EnnakotWWE

Ennakko: Money in the Bank 2015

Sijainti: Columbus, Ohio (Nationwide Arena)

Lähetys: 15.6. (2.00–6.00 Suomen aikaa)

Teemakappale: Jim Johnston – Money in the Bank

Katso tapahtuma WWE Networkissa!

WWE Tag Team Championship

The New Day (c) vs. Prime Time Players

tag

Kolme PPV:tä (tai nykypäivänä kai tarkemmin ”Network-spesiaalia”) kuuden viikon aikana tuottaa kirjoittajalle kiirettä, mutta hei – das wat ah doo [that’s what I do]! Se, mitä Prime Time Players puolestaan tekee, on nousua ihmisten tietoisuuteen, ja siitä saamme kenties kiittää sitä hienoa faktaa, että Prime Time Players -jäsen Titus O’Neal nimettiin tässä hiljan ”vuoden julkkis-isäksi”. Osasyynä voi tietysti myös olla Tyson Kiddin epäonninen loukkaantuminen, mutta oli miten oli: nyt on kirjaimellisesti New Day.

Veikkaus: Tuntuu siltä, että New Day pysyy mestarina vielä pitkään – tai vähintään SummerSlamiin saakka. Prime Time Players lienee siis pelkkä välivastustaja, jonka aika koittaa (jos koittaa) vasta myöhemmin. Yllättävä voitto voisi toki sekoittaa pakkaa, mutta uskon nyt, että WWE buukkaa New Day’n mestaruuskauden konservatiivisesti.

Toivomus: Elimination Chamberin ennakossa vielä sanoin, että häviö voisi tehdä New Day’lle hyvää, mutta tässä vaiheessa tallin kausi on jo niin pitkällä, ettei se saa päättyä kesken kaiken. Niinpä toivon, että Big E ja Xavier päihittävät tässä Prime Time Playersin ja joutuvat seuraavaksi tukkanuottasille… Cody Rhodesin ja Goldustin kanssa. Stardust muuttuisi siis nyt Dustyn poismenon jälkeen omaksi itsekseen, hautaisi sotakirveen Goldustin kanssa ja lähtisi mestaruusjahtiin isävainaansa kunniaksi. Toisaalta tuollaisen kuvion tulisi olla asiallinen ja kunnioittava, jolloin koominen New Day on ehkä väärä valinta sopivaksi feudikumppaniksi – elleivät sitten Kofi, Xavier ja Langston muutu vihaisemmiksi ja väkivaltaisemmiksi. Joka tapauksessa toivomukseni on, ettei New Day’n mainio mestaruuskausi lopu jo tänä yönä.

Mitä kannattaa odottaa: Prime Time Players ei ole vielä koskaan otellut ainuttakaan erityisen hyvää ottelua, joten myös tästä saattaa kuoriutua varsin keskinkertainen matsi. Toisaalta eritoten Titus O’Neal on ollut viime aikoina niin liekeissä, että ehkä tästä voi tulla se nimenomainen ”hyvä ottelu”, jota joukkue ei ole aikaisemmin paininut. Kaikki on toisin sanoen mahdollista – etenkin silloin, jos tämä matsi saa oikeuden avata show’n (jopa kuollut yleisö on openerin aikana kuuma).

WWE Intercontinental Championship

Ryback (c) vs. Big Show

ictitle

Juuri eilen ajauduin internetin synkissä syövereissä väittelyyn siitä, minkälainen on hyvä showpainimatsi. Toiset arvostavat urheilullisuutta, toiset tarinankerrontaa. Ryback ja Big Show edustavat sitä kastia, joka miellyttää enemmän tarinankerronnan kuin urheilullisuuden ystäviä. Ottelu ei tule olemaan atleettisesti säväyttävä tai muutenkaan kaunis, mutta tarina siinä on vahvasti läsnä. Kykeneekö Ryback päihittämään Big Show’n, ja jos kykenee, niin kuinka hän sen tekee?

Veikkaus: Kun mestaruuskausi on näin varhaisessa vaiheessa ja mestaruutta kantaa painija, jonka asema on epävarma, mikä tahansa on mahdollista. Rybackin voitto lienee silti todennäköisin skenaario, vaikka kyllä myös Big Show voi ottelun viedä. Uskon, että kuvio jatkuu SummerSlamiin asti, joten tässä nähdään mahdollisesti likainen lopetus, jota hyödyntämällä feudia voidaan pitkittää helposti. Toinen vaihtoehto on tasapeli, joka on niin ikään käytännöllinen aasinsilta revanssiotteluun. Veikkaukseni on Rybackin voitto – uloslaskulla.

Toivomus: Toivomukseni on ehkä inan utopistinen, myönnän sen, mutta tahtoisin nähdä todella intensiivisen taistelun, jossa Ryback ja Big Show murjovat toisiaan väkivaltaisesti ja joka päättyy jommankumman puhtaaseen voittoon. Tällainen vanhan koulukunnan nyrkkitappelu sopisi sekä Rybackille että Big Show’lle kuin lankku ”Hacksaw” Jim Dugganin kouraan ja olisi kiinnostava ottelu. Parasta buukkausta olisi mielestäni se, että tappelu päättyisi Big Show’n voittoon siksi, että Ryback meni tekemään pari ratkaisevaa virhettä. Battlegroundissa nähtäisiin sitten revanssi, joka olisi yhtä väkivaltainen ja päättyisi taas Big Show’n voittoon – tällä kertaa vain yhden ratkaisevan virheen tähden. SummerSlamissa feudi kulminoituisi kolmanteen koitokseen, joka lopulta päättyisi onnellisesti Rybackin voittoon.

Mitä kannattaa odottaa: Koska tämä ottelu ei tule kaiken järjen mukaan olemaan kaunista katseltavaa, kaikki on kiinni kahdesta seikasta: tarinasta ja yleisöstä. Tarinaan luotan kyllä, koska Big Show’n otteluissa on liki poikkeuksetta hyvä tarina jo Big Show’n valtavan koon vuoksi, mutta yleisö on aina kysymysmerkki. Kuuma yleisö voi siis tehdä tästä matsista hyvän, kuollut yleisö suorastaan kamalan. Täytyy toivoa, että Ryback ja Big Show saavat Columbuksen väen hyvin mukaan, vaan se ei välttämättä ole kovin helppo tehtävä, sillä matsin juonikuvio on varsin nuori ja tähän asti litteä…

Money in the Bank Ladder Match

Neville vs. Sheamus vs. Randy Orton vs. Roman Reigns vs. Kane vs. Dolph Ziggler vs. Kofi Kingston

mitb

En usko, että tässä maailmassa elää sellaisia WWE-faneja, jotka eivät tykkää Money in the Bank -matseista. Toki tämä(kin) ottelumuoto on kärsinyt ylitarjonnasta monen muun erikoismatsin (Hell in a Cell, Elimination Chamber jne.) tavoin, mutta kyllä Money in the Bank on silti Money in the Bank – yksi WWE-vuoden ehdottomista kohokohdista Royal Rumblen ja WrestleManian ohella. Tämän vuoden kaarti ei tosin vaikuta kaikkien aikojen kiinnostavimmalta sellaiselta, mutta kyllä se salkun kohtalo kiinnostaa kaikesta huolimatta todella paljon.

Veikkaus: Moni sanoo, että Roman Reigns voittaa – piste. Toiset taas pitävät Reignsin voittoa liian ennalta arvattavana vaihtoehtona ja uskovat siksi Sheamukseen tai Randy Ortoniin. Kofi, Neville, Ziggler ja Kane edustavat taas sitä osastoa, joka ”ei voi voittaa”, vaikka eipä sitä ikinä tiedä. Käydäänpä tarkemmin käsiksi matsin ottelijoihin ja heidän mahdollisuuksiinsa.

– Neville: Olen itse asiassa alkanut kallistua siihen, että Neville saattaa jopa voittaa tämän ottelun. Neville on juuri sellainen hahmo, jolle Money in the Bank -salkku tekisi hyvää, sillä mies on mielenkiintoa vailla. Neville voisi myös tehdä ns. robvandamit ja haastaa mestarin (esim. Seth Rollinsin tai, ken tietää, Kevin Owensin) etukäteen mestaruusotteluun. Hänen ei myöskään pitäisi välttämättä nousta mestariksi, joten mies olisi kaikin puolin sopivan freesi Money in the Bank -voittaja.

– Sheamus: En usko, sillä Sheamus ei tarvitse salkkua. Kelttisoturi on jo valmiiksi niin kova nimi, että miehen voi tarvittaessa nostaa päämestaruuskahinoihin koska tahansa. Jos Sheamus kuitenkin voittaa salkun, niin toivon totisesti, että mies epäonnistuu mestaruusottelussaan, sillä se voisi johtaa miehen sekoamiseen eli takuuvarmasti viihdyttävään tulevaisuuteen.

– Randy Orton: Orton voisi olla hyvä vaihtoehto, sillä olisi mielestäni aika siistiä, jos Randy haastaisi WWE-mestari Brock Lesnarin otteluun RVD:n elkein. Orton tuntuisi silloin kunnolliselta kovanaamalta, joka ei pelkää Lesnaria tai etsi oikotietä voittoon.

– Roman Reigns: Tarinan mukaan on ainoastaan runollista, jos Reigns voittaa ja sulkee ympyrän viemällä Rollinsilta mestaruuden. Toisaalta olisi vielä kutkuttavampaa, jos Reigns tekisi saman kuin Orton tuossa ylempänä: haastaisi Lesnarin etukäteen ja kaiken lisäksi voittaisi hänet. Se olisi todellinen näpäytys Sethille, joka itse ei uskaltanut Lesnaria kohdata reilusti. Roman on siis kiinnostava ja todennäköinen voittaja.

– Kane: Erittäin epätodennäköistä, ellei sitten WWE tahdo yllättää fanejaan totaalisesti. En pahastuisi, koska Kane on koomisena hahmona viihdyttävä näky, ja olisihan se hauska seurata, miten WWE-universumi reagoisi miekkosen voittoon. Esimerkiksi se, että Kane lunastaisi salkkunsa Lesnaria vastaan kesken jonkin ottelun, ja Lesnar teurastaisi Kanen täydellisesti, olisi aika kutkuttava skenaario.

– Dolph Ziggler: Royal Rumblen aikaan olin tosi kova Ziggler-fani ja toivon hänelle jopa Rumblen voittoa ja WrestleMania-matsia Lesnaria vastaan, mutta sen jälkeen fanitukseni tyrehtyi. Kummallinen ja siksi niin kihelmöivä Lana-kuvio on kuitenkin tehnyt minusta taas jonkinasteisen Dolph-fanin, ja Money in the Bank -voitto voisi ehkä olla se tekijä, jonka myötä Ziggleristä kuoriutuisi lopulta se todellinen supertähti. Dolph ja Lana voisivat olla tämän vuosikymmenen Edge ja Lita. Järin todennäköisenä en Dolphin voittoa kuitenkaan pidä.

– Kofi Kingston: Kofi tokkopa voittaa, mutta kyllä minä lupaan kiljua onnesta, jos mies sen pystyy jollain ihmeen ilveellä tekemään! Olen fanittanut Kingstonia aina, ja eritoten New Day -roolissaan mies on ollut aivan hulvaton. Taputan, kunnes käteni vuotavat verta!

Toivomus: Sanonta kuuluu, että moni kakku päältä kaunis. Tässä kontekstissa se toimii paremmin näin: moni kakku päältä ruma. Esimerkiksi Kanen voitto tuntuu pinnallisesti ajateltuna katastrofilta, mutta erilaisia skenaarioita mietiskellessään löytää uskomattomia ideoita, joita se mahdollistaa. Toivomukseni yhtä kaikki on tosiaan Kofi Kingstonin voitto, joka tuntuisi euforialta. Olisi äärimmäisen hulvatonta seurata Brock Lesnarin puolustavan WWE-mestaruuttaan ja nähdä Kofin (ja koko New Day’n) kyykkivän joka kerta peloissaan kehän laidalla, Lesnarin valvovan katseen alla, sopivaa hetkeä odotellessa. New Day olisi Brockille kuin hyttynen, joka inisee jatkuvasti hänen korvassaan. Kuin hyttynen, Kofi ei olisi Lesnarille todellinen uhka silloin, kun Brock on hereillä, mutta nukahtaessa hyttynen pääsee pistämään…

Mitä kannattaa odottaa: Jos ottelu onnistuu, erinomaista viihdettä. Jos ottelu epäonnistuu, ensi vuotta ja uutta yritystä. Toisin kuin Big Show’n ja Rybackin ottelussa, tässä matsissa yleisö on varmasti mukana, mutta ongelmaksi voi nousta ottelun laatu, jolle aikaisemmat Money in the Bank -matsit ovat nostaneet todella korkeat odotukset. Neuvoni onkin se, ettei ottelua välttämättä kannata peilata männävuosien Money in the Bank -matseihin, vaan sille kannattaa antaa mahdollisuus omana itsenään.

WWE Divas Championship

Nikki Bella (c) vs. Paige

divas

Ympäri mennään, yhteen tullaan… Nyt alkaa kieltämättä jo maistua puulta tämä Nikki Bellan ja Paigen kuvio, joka on kestänyt todella kauan. Samalla herää (taas kerran) ajatus siitä, että WWE:n naistendivisioona on retuperällä NXT:n vastaavaan verrattuna. Eri kohdeyleisö on tietysti tekijä, joka aiheuttaa WWE:n ja NXT:n välisen kuilun (tämä on aihe, josta minun on pitänyt kirjoittaa kolumni jo pitkään), enkä tarkoita, että Nikkin ja Paigen pitäisi painia Sasha Banksin ja Becky Lynchin lailla, mutta suurin ongelma on hahmojen ja tarinoiden puute. Nikkin hahmo nyt ylipäätään on käsittämätön tapaus, mutta esim. Paigesta saisi helposti leivottua kiinnostavamman karaktäärin. Ei tarvittaisi muuta kuin tarinoita, joiden myötä lisää dialogia ja näin ollen hahmoihin syvyyttä – mutta kun ei.

Veikkaus: Olen jo aiemmin kirjoittanut uskovani Nikkin olevan mestari yhä edelleen vain siksi, että hän kantaisi vyötä kauemmin kuin muuan AJ Lee. (Teoriani mukaan Nikki on siis mestari vielä noin 2–3 kuukautta.) Näin ollen Paige häviää tämän ottelun ja ajautuu toivottavasti häviön myötä eri vesille kuin Nikki (tai Brie).

Toivomus: En oikeastaan välitä yhtään, sillä sekä Nikki että Paige tuntuvat yhdentekeviltä mestareilta tässä vaiheessa. Charlotte saisi jo tulla ja lyödä Nikkille luun kurkkuun SummerSlamissa. Hmm… Eli välitän nyt kuitenkin sen verran, että toivon Nikkin säilyttävän vyönsä, jotta Charlotte voisi siis haastaa hänet SummerSlamissa. Brie Bellaa lainaten: ”Come on, Nikki!”

Mitä kannattaa odottaa: Koska ottelu on todennäköisesti 1) laadullisesti kehno, 2) tarinaltaan tylsä ja 3) tapaus, joka tappaa yleisön, matsi on tyylipuhdas filleri. Kannattaa siis odottaa sitä hetkeä, kun Nikki ja Paige varastavat show’n ja te pääsette sanomaan minulle, että olin väärässä!

Singles Match

John Cena vs. Kevin Owens

cenaowens

NXT-mestari Kevin Owens sanoi päihittävänsä John Cenan – ja myös teki sen. Voitto ei kaiken lisäksi ollut mikä tahansa voitto, vaan putipuhdas sellainen. Kevin Owens päihitti John Cenan. Nyt Cena janoaa kostoa, koska Owens ei kunnioita ketään tai mitään. Kykeneekö Owens šokeeraamaan maailmaa toistamiseen, vai näyttääkö 15-kertainen maailmanmestari Cena ”tulokkaalle” närhen munat?

Veikkaus: Owens voittaa, puhtaasti. ”Antaa mennä taas kun alamäki ylämäki alkaa”, uskon minä. Cenan voitto olisi tietysti turvallinen ratkaisu, mutta samalla se olisi paluumatka lähtöruutuun. Uskon, että WWE:tä kiinnostaa enemmän nyt se, mitä on edessä, ei takana päin. Owens voittaa puhtaasti, taas, ja tulevaisuus on kuin se vuoristoradan kurvi, jonka jälkeen tapahtuu jotain yllättävää. ”Joutuuko Cena kunnioittamaan Owensia nyt?” on kysymys, joka kiinnostaa. ”Kuinka Kevin Owens käyttäytyy nyt?” on kysymys, joka kiinnostaa. ”Kenet Owens haastaa seuraavaksi?” on kysymys, joka kiinnostaa. Cenan voitto loisi toisaalta yhtä pitkän liudan erilaisia kysymyksiä, mutten usko, että niiden vastaukset kiinnostaisivat  yhtä paljon. Owens siis voittaa – puhtaasti.

Toivomus: En kuitenkaan toivo sitä enkä myöskään Cenan voittoa, vaan poikkeuksellisesti tasapeliä. Haluaisin nimittäin nähdä tämän feudin kliimaksin vasta SummerSlamissa, ja toinen puhdas voitto jo tässä vaiheessa kuviota voisi tehdä seuraavalle revanssille hallaa. Diskausratkaisu olisi taas masentava pettymys, joten tasapeli on vaihtoehdoista paras. Cena ja Owens voisivat riepotella toisiaan niin väkivaltaisesti ja kauan, ettei kumpikaan heistä pystyisi nousemaan matosta ylös ennen kuin tuomari laskee kymmeneen. SummerSlamissa voiton veisi sitten Cena, kun Owens sortuisi tekemään yhden ylimielisen virheen. Kolmas (ja ratkaiseva) ottelu voitaisiin säästää tulevaisuuteen, vaikkapa johonkin WrestleManiaan.

Mitä kannattaa odottaa: Cena jatkaa erinomaista putkeaan painimalla taas kerran loistavan ottelun. Sama pätee myös Owensiin, jonka WWE-ura (NXT mukaan lukien) on kyllä ollut yksinkertaisesti täydellinen; mies on paininut pelkästään erinomaisia matseja ja on (ennen muuta buukkauksen ansiosta) aina yhtä mielenkiintoinen ja suorastaan vangitseva painija ja hahmo. Tämän ottelun voi pettää vain ja ainoastaan huono yleisö, mutta jos jopa Corpus Christin (eli siis Elimination Chamberin) yleisö jaksoi tästä parivaljakosta innostua, niin varmasti myös Columbuksen väki käy alusta loppuun kuumana.

WWE World Heavyweight Championship
Ladder Match

Seth Rollins (c) vs. Dean Ambrose

wwetitle

Ympäri mennään, yhteen tullaan, taas… Vaan tämä ottelupari se ei maistu puulta laisinkaan. Ambrose ja Rollins on täydellinen parivaljakko, jonka pitkä historia pitää kaksikon aina kiinnostavana. Onko tämä se matsi, jossa Dean Ambrose nousee painimaailman huipulle, vai kykeneekö Seth Rollins pysymään WWE:n mestarina?

Veikkaus: Believe in The Shield Seth Rollins. Todennäköisintä on, että Rollins pysyy mestarina SummerSlamiin saakka ja puolustaa silloin mestaruuttaan Brock Lesnaria vastaan. Ambrose on siis välihaastajan saappaissa, vaikka toisaalta tässä – kuten missä tahansa – on kaikki mahdollista. Yksi skenaario on se, että Ambrose voittaa nyt mutta häviää vyön takaisin Rollinsille seuraavassa spesiaalissa eli Battlegroundissa. Rollinsin voitto on kuitenkin tosiaan todennäköisempi vaihtoehto, ja se voisi itse asiassa tehdä todella hyvää Sethin hahmolle – puhdas voitto ilman Authorityn apua kasvattaisi miehen uskottavuutta.

Toivomus: Rollins voittaa, koska The Ascension sekaantuu otteluun hyökkäämällä Ambrosen kimppuun. Tiedän, ei tule tapahtumaan, mutta tämä on toivomukseni. Seth olisi siis palkannut Konnorin ja Viktorin paikkaamaan J & J Securitya. Ascension-liittoutuma antaisi Rollinsille siivet, joilla hän voisi lentää The Authorityn pesästä pois. Liittoutuma löisi siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla: erottaisi Rollinsin Authoritysta ja antaisi Ascensionille merkittävää tekemistä. Olisi myös visuaalisesti varmasti hieno näky, kun Rollins astelisi Konnor ja Viktor vanavedessään sisääntulorampille ja nostaisi mestaruusvyönsä korkealle ilmaan.

Realistisempi toivomukseni on se, että… no, ottelu on hyvä. Minulle on se ja sama, onko Rollins vai Ambrose mestari, sillä pidän molemmista tasan yhtä paljon, joten voittajalla ei ole liiemmin väliä. Se on kyllä sinänsä sääli, sillä yksi showpainin monista suoloista on jännitys, ja sitä ei välttämättä synny, jos kysymys voittajasta on yhdentekevä. Ehkä nyt kuitenkin kallistun sen puoleen, että toivon Rollinsin voittavan. Rakastan Ambrosea, mutta juuri nyt ei ole hänen hetkensä, sanoisin. Toisaalta myös jokin kuuma Money in the Bank -lunastus voisi sopia tähän hyvin; esimerkiksi Roman Reigns voisi kohahduttaa koko maailmaa puukottamalla Ambrosea selkään, tai Rollinsia… silmään?

Mitä kannattaa odottaa: Ottelu on klassikko, jos yleisö on tarpeeksi vahvasti läsnä. Näin on näreet. Tarinaan tai laatuun tämä tuskin tulee kaatumaan, ja jos tulee, niin se on kyllä yllätys. Odotukseni ovat siis korkealla, mutta miksipä ei?

Kokonaisuutena Money in the Bank 2015 vaikuttaa todella vahvalta tapahtumalta. Kortissa on kolme matsia, joista jokainen voi olla klassikko (Ambrose vs. Rollins, Cena vs. Owens ja Money in the Bank), ja myös muut ottelut kuulostavat Nikki vs. Paigea lukuun ottamatta myönteisiltä. Jospa tämä tapahtuma nostaisi WWE:n tason ylös niistä pohjamudista, jonne Elimination Chamber (ja Corpus Christi, Teksas) sen mielestäni upotti. Ehkäpä tämä täytyy katsoa suorana, unirytmistä viis!

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Ken on heistä kaikkein sitkein?

Next post

Arvio: Money in the Bank 2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *