EnnakotWWE

Ennakko: Fastlane 2015

Lähetys: 22.2. (klo 2.00–6.00 Suomen aikaa)

Sijainti: Cleveland, Ohio (Quicken Loans Arena)

Teemakappale: Will Roush – Watch This

Katso tapahtuma WWE Networkissa!

Vuoden suurin painitapahtuma, WrestleMania, lähestyy viikosta toiseen. Matkan varrella on enää vain yksi pysäkki, Fastlane, jossa juonikuviot kiihtyvät äärimmilleen. Tapahtumassa ratkaistaan esimerkiksi se, haastaako ”The Beast Incarnate” Brock Lesnar, ”The Big Dog” Roman Reigns vai ”The Lunatic Fringe” Dean Ambrose WWE-mestari Triple H:n WrestleManiassa.

Kickoff-lähetys
WWE United States Championship
Best of Three Falls Match

Kalisto (c) vs. Alberto Del Rio

wwe_fastlane_ del-rio_kalisto

Alberto Del Rio ja Kalisto ovat leikkineet kissaa ja hiirtä koko alkuvuoden ajan. Kookkaampi ja voimakkaampi Del Rio on uhonnut murskaavansa Kaliston kuin torakan, mutta viekas ja vikkelä Kalisto on kyennyt yllättämään hänet useasti. Nyt Del Rio tahtoo antaa Kalistolle lopullisen nöyryytyksen ottelussa, jossa voittoon tarvitaan kaksi ratkaisua.

Veikkaus: Jos katselee veikkauskilpailumme pistepörssiä, niin saatan vaikuttaa henkilöltä, jonka veikkauksia ei kannata kuunnella. Puolustaudun siten, että veikkasin ennakossani hyvin mutta yritin napata ylivoimaista johtoasemaa veikkauskilpailussa valitsemalla epätodennäköisiä voittajia. It was my fault!

Niin tai näin, myönnän olevani hukassa Del Rion ja Kaliston tapauksessa. United States -mestaruus on pomppinut painjalta toiselle niin usein, että mikä tahansa tuntuu olevan mahdollista. Veikkaukseni kuitenkin on, että Kalisto voittaa ja puolustaa WrestleManiassa mestaruuttaan jonkinlaisessa tikapuuottelussa. En silti ihmettele yhtään, jos ottelu päättyy kuin päättyykin Alberton voittoon.

Toivomus: Joku ehdotti joskus, että Kalisto voisi puolustaa mestaruuttaan Rusevia vastaan WrestleManiassa. Ei tunnu välttämättä kovin todennäköiseltä, mutta pelkkä ajatus nopean Kaliston ja hurjan Rusevin välisestä taistelusta kiehtoo paljon. Lihavoin siksi Kaliston nimen.

Mitä kannattaa odottaa: Odotin tältä kaksikolta paljon Royal Rumblessa, mutta lopputulos oli pettymys. Loogisesti ajateltuna ottelulta ei siis pitäisi odottaa liikoja, mutta uskallan silti olla optimistinen. Ottelumuoto voi tehdä matsin tarinasta hyvän.

 

WWE Intercontinental Championship

Kevin Owens (c) vs. Dolph Ziggler

wwe_fastlane_ owens_ziggler

Kevin Owens ja Dolph Ziggler ovat Kaliston ja Del Rion tavoin kohdanneet toisensa useasti alkuvuoden aikana. Ziggler on ollut niissä otteluissa voitokas, mutta se oli siitä huolimatta Owens, joka onnistui voittamaan Intercontinental-mestaruuden viimeisimmässä Raw’ssa. Nyt Dolph yrittää päihittää nemesiksensä uudestaan – ja nousta Intercontinental-mestariksi jo viidettä kertaa uransa aikana.

Veikkaus: Luulen, että WrestleManiassa nähdään joko Sami Zayn tai AJ Styles Kevin Owensin haastajana Intercontinental-mestaruudesta. Tämän ottelun voittanee siis Owens. Zigglerin voittoa pidän erittäin epätodennäköisenä.

Toivomus: Nimeän myös tähän Owensin, sillä pidän Keviniä yksinkertaisesti viihdyttävämpänä painijana ja esiintyjänä kuin Ziggleriä. Dolph on kipeästi uutta hahmoa tai suuntaa vailla, kun taas Owens loistaa nykyisenlaisena uskottavana mutta epäitsevarmana ottelijana.

Mitä kannattaa odottaa: Lopputulos tuntuu itsestään selvältä, joten ottelu ei liene erityisen jännittävä. Toisaalta WWE voi yllättää aina, mutta tässä tapauksessa Zigglerin voitto tuntuisi väärältä ratkaisulta. Fokus on siis kehätoiminnassa, joka kyllä lienee hienoa katseltavaa. Ehkä Kevin voisi ottelun jälkeen kiduttaa Dolphia, jolloin paikalle juoksisi Sami Zayn Ziggleriä auttamaan?

 

Tag Team Match

Becky Lynch & Sasha Banks vs. Tamina & Naomi

wwe_fastlane_ banks_lynch_naomi_tamina

Team B.A.D. (Beautiful and Dangerous) koki helmikuun alussa ison muutoksen, kun Sasha Banks jätti tiimin taakseen ja siirtyi omille poluilleen. Tamina ja Naomi suhtautuivat Sashan lähtöön aluksi ymmärtäväisesti, kunnes kävivät naiseen yhtäkkiä käsiksi kesken Sashan ja Becky Lynchin välisen matsin. Becky, Sashan vastustaja, ryhtyi silloin puolustamaan häntä. Tilanne johti lopulta otteluun, jossa joukkueet (tai ”joukkueet” – Becky ja Sasha eivät tule erityisen hyvin keskenään toimeen) kohtaavat toisensa Fastlanessa.

Veikkaus: Taminan ja Naomin rooli on antaa potkua Beckylle ja Sashalle. Se tarkoittaa siis sitä, että Becky ja Sasha voittavat ja pääsevät askeleen lähemmäksi WrestleManian parrasvaloja. Toisaalta WWE voi Daniel Bryanin eläköitymisen myötä pitkittää Brie Bellan ja Charlotten kuviota WrestleManiaan saakka, jolloin Taminan ja Naomin yllätysvoitto aiheuttaisi lisää kitkaa Beckyn ja Sashan väleihin ja kehittäisi naisten hahmoja entisestään. Uskon silti siihen, että näemme sekä Beckyn että Sashan WrestleManian Divas-mestaruusottelussa Charlottea vastaan, minkä vuoksi kaksikko tarvitsee tästä koitoksesta voiton.

Toivomus: Tahdoin pitkään nähdä WrestleManiassa Sashan ja Charlotten välisen yksilömatsin. Nyt olen kuitenkin tullut siihen johtopäätökseen, että näkisin mieluummin Brie Bellan nousevan mestariksi WrestleManiassa ja juhlivan voittoaan sulhasensa Daniel Bryanin kanssa. Kyllä, rakastan tunteellista showpainia, ja Brien voitto olisi varsin sentimentaalinen hetki, vaikkei Brie suinkaan ole Sashan tai Beckyn veroinen painija. Becky ja Sasha ehtivät kuitenkin otella vielä monessa WrestleManiassa, joten nyt tahtoisin siis mieluummin nähdä Brien ja Charlotten ottelun. Toivon siksi Taminan ja Naomin voittoa, joka aiheuttanee viihdyttävää draamaa Beckyn ja Sashan tarinaan.

Mitä kannattaa odottaa: Tämä voi itse asiassa olla todella myönteinen yllätys. Kannattaa siis ehdottomasti antaa mahdollisuus, sillä ottelun laatu voi olla oikein hyvä.

 

6-Man Tag Team Match

Big Show, Ryback & Kane vs. The Wyatt Family

wwe_fastlane_ ryback_kane_big-show_wyatt-family

Kun Wyatt Family heitti ”The Beast Incarnate” Brock Lesnarin Royal Rumble -ottelusta ulos, moni uumoili, että Brock janoaisi heti kostoa ja teurastaisi koko perheen yksi jäsen kerrallaan. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan Wyatt Family ryhtyikin kiusaamaan Big Show’ta, Kanea ja Rybackia. Niinpä Fastlanessa nähdään matsi, jossa Erick Rowan, Braun Strowman ja Luke Harper ottavat silmätikuistaan mittaa.

Veikkaus: Uskon, että tämän ottelun ainut tarkoitus on vahvistaa Wyatt Familya, jotta perhe vaikuttaa uhkaavammalta WrestleManiassa Brock Lesnaria vastaan. Voiton vie siis Wyatt Family.

Toivomus: Tämä ottelu ei erityisesti kiinnosta, joten en osaa suoranaista toivomusta esittää. Tahtoisin kuitenkin nähdä WrestleManiassa Big Show’n ja Braun Strowmanin välisen mittelön. Toivon siksi, että kaksikko saisi hiukan nyrkkeillä keskenään muttei pääsisi kunnolla toisiinsa käsiksi. Ehkä toivon lopulta Wyatt Familyn voittoa ja eritoten Strowmanin loistoa, sillä tykkään Braunista koko ajan enemmän.

Mitä kannattaa odottaa: Tämä voi olla naisten joukkueottelun tavoin positiivinen yllätys. Parhaimmillaan luvassa on viihdyttävä ”hirviömättö”, jossa nähdään vanhan koulukunnan tappelua. Huonoimmillaan ottelu voi sitten olla jotain aivan muuta.

 

WWE Divas Championship

Charlotte (c) vs. Brie Bella

wwe_fastlane_ charlotte_brie-bella

Käsikirjoituksen mukaan Brie Bella ansaitsi mestaruusottelunsa päihittämällä Charlotten helmikuun ensimmäisessä Raw’ssa. Todellisuudessa Brie ansaitsi valokeilansa kuitenkin siksi, että hänen aviomiehensä Daniel Bryan ilmoitti jäävänsä eläkkeelle samoihin aikoihin. Katsojat lienevät siis Bryanin kohtalon vuoksi Brien puolella, mutta riittääkö se mestaruusvoittoon, kun vastassa on paitsi Charlotte myös ”Nature Boy” Ric Flair – kaikkien aikojen menestynein painija?

Veikkaus: Luulen, että Charlotte voittaa. En kuitenkaan ole yhtään varma siitä, ketä vastaan nainen puolustaa mestaruuttaan WrestleManiassa. Se voi olla yhtä hyvin Brie, Becky tai Sasha. Tämän matsin oletan joka tapauksessa päättyvän Charlotten voittoon, jotta hän saa kävellä mestarina WrestleManiaan.

Toivomus: Toivon, että Ric Flair aiheuttaa Brielle tappion (eli että Charlotte voittaa). Olisi nimittäin oikein hienoa seurata juonikuviota, jossa Brien aviomies Daniel Bryan ajautuisi konfliktiin Charlotten isän Ric Flairin kanssa. Siinä olisi ainesta ikimuistoiseen WrestleMania-kuvioon ja -otteluun, jossa Brie lopulta päihittäisi Charlotten Teksasissa. Flairin ja Bryanin riitely olisi kullanarvoista materiaalia – kaksi painihistorian kirkkainta helmeä puolustamassa omaa perhettään.

Mitä kannattaa odottaa: Matsi ei välttämättä ole mikään Randy Savagen ja Ricky Steamboatin klassikon kaltainen painihistorian merkkipaalu, mutta luvassa lienee siitä huolimatta oikein tunteellinen taistelu, jossa on Flairin ansiosta erinomainen tarina. Todennäköisesti Brie Bellan tähänastisen uran hienoin ottelu.

 

Singles Match

AJ Styles vs. Chris Jericho

wwe_fastlane_styles_jericho

Kun Wyatt Family eliminoi Brock Lesnarin Royal Rumble -ottelusta, moni odotti Brayn ja Brockin välistä sotaa. Samanlainen skenaario pätee AJ Stylesiin, jonka moni oletti lähtevän riitasille Kevin Owensin kanssa (Owens siis eliminoi AJ:n ottelusta). Owensin sijaan Styles sai riesakseen erään toisen kanadalaisen, ”Y2J” Chris Jerichon. Parivaljakko on kohdannut toisensa jo kahdesti, ja tilanne on tällä hetkellä tasan: molemmat ovat voittaneet kerran. Fastlanessa ratkaistaan, kumpi todella on se parempi painija.

Veikkaus: Eiköhän AJ Stylesin voitto ole todennäköisin ratkaisu. Toisaalta toinen tappio Jericholle voisi tehdä AJ:stä kiinnostavan hahmon. Tässä tapauksessa lienee kuitenkin parempi pelata varman päälle ja antaa Stylesille hidasta ja yksinkertaista nostetta.

Toivomus: Sisäinen peikkoni tahtoisi nähdä sen myrskyn, joka Jerichon voitosta syntyisi. Stylesin voitto on kuitenkin parempi ratkaisu, mutta tärkeintä tässä on mielestäni se, että kaksikko saa otella mainion matsin. Toivon siis timanttista kehätoimintaa.

Mitä kannattaa odottaa: Tämä olisi ollut todellinen unelmaottelu kymmenen vuotta sitten, mutta kyllä Jericho kykenee edelleen painimaan hyvin. Kannattaa siis odottaa hienoa matsia, jonka lopputaistelu on todennäköisesti oikein tulinen.

 

Triple Threat Match

Brock Lesnar vs. Roman Reigns vs. Dean Ambrose

wwe_fastlane_ lesnar_reigns_ambrose

”The Game” Triple H teki Royal Rumblessa sen, mihin moni uskoi: voitti WWE:n mestaruuden. Nyt Hunter on haastajaa vailla, ja ehdokkaita on jonossa kolme: Brock Lesnar, Roman Reigns ja Dean Ambrose. Heistä yksi saa pääsylipun WrestleManian pääotteluun – mutta kuka?

Veikkaus: Tahtoisin kovin lihavoida tähän Dean Ambrosen nimen, mutta aivoni taistelevat vastaan. Veikkaukseni on Roman Reigns, joka kumoaa ilkeän Triple H:n valtaistuimeltaan WrestleManiassa The Rock rinnallaan. Lesnarin ottelun pilaa Bray Wyatt, joka ryhtyy nyt provosoimaan häntä lisää.

Toivomus: Olen menossa paikan päälle Teksasiin katsomaan WrestleManiaa, joten toivon totisesti, että Dean Ambrose voittaa tämän ottelun ja saa olla se, joka Triple H:ta vastaan WrestleManiassa ottelee. En usko siihen, en tippaakaan, mutta elätän toivoa silti. Dean olisi kaikin puolin parempi ratkaisu kuin Reigns tässä vaiheessa, sillä Ambrose olisi paitsi raikas myös haluttu nimi WrestleManian pääotteluun. Toisaalta myös Reignsin voitto on kiinnostava vaihtoehto, sillä olisi jännittävä nähdä, kuinka WrestleMania-yleisö suhtautuisi Romanin ja Triple H:n väliseen kaksintaisteluun. Lesnarin voittoa en toivo missään nimessä, sillä Brock ja Hunter ovat ottelunsa jo otelleet.

Mitä kannattaa odottaa: Luvassa on takuuvarmasti jännittävä ja kiehtova ottelu, jossa on showpainin taikaa. On nimittäin todella hienoa, kun on joku, jota voi kannustaa intohimoisesti voittoon. Se joku on tässä tapauksessa Dean Ambrose, joka saattaa kävellä sunnuntaina elämänsä suurimpaan otteluun ja oikeastaan jopa sen käännekohtaan. Jos Dean voittaa Fastlanessa ja pääsee ottelemaan Triple H:ta vastaan WrestleManiassa, miehestä tulee ikuinen tähti. Tässä on siis toisin sanoen pelissä todella, todella suuret panokset, jotka vaikuttavat pitkäkestoisesti sekä Reignsin että Ambrosen tulevaisuuteen.


Kokonaisuutena Fastlane 2016 vaikuttaa tapahtumalta, joka saattaa yllättää myönteisesti. Reigns, Lesnar ja Ambrose vastaavat jännityksestä, Jericho ja Styles kovan luokan painista, Brie ja Charlotte melodraamasta, Wyatt Family kauhusta ja Owens ja Ziggler viihteestä. Luvassa on myös Edgen ja Christianin kohtaus The New Dayn kanssa. Monipuolinen kortti, joka voi oikein suunniteltuna johtaa vaikka mihin.

Tapahtuman spekulointiin ja jälkipuintiin voit osallistua joko foorumillamme, Facebookissa tai Discordissa. Live-seuranta käydään ainoastaan Discordissa.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

WWE-veikkaus 2016: Fastlane

Next post

Daniel Bryanin parhaat palat

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *