NXT UKUutiset

NXT UK saa viisi uutta painijaa – mukana Suomessa vieraillut naispainija

WWE uutisoi eilen, että tuore NXT UK -brändi on saanut riveihinsä viisi uutta painijaa Euroopasta. Ilja Rukober, Kay Lee Ray, Jazzy Gabert, Oliver Sauter ja Jay Melrose siirtyvät Pohjois-Lontoon uuteen Performance Centeriin. Sopimusten tarkkoja sisältöjä ei ole tullut vielä julkisuuteen, joten ei ole vielä tiedossa pystyvätkö painijat jatkamaan painimista NXT UK:n ulkopuolella.  

 

Joukon suurin nimi on 25-vuotias Rukober, joka tunnetaan paremmin nimellä Ilja Dragunov. Venäläissyntyinen Dragunov on luonut painiuraa Saksasta käsin kuuluen viime vuosina wXw:n ehdottomiin kärkinimiin, nousten 16 Karat Gold -turnauksen voittajaksi ja wXw:n mestariksi. Vuonna 2018 Dragunov alkoi esiintyä aktiivisemmin maailmalla, merkittävinä kohteinaan PWG:n Battle of Los Angeles -turnaus sekä Lontoon Progress WrestlingDragunov on lyhyessä ajassa kohonnut yhdeksi Euroopan parhaista painijoista räjähtäen suosiossa oteltuaan Walteria vastaan vuoden 2017 16 Karat Gold -turnauksen finaalissa. Viimeisimmän tiedon mukaan Dragunov on mukana Joey Janelan Spring Break 3 -tapahtumassa WrestleMania-viikonloppuna, mutta tuore sopimus saattaa vaikuttaa tilanteeseen. Dragunovin osallistumisen Progressin toukokuiseen Super Strong Style 16 -turnaukseen ei pitäisi olla vaarassa promootioiden yhteistyön takia.  

 

Jo vuosikymmenen ajan paininut 26-vuotias Kay Lee Ray on Skotlannin kansalainen ja tullut tutuksi etenkin ICW:n riveissä, jossa hän on moninkertainen naisten mestari. Hän ehti olla myös World of Sportin lyhyessä henkiinherätyksessä naisten divisioonan kärkinimiä. KLR on ehtinyt kiertää myös maailmalla Shimmerissä sekä Stardomissa. Tyyliltään rämäpäinen ja HC-otteluita kaihtamaton skotti tuli tutuksi myös WWE Networkin tilaajille ottaessaan osaa vuoden 2017 Mae Young Classic -turnaukseen.  

 

Jazzy ”Alpha Female” Gabert vakuutti WWE:n skoutit jo vuonna 2017, mutta niskavamma oli romuttaa haaveet WWE-urasta. Kuva: WWE

Saksalainen Jazzy Gabert aloitti uransa jo vuonna 2001 ja on dominoinut painikehiä koollaan ja voimallaan niin Euroopassa kuin maailmalla. Merkittäviä mestaruuksia löytyy tililtä Japanin Stardomin riveistä. Myös nimellä Alpha Female tunnettu 36-vuotias ehti käydä painimassa myös Suomessa vuoden 2015 Rumble in Rauma II –tapahtumassa, vastustajinaan Julia Kyy sekä Regina Rosendahl. Gabert vakuutti WWE:n esiintyessään vuoden 2017 Mae Young Classic –turnauksessa, mutta WWE veti silloin sopimustarjouksensa pöydältä Gabertin niskan välilevynpullistumien takia. Gabert kuntoutti niskansa ja palasi kehiin kesällä 2018. Vaivannäkö palkittiin sopimuksella NXT UK:n kanssa. Gabert ja Kay Lee Ray ehdittiinkin nähdä jo yleisössä ensimmäisessä NXT UK TakeOver –tapahtumassa.  

 

Jay Melrose tunnetaan paremmin nimellä Primate ja onkin ehtinyt esiintyä NXT UK:ssa jo muutaman kerran. Primate ponnisti pinnalle osana Defiant Wrestlingin (silloinen WhatCulture Pro Wrestling) alkuperäistä kokoonpanoa. Primate saavutti promootiossa sekä Hardcore-mestaruuden että joukkuemestaruudet Jimmy Havocin kanssa. Ura näytti jo tyssäävän vakavaan leukamurtumaan, mutta 34-vuotias taistelija pystyi vielä palaamaan kehään.  

 

Viisikon viimeisenä mainittakoon Oliver Sarter, joukon tuntemattomin nimi. Entinen jalkapalloilija on paininut Manner-Euroopassa nimellä Oliver Carter. Sveitsiläinen on paininut lähinnä alueen pienemmissä promootioissa, mutta uralle mahtuu kourallinen esiintymisiä wXw:ssä sekä muutama visiitti Lontooseen RevPron ja Progressin tapahtumiin. Korkealentoinen Carter on vasta 24-vuotias ja aika näyttää, miten miehen ura lähtee kehittymään erittäin tasokkaassa NXT UK -joukossa.  

 


Iso-Britannian Performance Center avattiin marraskuussa 2018 ja siellä harjoittelevat NXT UK -sopimusten alla olevat painijat, joita on tässä vaiheessa lähes neljäkymmentä. Lontoon Performance Center on WWE:n toinen treenikeskus Orlandon alkuperäisen lisäksi. Tulevaisuudessa voimme nähdä uusien laitosten perustamisia myös muualle maailmaan. Uusina aluevaltauksina huhuissa ovat liikkuneet Saksa, Intia sekä Lähi-Itä.  


 

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Katso video: Rowan teki sen taas – SmackDownissa nähtiin nyt suomalaisyhtye Ensiferumin paita

Next post

Inhokit: Jeff Jarrett – "Ja voi veljet sentään, tästä JJ ottikin kaiken ilon irti"

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *