EnnakotWWE

Ennakko: WWE United Kingdom Championship Tournament

Kuten moni on varmasti kuullut, WWE järjestää tänä viikonloppuna Englannin Blackpoolissa WWE United Kingdom Championship -turnauksen, jonka lähetykset alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina klo 22.00 Suomen aikaa. Turnauksen voitosta ja tuliterästä mestaruusvyöstä kamppailee 16 painijaa, joista suurin osa edustaa Englantia, mutta joukkoon mahtuu myös Skotlannin, Walesin ja Irlannin ottelijoita. Turnauskaavio näyttää tältä:

20170106_UKC_PrintableBracket_CARD--e8116b6c78c438b3dff9f8e94cdb4725

Osallistujakaarti on melko mielenkiintoinen, vaikka saarten ykkösnimet loistavatkin poissaolollaan joko sopimuksellisista tai terveydellisistä syistä johtuen. Turnaukseen olisi ehdottomasti mahtunut esimerkiksi Will Ospreay, Marty Scurll, Mark Haskins, Drew Galloway, Zack Sabre Jr. ja Grado nyt muutamia mainitakseni. Brittipainin seuraajana käyn nyt yleisön pyynnöstä turnauksen isoimmat nimet läpi. Heti aluksi on huomautettava, että monella näistä nuorista painijoista voi olla takanaan jopa kymmenen vuotta painikokemusta.


Kuva: WWE.com.

Kuva: WWE.com.

Mark Andrews, 24 (Wales)

Turnauksen kansainvälisesti tunnetuin painija on Pro Wrestling Guerrillasta ja Total Nonstop Action Wrestlingistä tuttu Andrews. Kyseessä on mielestäni yksi planeetan parhaista altavastaajapainijoista ja erittäin sulava high flyer. Smarksiden foorumin Progress-projektiani seuranneet tietävät miehen olleen yksi Progressin vakionimiä lähes sen koko olemassaolon ajan. Ei ole päässyt loistamaan TNA:n puolikuolleessa X-divisioonassa, mutta saa nyt toivottavasti näyttää kykyjään kunnolla. Uskoisin Andrewsin raivaavan tiensä vähintään puolivälieriin asti. Soittaa myös punk-pop bändissä nimeltä Junior. (Ottelusuositus: vs. Chris Hero – Progress Chapter 30, Day 1.)

 

nEWnODB

Kuva: WWE.com.

Pete Dunne, 23 (Englanti)

”Bruiserweight” oli jo melkein mukana viime kesän mahtavassa WWE Cruiserweight Classicissa ja onkin vain kohottanut osakkeitaan vuoden aikana. Debyytti PWG:ssä loppukesästä mahtavassa ottelussa Mark Andrewsiä vastaan, nousu Progressin huipulle ja rooli nopeasti kasvavassa WhatCulture Pro Wrestlingissä – unohtamatta suuria rooleja Fight Club Prossa ja Attack! Prossa – nostivat miehen yhdeksi brittipainin kuumimmista nimistä. Luonnollinen pahis ja ilkeä brawleri, jota on povattu jo varmaksi voittajaksi. Odotan innolla mahdollista Andrews–Dunn-välieräottelua, jolla on mahdollisuus räjäyttää hallin katto ilmaan. (Ottelusuositus: vs. Mark Andrews – PWG BOLA 2016, Night 2.)

 

t6tUteW

Kuva: WWE.com.

Trent Seven, 35 (Englanti)

Tässä on turnauksen karismaattisin mies. Vaikka ikää on jo 35 vuotta, niin Seven on paininut vasta vuodesta 2009 saakka. Edustaa ”British Strong Stylea”, eli voitte odottaa miestä, joka lyö paljon ja kovaa. On noussut avainrooleihin sekä ICW:ssä että Progressissa viime vuoden aikana ja on lisäksi kehutun Fight Club Pron omistaja ja kärkinimi. Omaa painimaailman toiseksi parhaat viikset. Uskoisin Sevenin raivaavan tiensä finaaliin. Seven tunnetaan myös paremmin maailmalla jokkueottelijana Moustache Mountainissa, jonka toinen jäsen on… (Ottelusuositus: w/ Pete Dunne vs. The London Riots – Progress Chapter 36.)

 

RZWQdSu

Kuva: WWE.com.

Tyler Bate, 19 (Englanti)

…vasta 19-vuotias Tyler Bate, joka on yksi Englannin lupaavimmista painijoista. Karismaa ja kehätaitoja löytyy urakalla, ja tämä turnaus onkin miehelle suuri näytönpaikka. Tyyliltään Bate on peribrittiläinen teknikko höystettynä kovilla iskuilla ja hienoilla voimanäytteillä. On saanut oppia paljon joukkuetoveri Trent Seveniltä, ja toiveissani olisikin kaksikon kohtaaminen välierissä. En usko miehen siirtyvän ainakaan vielä WWE:n leipiin kokopäiväisesti, sillä miehellä on vielä paljon annettavaa kasvavalle brittiskenelle. Lisäksi WWE on muistaakseni asettanut säännön, ettei palkkaisi enää ketään alle 21-vuotiasta – mahdollisesti johtuen ”eräästä” nuoresta brittinaisesta ja hänen alamäestään. (Ottelusuositus: vs. Damien Dunne – Progress.)

 

892vQ5K

Kuva: WWE.com.

Wolfgang, 30 (Skotlanti)

Hallitseva ICW:n mestari ja yksi turnauksen ainoista raskassarjalaisista. ICW:n satunnaisseuraajana miehen kehätyö ei ole minulle hirvittävän tuttua, mutta hoitaa hommansa pahiksena hyvin (vaikka miehen mestaruuskautta onkin kritisoitu välillä aika rankasti). Kokenut brawleri, joka ei pelkää hardcore-ottelujakaan. Rooli ICW:n ykkösnimenä ja suuri koko voivat kantaa miehen pitkälle turnauksessa.

 

9X3R05Z

Kuva: WWE.com.

Danny Burch, 35 (Englanti)

Entinen NXT-painija, joka on varsin yllättäen löytänyt paikkansa Yhdysvaltojen eteläosien indie-skenestä. Perinteinen brawleri, joka etsii tästä turnauksesta mahdollista paluulippua takaisin Floridaan.

 

I9bZuhC

Kuva: WWE.com.

Joseph Conners, 29 (Englanti)

Hyvä heel-työskentelijä, joka oli ennen viime vuotta pyörinyt lähinnä perheystävällisemmissä brittilafkoissa, kuten Southsidessa ja NGW:ssä. Löysi kuitenkin uuden kodin viime vuonna WCPW:stä, jossa pitikin hetken mestaruutta hallussaan. Tämä turnaus kuitenkin estänee miehen paluun kyseiseen lafkaan. Kärsinee tappion toisella kierroksella, mutta toivottavasti saa loistaa edes hetken. (Ottelusuositus: vs. Drew Galloway – WCPW.)

 

QrICIxs

Kuva: WWE.com.

Tyson T-Bone, 35 (Englanti)

Kokenut ja isokokoinen brawleri, jonka kohtalona on hävitä Wolfgangille ensimmäisellä kierroksella. Pyörinyt ympäri Britannian kehiä jo vuosia. Geneerinen hossi, mutta kykeneväinen hyviin otteluihin. Jos WWE:n idea United Kingdom -divisioonasta tai uudesta viikoittaisohjelmasta toteutuu, T-Bone on oiva lisä sen keskikorttiin ja joukkuekuvioihin.

 

6ZZxpyb

Kuva: WWE.com.

Jordan Devlin, 26 (Irlanti)

Nyt siirrytään niihin nimiin, joista tietoni ovat melko rajalliset. Devlin oli ennen Networkin lyhyttä ennakkopakettia lähinnä nimeltä tuttu, mutta mies oli paljon ruudussa tuossa ennakossa. Lisäksi hänen kouluttajansa on Finn Bálor, joten kyseinen yhteys saattaa auttaa häntä huomattavasti. On kuulemma kehässä samantyylinen ottelija kuin Bálor. Tämän turnauksen villikortti.

 

zzGI2PX

Kuva: WWE.com.

James Drake, 23 (Englanti)

Olen nähnyt Draken tasan kerran, eikä ensivaikutelma ollut hyvä. Hänen vastustajansa (Cruiserweight Classicista tuttu Fabian Aicher) oli sen ottelun tähti, ja Drake jäi täysin sivurooliin. Nyt miehellä on mahdollisuus näyttää uudestaan, ja luulen, että Conners on hyvä vastustaja, joka saa hänestä myös ne hyvät puolet esiin.

 

dKRjqOy

Kuva: WWE.com.

Dan Maloney, 19 (Englanti)

Mies, josta olen kuullut pelkkää hyvää. Pyörinyt lähinnä Fight Club Prossa, mutta on kuulemani mukaan yksi lupaavimpia nuoria painijoita saarilla. Odotan mielenkiinnolla ottelua Andrewsia vastaan ja toivon, että matsille annetaan aikaa enemmän kuin muutama minuutti.

 

4G01BCk

Kuva: WWE.com.

Roy Johnson (Englanti)

Turnauksen kokemattomin kaveri on paininut vasta kaksi vuotta. Progressin painikoulun, ProJon, tuotos, jolla on useita kansallisia mestaruuksia voimanostosta. Painijana vielä raakile, mutta mikkitaitoja ja karismaa löytyy. Aksentti vaan on melko hankalaa tulkittavaa.


Loput neljä ovat itselleni täysin tuntemattomia painijoita. Saa nähdä, minkälaisia miehiä siellä on tarjolla.

Pieni pohdinta vielä painijoista, joiden olisi luullut olevan mukana. Drew Galloway eli entinen McIntyre on ollut liekeissä sen jälkeen, kun lähti WWE:stä vuonna 2014. TNA-sopimus on kysymysmerkki, mutta olisi luullut WWE:n havittelevan miestä jo takaisin. Kokoa ja taitoa löytyy. Zack Sabre Jr. oli mukana Cruiserweight Classicissa, mutta kieltäytyi huhujen mukaan WWE-sopimuksesta vedoten haluavansa saavuttaa vielä asioita painimaailmassa. Mene ja tiedä, ovatko miehen ja WWE:n välit tästä syystä tulehtuneet, sillä luulisi ”maailman parhaan teknisen painijan” olevan oiva lisä turnaukseen. Joe Hendry, tuo Skotlannin lahja sisääntuloille, on pakattuna täyteen karismaa, joten olisi luullut WWE:n olevan jo miehen perässä. Noh – parempi näin. Jimmy Havoc on ymmärrettävin näistä poissaoloista. Mies palasi vasta toimintaan loukkaantumisensa jälkeen, enkä näe miehen habituksen ja tyylin toimivan lainkaan WWE-ympäristössä. Myös deathmatch-historialla ja TNA-taustalla saattaa olla tekemistä asian kanssa.


WWE United Kingdom Championship Tournament järjestetään 14.–15. tammikuuta. WWE Network näyttää turnauksen molemmat illat suorina lähetyksinä klo 22.00 Suomen aikaa. Voit osallistua Smarksiden liveseurantaan Discord-serverimme kanavalla #live.

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Kuinka Matt Hardy toi show'n takaisin painiin

Next post

Kurt Angle – suosikki, idoli, esikuva

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *