#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Damian Dunne vs. Pete Dunne vs. Ryan Smile vs. Chris Brookes (2014)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta.


Brittiläinen painiskene on parissa vuodessa noussut valtavaan suosioon, ja saarivaltion promootioiden joukkoon mahtuu jos jonkinlaista yrittäjää. Yksi värikkäimmistä on Mark Andrewsin, Chris Brookesin ja WWE:n United Kingdom -mestarin Pete Dunnen pyörittämä ATTACK! Pro Wrestling.

Dunne perusti promootion yhdessä kehäkuuluttaja Jim Leen kanssa 2011 saadakseen itselleen ja ystävilleen enemmän näkyvyyttä brittien painiskenessä. ATTACK! ei ota itseään turhan vakavasti ja lähestyy lajia kieli tukevasti poskessa – vaikutteita on varmasti otettu niin Chikaralta kuin japanilaiselta Dramatic Dream Team -promootiolta. Esimerkiksi viime kesän Press Start 5 -tapahtumassa painijat olivat vaihtaneet hahmoja keskenään koska ATTACK! -universumin sisältävä Nintendo GameCube -konsoli oli vioittunut.

ATTACK! järjestää myös usein esim. elokuviin tai muuhun populaarikulttuuriin viittaavia teematapahtumia. Press Start -tapahtumat ovat pyörineet videopelien maailmassa, ja painijat ovat toki myös vetäneet roolinsa kyseisen teeman mukaan. Jos olet siis koskaan miettinyt millaista olisi jos Street Fighter -pelien Ken ja Ruy, Tekkenin Eddy Gordo ja Mortal Kombatin Sub-Zero kohtaisivat showpainikehässä, vastaus löytyy ATTACK!:in Press Start 2 -show’sta.

Damian Dunne vs. Pete Dunne vs. Ryan Smile vs. Chris Brookes (ATTACK! Pro Wrestling Press Start Level 2, 24.5.2014)

Ville Vuohtoniemi

Ville Vuohtoniemi

Töölön CHIKARA-spesialisti, joshi-intoilija ja deathmatch-maanikko. Ääntelehtii usein podcasteissa, toisinaan selostuspöydän takana. Luultavasti jonain päivänä hautautuu elävältä Smarksiden VHS-kirjaston alle.

Previous post

Essee: Moraalisten paniikkien ja sensuurin vaikutus WWE:n laatuun 2010-luvulla

Next post

Jälkipyykkinaru #4: FCF Wrestling Sideshow (21.4)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *