pitää hallussaan firman toiseksi arvokkainta mestaruutta, joten Kazuchika Okadan tavoin hänet mahdollisesti kukistamaan kykenevät painijat tulevat jossain vaiheessa saamaan mestaruusottelun häntä vastaan. Henkilökohtaisesti odotan Elginin matseista eniten kohtaamista Katsuyori Shibatan kanssa harvinaisessa mestari vastaan mestari -ottelussa, jossa ei varmasti tulla kolhuilta välttymään.

Toru Yano (10)

Vaikka Toru Yano saatetaan helposti leimata harmittomaksi komediapainijaksi, hän on siitä huolimatta yksi turnauksen vaarallisimpia ottelijoita. Yano käyttää matseissaan kaikki likaiset ja epäurheilijamaiset keinot hyväkseen ja onkin omaperäisellä stretegiallaan napannut valtavan määrän voittoja itseään paljon nimekkäämmistä tähdistä. Monen jo lähestulkoon satavarman finaaliin pääsijän matka turnauksessa on katkennut nimenomaan Toru Yanon metkuihin, ja esimerkiksi viime vuonna hän päihitti ennakkosuosikki Kota Ibushin alle minuutissa. Jos suosikkipainijasi on Yanon kanssa samassa lohkossa, kannattaa varautua pahimpaan. Varsinaisilta painitaidoiltaan Yano on melko keskinkertainen, mutta hänen matsinsa ovatkin usein lyhyitä ja ne toimivat mukavana ”välikevennyksenä” tärkeämpien matsien välissä.

Tetsuya Naito (6)

Tetsuya Naitolla oli koko maailma käsissään hallitsevana IWGP Heavyweight -mestarina, mutta juuri nyt hänellä tuntuu olevan enemmän momentumia kuin kertaakaan aiemmin urallaan. Moni harmitteli, kun hän menetti tittelinsä pidettyään sitä hallussa vain pari kuukautta. Hänen mestaruusvoittonsa Invasion Attackissa oli toki kaikin puolin ansaittu ja upea hetki, mutta hän on juuri nyt ylivoimaisesti NJPW:n mielenkiintoisin hahmo, joten mestarina olemiseen liittyvät velvollisuudet, kuten vyön säännöllinen puolustaminen, olisivat voineet olla eräänlaisia taakkoja hahmonkehitykselle.

Shinsuke Nakamuran lähdön jälkeen Naito on onnistuneesti ottanut paikkansa New Japanin ”kolmen kärjessä” Tanahashin ja Okadan rinnalla ja onkin kaikista todennäköisin vaihtoehto voittamaan koko tämänvuotisen turnauksen. Hän voitti G1 Climaxin vuonna 2013, mutta yleisön kehnon vastaanoton vuoksi hänen mestaruusottelunsa Wrestle Kingdom 8:ssa siirrettiin pääottelun paikalta co-main eventiksi. Tällä kertaa ”Stardust Genious” on valmis, ja uusintaottelu Kazuchika Okadan kanssa Tokyo Domen viimeisessä matsissa tuntuu kuin tähtiin kirjoitetulta. Mahdollisen turnausvoiton jälkeen Naitolla olisi vielä reilusti aikaa syventää hahmoaan, seota oikein toden teolla ja kirjoittaa ikimuistoista tarinaa kohti vuoden suurinta ottelua.

Monille G1 Climaxin odotetuin ottelu on Naiton matsi Kenny Omegaa vastaan. Kaksi firman isointa pahista kohtaavat Tokion Sumohallissa päivää ennen finaalia, ja itseäni kiinnostaa erityisesti yleisön reaktio otteluun, jossa kumpikin ottelijoista on vilpittömästi täysi antagonisti.

EVIL (0)

Los Ingobernables de Japónin tappelupukari Evil on mukana turnauksessa pääasiallisesti silottamassa johtajansa Tetsuya Naiton tietä, ja Evil pyrkiikin tekemään vastustajistaan selvää jälkeä jopa diskauksen uhalla. Hän on kuitenkin osoittanut olevansa paljon muutakin kuin Naiton oikea käsi – ja voi rajun sekä säännöistä piittaamattoman painityylinsä vuoksi sijoittua korkeallekin lohkossaan. Evil sopisi täydellisesti NEVER-mestaruuskuvioihin, ja voitto Katsuyori Shibatasta takaisi hänelle tittelimatsin tulevan syksyn aikana. Hän tulee varmasti laittamaan hurjat turpakäräjät pystyyn jokaisen vastustajansa kanssa, mutta tietenkin eniten hänen tulevista matseistaan kiinnostaa ottelu Naiton kanssa. Vaikka hän onkin Naiton apuri, niin emme varmasti tule näkemään minkäänlaista Fingerpoke of Doom -ratkaisua. Johtajansa kukistaminen nostaisi Evilin kertaheitolla yhdeksi turnauksen pelätyimmistä ottelijoista.

Kenny Omega (0)

Kenny Omega oli alkuvuodesta painimaailman kuumin nouseva tähti kaappaamalla Bullet Clubin johtajuuden sekä päihittämällä Hiroshi Tanahashin IWGP Intercontinental -mestaruudesta. Siksi tuntuikin erittäin hämmentävältä, kun hän menetti vyönsä Dominionissa. Samalla se herätti kuitenkin kysymyksen: onko hänelle tiedossa jotain vieläkin suurempaa?

G1 Climaxin pitkässä historiassa yksikään ulkomaalainen painija ei ole kyennyt voittamaan turnausta, mutta Omega, jos joku, olisi oikea mies korjaamaan tämän vääryyden. Hän on Naiton ohella lohkonsa todennäköisin voittajahedokas ja saattaa hyvinkin otella turnauksessa useamman klassikko-ottelun. ”The Cleaner” on otellut raskaassa sarjassa vasta noin puoli vuotta, joten Elgin poislukien kaikki hänen ottelunsa turnauksessa tulevat olemaan ensikohtaamisia. Jo aiemmin mainitsemani Naito-matsin lisäksi myös ottelu Shibataa vastaan kuulostaa mielettömän hyvältä.

Katsuhiko Nakajima (0)

NOAH:n nouseva tähti Katsuhiko Nakajima on voittanut mestaruusvöitä lähes kaikkialla, missä hän on paininut. 28-vuotias Nakajima on turnauksen nuorin osanottaja mutta siitä huolimatta jo 13-vuotinen veteraani, joka on kyennyt pistämään kampoihin jopa Kenta Kobashin kaltaisille legendoille. Nakajima on nousemassa hurjaa vauhtia NOAH:n ykkösnimeksi, ja hän pääsi maaliskuussa todella lähelle GHC Heavyweight -mestaruutta. Nakajiman painityyli perustuu vanhan koulukunnan elkein rajuihin iskuihin ja potkuihin, teknisiä kikkailuja unohtamatta. On vielä mahdotonta sanoa, tuleeko turnaukseen osallistuminen jäämään häneltä ainutkertaiseksi vierailuksi, joten kannattaa nauttia hänen otteistaan New Japanin tähtiä vastaan nyt kun se on mahdollista. Nakajima voi yltää yhdeksi turnauksen parhaista ottelijoista, ja hänen matsinsa Katsuyori Shibataa vastaan tulee varmasti olemaan strong style -painin ystäville pakollista nähtävää.

YOSHI-HASHI (0)

G1 Climaxin osallistujista viimeisenä ilmoitettu Yoshi-Hashi tuntuu tähtivoimaa pursuavassa turnauksessa oudolta painijalta. Vaikka hän kuuluukin nimekkääseen CHAOS-ryhmittymään, Yoshi-Hashi ei ole koskaan urallaan niittänyt menestystä yksilöpainijana. Japanissa kuitenkin rakastetaan altavastaajia, ja yleisö onkin miehen vaatimattomasta menestyksestään huolimatta jaksanut kannustaa häntä vuodesta toiseen. ”Head Hunter” saakin nyt elämänsä tilaisuuden näyttää taitojaan maailman parhaimmistoon lukeutuvia tähtiä vastaan. Rehellisesti sanoen on kuitenkin vaikea nähdä Yoshi-Hashin pärjäävän turnauksessa, ja saattaa olla, että hän häviää jopa kaikki ottelunsa. Yoshi-Hashi kuitenkin pystyy hyvänä päivänä jopa varsin mukiinmeneviin otteisiin kehässä, ja hänen ottelunsa Tomoaki Honmaa vastaan altavastaajien taistossa kuulostaa varsin mielenkiintoiselta.


A-lohko vaikuttaa muutaman ison nimen läsnäolon vuoksi juonikuviollisesti kiinnostavammalta, mutta B-lohko tulee todennäköisesti olemaan painilliselta anniltaan selkeästi parempi. Turnauksessa on muutama kysymysmerkki, mutta mikäli jokainen painija kykeneen pistämään parastaan ratkaisevan paikan tullen, voi tämänvuotinen G1 Climax kohota jopa viime vuosia kovatasoisemmaksi turnaukseksi.

G1 Climax 2016 potkaistaan käyntiin huomenna 18. heinäkuuta, ja finaalilähetys nähdään 14. elokuuta. Turnauksen kaikki 19 tapahtumaa on katsottavissa suorana NJPW Worldissa, joten nyt on erinomainen tilaisuus tutustua maailman toiseksi suurimman showpainiyhtiön tarjontaan. Reaaliaikainen seuranta ja keskustelu käydään Discordin #live-kanavalla.

Mikko Taussi

Mikko Taussi

Opiskelija Etelä-Suomesta. Showpainia tullut seurattua vuodesta 2003. Aasialainen pop-kulttuuri ollut intohimon kohteena lähes yhtä kauan, ja se näkyy myös painifanituksessa.

Previous post

Ennakko: Ultima Lucha II

Next post

WWE-veikkaus 2016: Battleground

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *