FCF WrestlingHaastattelutSuomipaini

FCF-painija Viktor Tykki tekee debyyttinsä Isossa-Britanniassa – ”En olisi uskonut, että saan tällaisen mahdollisuuden näin nopeasti”

Suomalainen showpainija Viktor Tykki tulee ottelemaan brittiläisen Pro Wrestling SOUL -promootion tapahtumassa Lontoon Wimbledonissa 20. tammikuuta 2019.

Kyseessä on Pro Wrestling SOUL -promootion historian ensimmäinen tapahtuma ja samalla myös Tykin debyytti Isossa-Britanniassa. Aiemmin Tykki on otellut vain Suomessa ja Ruotsissa.

– Odotan Lontoon-ottelua innoissani. En olisi uskonut, että saan tällaisen mahdollisuuden näin nopeasti, Tykki kertoo Smarksidelle.

Tykin showpainidebyytti nähtiin kaksi vuotta sitten, kun hän oli yksi FCF Wrestlingin Wrestling Show Live: December Rumble -tapahtuman ottelijoista. Tuolloin tapahtumapaikkana toimi Helsinki ja tarkemmin sanottuna kulttuuritalo Gloria.

Lontoossa Tykki esiintyy Merton Arts Space -nimisessä tilassa, joka sijaitsee Wimbledonin kirjastossa. Luvassa on Soul Survivor Battle Royal -niminen ottelu, jossa Tykki saa vastaansa irlantilaisen Corey McRaen, amerikkalaisen Solomon Lambin, englantilaisen Cieran Donnelyn ja monen muun painijan.

– Näyttää siltä, että monet vastustajistani ovat kevyemmästä painoluokasta kuin minä. Se on tietenkin hyvä juttu tällaisessa ottelussa, Tykki toteaa.

 


Tapahtuma kuvataan videolle nettisarjaa varten

Pro Wrestling SOUL on antanut ensimmäiselle tapahtumalleen yksinkertaisen nimen Debut Show. Tapahtuman tähtiä ovat muun muassa brittipainijat Chris RidgewayChuck Mambo ja WWE NXT UK -ohjelmassa esiintynyt naispainija Candy Floss.

Tapahtuma tullaan myös kuvaamaan videolle. Debut Show’n tiedoissa nimittäin kerrotaan, että tapahtuma kuvataan uutta showpainisarjaa varten. Enempää tietoa uudesta sarjasta ei ole saatavilla muuta kuin se, että sarja on tarkoitus esittää verkossa.

Tykille Pro Wrestling SOUL tarjoaa yhtä kaikki mahdollisuuden näyttää taitojaan myös Pohjanmeren toisella puolen.

– Pyrin siihen, että saan jätettyä pysyvän jalanjäljen Lontooseen, Tykki sanoo ja lisää, että hän haluaisi jonakin päivänä otella myös Insane Championship Wrestlingin, International Pro Wrestlingin, Attack! Pro Wrestlingin, Fight Club PRO:n ja Progress Wrestlingin riveissä Isossa-Britanniassa.

Lista on toisaalta niin pitkä, että sitä voisi melkein kutsua loputtomaksi.

– Japani on kuitenkin se, missä haluaisin kaikkein eniten otella. Britannia tulee toisena, Tykki täsmentää.


Tähtäimessä FCF:n mestaruus

Britannian valloittamisen lisäksi Tykki kertoo tavoittelevansa FCF:n mestaruutta ensi vuonna.

Mestaruuteen on kuitenkin matkaa, sillä Tykki ei ole tällä hetkellä FCF-mestaruuden haastajalistalla. Listalta löytyy sen sijaan Tykin vihamies Shemeikka, jota vastaan Tykki taisteli sitkeästi joulukuun Talvisota XIII -tapahtumassa ”I Quit” -ottelussa.

Tuo sota saattaa vieläkin olla käynnissä.

– Onko sota täysin ohi? En usko. Milloin sodat ylipäätään loppuvat? En kuitenkaan jaksa haaskata energiaani häneen, vaan aion keskittyä suomipainin parhaimpaan asiaan, ja se on nimeltään Musta Aukko, Tykki linjaa.

Haastajalistan kärjessä ei kuitenkaan ole Shemeikka, vaan Tykin tavoin Mustaa Aukkoa edustava Vili Raato, joka voitti Sisu 8 -turnauksen loppuottelun Talvisota XIII:ssä Polar Pekkoa vastaan.

Se, että Raato havittelee FCF:n mestaruutta, ei kuitenkaan näytä pysäyttävän Tykin toiveita.

– FCF-mestaruus kutsuu minua jo, Tykki sanoo puhuessaan ensi vuoden tavoitteistaan ja lisää, että siihen päälle voisi ynnätä myös Pohjoismaiden mestaruuden.

Pohjoismaiden mestaruus tunnetaan tätä nykyä nimellä Frank Andersson Nordic Wrestling Championship, ja mestaruutta kantaa ruotsalaispainija Timmy Force, joka on vieraillut usein myös Suomessa ja äänestetty vuoden parhaimmaksi vierailijaksi viime vuoden Ludvig-palkinnoissa.

Musta Aukko on kuitenkin se, mihin Tykki juuri tällä hetkellä keskittyy.

– Jätimme Talvisodassa kaikki painijat maahan, ja Tampereella he olivat jo ilmeisesti oppineet läksynsä. Olisiko Musta Aukko voinut viettää joulua enää paremmin mielin? Tykki kysyy.


Seuraa Viktor Tykkiä Instagramissa.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

WWE-veikkaus 2018: Tulokset

Next post

Kaikkien aikojen showpainivuosi? Dave Meltzer ei ole koskaan ennen antanut yhtä monta viiden tähden arvosanaa kuin nyt – Katso täältä Meltzerin suosikit

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *