EnnakotWWE

Ennakko: Payback 2015

Kickoff-lähetys

The Meta Powers vs. The Ascension

”Mikä ihmeen Meta Powers?” kysyy henkilö, joka ei ole hetkeen katsellut WWE:tä, mutta annas kun minä kerron sinulle jotain, ”Mean” Gene, minä itse olen niin ikään hieman hämmentynyt, koska en tarkalleen tiedä, mistä on kysymys, veli, ja saattaa olla, että tuhoamme vahingossa koko planeetan, sillä jokainen tietää, että Axelmania on tämän universumin mahtavin voima, mutta kun nousin kehään ja kuulin, mitä se vinksahtanut sekopää sanoi, tajusin, että tässä universumissa on myös toinen äärimmäinen voima, ja silloin voima ja silkka hulluus yhdistyivät toisiinsa, ja minun ympärysmitaltaan 60-senttimetriset pythonini suorastaan poksahtivat jännityksestä, veli – Meta Powers on sitä, että tieto tiedosta sulautuu voimaan!

Meta Powers on toisin sanoen Hulk Hogania ja Randy Savagea eli The Mega Powersia larppaavien Curtis Axelin ja Macho Mandow’n upouusi liittoutuma, joka joutui sotajalalle Konnorin ja Viktorin eli The Ascensionin kanssa maanantain Raw’ssa.

Veikkaus: Tätä on itse asiassa aika hankala veikata. Voi olla, että WWE tahtoo (vähintään yrittää) tehdä Axelista ja Mandow’sta esim. Team Hell No’n kaltaisen kulttiklassikkojoukkueen, vaan yhtä hyvin voi olla, että Meta Powers muodostettiin vain The Ascensionin ”ylösnousemusta” varten. Eritoten Axel on ollut viime aikoina niin suosittu, että veikkaan kaikesta huolimatta sankarikaksikon voittoa.

Toivomus: Ascension on tällä hetkellä niin tylsä, että liputan mieluummin Meta Powersin puolesta. Voisin kuvitella, että Meta Powers puhkeisi kukkaansa New Day’tä vastaan. Se olisi piristävä ottelu esimerkiksi SummerSlamin alakorttiin. Limbossa lilluvalle Ascensionille toivon joko maitojunamatkaa NXT:hen tai sitten värikkäämpää käsikirjoittamista. Talli voisi toimia hyvin vaikkapa Bray Wyattin uusina alamaisina, jolloin Erick Rowan ja Luke Harper muuttuisivat kateellisiksi ja alkaisivat feudata heitä vastaan.

Mitä kannattaa odottaa: Luvassa lienee huumorimatsi, joten otteluun kannattaa suhtautua oikealla tavalla. Älä siis pidä pipoa tiukasti otsalla, vaan riisu se suosiolla pois. Nippelitietona muuten sellainen, että Curtis Axel on voittamaton Paybackin historiassa (2–0). Se luonee lisäjännitystä niille niin sanotuille tilastoniiloille.

Singles Match

King Barrett vs. Neville

”Kuninkaaksi” King of the Ring -turnauksen voittamisen myötä kruunautunut Barrett on ollut piikkinä Nevillen lihassa Extreme Rulesista saakka. Kaksikko nimittäin otteli toisiaan vastaan Extreme Rulesin pre-show’ssa, jossa nuori Neville kykeni päihittämään Barrettin. Ottelusarja tasoittui King of the Ring -turnauksen finaalissa, kun Barrett sai Nevillestä selätyksen. Nyt tilanne on 1–1 ja panoksena sodan voitto. Päättyykö feudi rakastetun Nevillen vai vihatun Barrettin juhlintaan?

Veikkaus: Myös tämä matsi on hankala tapaus. Sydän sanoo Neville, järki ehkä kuitenkin Barrett. Jos oikein tilannetta vääntelee ja kääntelee ja analysoi, tulee siihen johtopäätökseen, että voiton vie Nevillen hyvästä yrityksestä huolimatta Barrett, joka kaipaa nostetta Nevilleä enemmän. Ilmiömäisillä ilmaloikillaan häikäisevä Neville on suosiossa aina, kun taas Barrettin momentum on pitkälti tekohengityksestä kiinni.

Toivomus: Kuten Raw-arviossani sanoin, en oikeastaan tykkää Barrettista laisinkaan. Neville sen sijaan on yksi koko rosterin kuumimpia nimiä ja voisi mielestäni otella maailmanmestaruudesta jo vaikka Survivor Seriesissä. Toivomukseni on siis se, että WWE kantaa Barrettin ruhon nyt uhrialttarille ja antaa Nevillen pushille tulista lisäpotkua.

Mitä kannattaa odottaa: Kaksikko otteli Extreme Rulesissa yllättävän hyvän ottelun, joten myös tästä on syytä odottaa piristävää matsia. Katse kannattaa kiinnittää Nevilleen, joka tekee viikosta toiseen uhkarohkeampia tekoja.

Singles Match

Dolph Ziggler vs. Sheamus

Moni nihkeä nettifani kritisoi Extreme Rulesin ”Kiss Me Arse” -matsia typeräksi ja vaikka kuinka ääliömäiseksi ottelumuodoksi, mutta kyllä se vaan toimi – jokainen selätys- tai luovutusyritys jännitti, koska tieto häviäjän kamalasta nöyryytyksestä kummitteli koko ajan takaraivossa. Siksi on sääli, ettei revanssiottelussa ole vastaavanlaista (tai vielä pahempaa) panosta mukana. Tuntuu siltä, että feudin kliimaksi tapahtui ennen sen lähtölaukausta. Kuvio on ylipäätään pysynyt paikoillaan Extreme Rulesista lähtien, minkä vuoksi tämä Paybackin revanssiottelu tuntuu ikävä kyllä melkoiselta täytematsilta.

Veikkaus: Luulen ympyrän sulkeutuvan niin, että Sheamus voittaa tämän ottelun huijaamalla mutta joutuu matsin jälkeen pussaamaan Zigglerin takalistoa. Irkku voi esimerkiksi ryhtyä hakkaamaan Dolphia ottelun jälkeen, jolloin Ziggler pääsee yllättäen niskan päälle ja potkaisee hänet tajuttomaksi. Teko johtaa ratkaisuotteluun, joka nähdään kahden viikon päästä Elimination Chamberissa.

Toivomus: Sheamus murskaa Zigglerin. Pidän kyllä Ziggleristä, mutta juuri nyt miehen hahmo on yksinkertaisesti niin kuiva, etten tahdo kannustaa häntä. Sheamus sen sijaan ansaitsee nostetta ja lähtee toivottavasti tämän voiton jälkeen jahtaamaan Intercontinental-mestaruutta.

Mitä kannattaa odottaa: Sheamus ja Ziggler ottelevat varmasti hyvän matsin. Jännittävintä on kuitenkin se, mitä vasta matsin jälkeen käy. Kostaako Ziggler sen, mitä hänelle sattui Extreme Rulesissa, vai päättyykö ottelu aivan tavallisissa merkeissä?

Tag Team Match

Tamina & Naomi vs. The Bella Twins

Extreme Rulesin alla tapahtui käänne, jota tokkopa kukaan osasi odottaa: Naomi flippasi, myi sielunsa Saatanalle ja kuoriutui puhdasveriseksi Nartuksi isolla n-kirjaimella. Nyt Naomilla on kaiken lisäksi hihnassaan Tamina, voimakas ja eksoottinen nainen, jonka kanssa Naomi aikoo tehdä Bellan siskoksista kukaties suolaista ja lämmintä lihasoppaa. Projektin lähtölaukaus nähtiin tuoreimmassa Raw’ssa, jossa Tamina nappasi Brie Bellasta vakuuttavan voiton. Miten käy Paybackissa?

Veikkaus: Tamina ja Naomi jatkavat ristiretkeään Divas-mestaruutta kohti ottamalla Nikkistä ja Briestä kiistanalaisen voiton. Ottelun tarkoituksena on siis rakentaa Naomin ja Nikkin revanssia, joka nähdään kaiketi Elimination Chamber -tapahtumassa.

Toivomus: Tahtoisin nähdä Taminan ja Naomin välien hiertyvän jo nyt. Tiimi olisi näet kiinnostavampi tasavertaisena kuin eriarvoisena kaksikkona. Toivon siksi sitä, että Tamina on se, joka Nikkin tai Brien selättää – se saanee Naomin varpailleen ja herättää kysymyksen siitä, kuka on oikeudenmukainen ykköshaastaja.

Mitä kannattaa odottaa: Tästä ei harmi kyllä kannata odottaa juuri mitään. Nikki on kyllä kehittynyt kehässä, ja Tamina ja Naomi voivat väläytellä hienoja liikkeitä, mutta kiehtovan tarinan puute vahingoittaa ottelua liikaa.

WWE Tag Team Championship
2-out-of-3 Falls Match

Tyson Kidd & Cesaro vs. The New Day (c)

Extreme Rules oli menettelevä tapahtuma, joka sisälsi sekä hyviä että huonoja matseja – ja yhden loistavan ottelun. Se loistava ottelu oli näiden nimenomaisten joukkueiden taistelu WWE:n Tag Team -mestaruudesta ja oli täyttä rautaa paitsi sulavan kehätoiminnan myös tarinankerronnan ansiosta. Koko ajan syvemmälle pahuuden pauloihin valuva New Day on kertakaikkiaan toimiva poppoo, jossa agitointi (Xavier Woods), aggressio (Big E) ja komedia (Kofi Kingston) yhdistyvät toisiinsa kuin mies ja nainen konsanaan. Tyson Kidd ja Cesaro edustavat sen sijaan puhtaasti urheilullista joukkuetta, joka on päältä päin kuivan vanhanaikaisena kaksikkona oikeastaan varsin kostea näky; toisinaan kuiva tuppaa olemaan kosteaa ja kostea sitten taas kuivaa.

Veikkaus: En usko, että New Dayn aika on ohi jo nyt. Tekopyhä trio painii siis itsensä voittoon, vaan ei suinkaan rehdisti. Huijaaminen johtaa siihen, että Cesaro ja Kidd saavat vielä yhden mahdollisuuden otella joukkuemestareita vastaan, ja se mahdollisuus nähdään Elimination Chamberissa. (WWE on tiedottanut, että tämänkertaisessa Elimination Chamberissa nähdään kaikkien aikojen ensimmäinen kammio-ottelu tag team -mestaruudesta.)

Toivomus: Sama kuin veikkaukseni, sillä minä rakastan Kofia, Xavieria ja eritoten Big E:tä. Myös Cesaron ja Tysonin voitto toki kelpaa, koska kaksikko tosiaan on hieno ellei suorastaan timanttinen. Joukkuedivisioona on nyt kyllä hyvällä mallilla, ja viimeistään Elimination Chamberissa räjähtänee se kuuluisa pankki – toivottavasti niin, että Kidd, Cesaro ja New Day kolistelevat sarviaan Lucha Dragonsia vastaan.

Mitä kannattaa odottaa: Tiedossa on erinomainen matsi atleettisesti ja tarinallisesti, joten tämä on herkkua ihan jokaiselle fanille.

Singles Match

Ryback vs. Bray Wyatt

Bray Wyatt jäi taka-alalle WrestleMania-tappionsa jälkeen. Vaan eihän siinä kestänyt kuin tovi, kun mies oli jo löytänyt uuden vihollisen itselleen. Kyseinen vihollinen, Ryback, ei ollut tilanteesta moksiskaan, vaan oli heti hakkaamassa Wyattia turpaan. Sittemmin Bray on käynyt Big Guy’n hermoille kryptisine promoineen ja salakavaline hyökkäyksineen. Paybackissa on Rybackin tilaisuus kostaa, mutta onko ”The New Face of Fear” liian iso pala purtavaksi jopa Rybackin kaltaiselle ahmatille?

Veikkaus: Eiköhän voitto mene Wyattille, joka saa tästä uutta potkua uralleen. Veikkaukseni on, että tulemme näkemään Brayn maailmanmestaruuskuvioissa viimeistään SummerSlamiin mennessä. Rybackin voittoa pidän epätodennäköisenä, vaikka onhan mikä tahansa toisaalta mahdollista – kuten Battleground 2014 eli Chris Jerichon voitto Wyattista todistaa.

Toivomus: Rakastan Bray Wyattia, mutta edes minä en kykene omasta näkökulmastani sanomaan, että hän olisi tällä hetkellä millään lailla mielenkiintoinen hahmo. Täten toivon, että Ryback murskaa Brayn – riepottelee miestä kuin tiskirättiä. Todella paha takaisku voisi pakottaa Wyattin tilanteeseen, jossa hänen olisi kehitettävä itseään. Se kehitys voisi olla esimerkiksi liittoutuminen Ascensionin tai vanhojen kätyreiden eli Rowanin ja Harperin kanssa taikka sitten jotain aivan muuta. Muutos piristäisi Wyattia melkoisesti ja tekisi WWE-kesästä taas rahtusen kiinnostavamman.

Mitä kannattaa odottaa: Taisin sanoa tämän jo äänitteessäni, mutta uskon, että Ryback ja Wyatt voivat yllättää. Tästä voi ehkä hieman yllättäen kehkeytyä sykähdyttävän kuuma ”hoss fight”, jossa hiki lentää ja liha liikkuu. Ei siis kannata käyttää ottelua kahvitaukona tms., vaan matsi kannattaa katsoa keskittyneesti.

WWE United States Championship
”I Quit” Match

John Cena (c) vs. Rusev

Kirjoitin aiheesta jo kolumnin, jonka voit lukea tästä.

Lyhyesti: John Cenan ja Rusevin feudi on kestänyt tammikuusta saakka ja päättyy tai vähintään päättynee huomenna. Toinen voittaa, toinen häviää. Molemmat pukeutuvat punaiseen, valkoiseen ja siniseen mutta ovat siitä huolimatta täysin erilaisia.

Veikkaus: Otan hitto soikoon riskin ja sanon, että Rusev voittaa. Uhkarohkea teko, tiedän, sillä Cena ei luovuta koskaan, mutta jokin nyt saa sormeni naputtelemaan näin. Puhdas se voitto ei tietenkään ole (eikä pitäisikään olla, sillä Rusev edustaa Venäjää), vaan veikkaan Lanan olevan ratkaisevassa roolissa; uskon nimittäin niin, että epätoivoinen Rusev turvautuu oljenkorsista sikamaisimpaan ja uhkaa satuttavansa Lanaa ellei Cena luovuta. Cena on suoraselkäinen mies, joka ei luovuta tahi petä isänmaataan, mutta moisessa tilanteessa humanitaarisuus on periaatteita vahvempi arvo.

Toivomus: No, okei, ehkä tuo oli pikemmin toivomus kuin veikkaus. Kirjoitetaan tähän nyt sitten vaikka tällainen teksti: toivon, että ottelu on hyvä ja ennen kaikkea jännittävä. Rocky-leffojen (etenkin sen neljännen) sydänystävänä ja USA:n ja Venäjän viihteellistä vastakkainasettelua rakastavana kaverina tulen mitä todennäköisimmin nauttimaan ottelusta täysin rinnoin sen laadusta huolimatta, mutta tokihan sitä silti toivoo kuumaa ja sulavaa matsia.

Mitä kannattaa odottaa: Puhun nyt vain itseni puolesta, mutta vastaus on simppeli: kultaa. Fanitan Cenaa ja Rusevia todella tulisesti ja uskon, että he venyvät tässä jopa klassikko-otteluun!

WWE World Heavyweight Championship
Fatal 4-Way Match

Dean Ambrose vs. Randy Orton vs. Seth Rollins (c) vs. Roman Reigns

Cena–Rusevin ja Kidd & Cesaro – New Dayn lisäksi Paybackin parhaimmistoa lienee kaiken järjen mukaan tämä tapaus, joka on itse asiassa aika historiallinen koitos. Kyseessä on nimittäin ensimmäinen kerta, kun 2010-luvun ylivoimaisimman tallin eli The Shieldin kaikki jäsenet ottelevat maailmanmestaruudesta samassa ottelussa. Tällä kertaa trio on tosin kvartetti, koska mukana on myös villikortti Randy Orton. Kattaus on siis kaikin puolin kiinnostava, ja vaikkei ottelun rakentelu ole ollut sieltä legendaarisimmasta päästä, varsinainen matsi on varmasti nannaa kaikkine jännittävine käänteineen. Ehkäpä se ainut heikko kohta on tässä ottelun tietynlainen ennalta-arvattavuus (Seth Rollinsin voitto), mutta ken sitä koskaan varmaksi tietää.

Veikkaus: Pelaan nyt itse joka tapauksessa varman päälle veikkaamalla Rollinsin voittoa. Orton ei oikeastaan sovi mestariksi juuri nyt eikä Roman Reignsin ajan uskoisi olevan vielä, mutta Dean Ambrose voi toisaalta yllättää. Tällainen ennalta arvaamaton voitto tietyllä tavalla sopisi Ambrosen sekopäiseen ja – niinpä – ennalta arvaamattomaan elämään. Todennäköisenä voittajana pidän yhtä kaikki hallitsevaa mestaria Rollinsia, joka taitaa kiemurrella kastemadon lailla kehästä karkuun.

Toivomus: Toivon, että Ambrose tai Reigns voittaa. Rollins on toki mahtava painija ja hahmo, mutta mies toimii mielestäni paremmin haastajana kuin mestarina; hän on parhaimmillaan sellaisena vaarallisena ja arvaamattomana kusipäänä, joka on valmis murtamaan vaikka eläköityneen painijan, Edgen, niskan noustakseen mestariksi. Ambrose tai Reigns sekoittaisivat pakkaa mukavasti ja tekisivät Bray Wyattin muutoksen tavoin WWE-kesästä kiinnostavamman. Etenkin Ambrose olisi aika lailla nappivalinta yllättäväksi uudeksi mestariksi.

Mitä kannattaa odottaa: Trilleriä, joka säilyy jännittävänä viimeiseen sekuntiin saakka. Ottelu ei välttämättä ole mestariteos kehätoiminnan kannalta, mutta dramaattinen ja tapahtumarikas se varmasti on.

Kokonaisuutena Payback 2015 on kolmen matsin varassa. Jos ne epäonnistuvat ja alakortti on nihkeä, tapahtuma on pettymys. Jos taas ne onnistuvat ja alakortti rokkaa, kyseessä voi olla yllättävän kova show. Nähtäväksi jää, vetääkö keskiviikon NXT-spesiaali Paybackille vertoja.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Rusev – paluu tulevaisuuteen

Next post

Aika, jossa elämme

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *