Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 11

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

11. joulukuuta 2014

NXT TakeOver: R Evolution

 

Noin vuosi sitten NXT:n kasvutarina koki merkittävän pyrähdyksen. WWE:n farmisarjana toimiva brändi oli WWE Networkilla yksinoikeutena nähtyjen erikoislähetyksien ansiosta noussut kulttistatuksesta ihmisten huulille yhtenä firman tärkeimmistä ohjelmista. Paul “Triple H” Levesquen johdolla nuoret ja nälkäiset uuden sukupolven tähdet olivat nyt saaneet ansaitsemansa valokeilan, ja yhteisenä suuntana oli lopullinen läpimurto.

Rosteriin oli hiljattain palkattu eritoten kansainvälisesti merkittäviä suuren luokan nimiä, joiden varsinainen esillelaitto tapahtui järjestyksessään kolmannessa TakeOver-spesiaalissa (jätettäessä laskuista Networkin neitsytlähetys ArRivalin). R Evolution -lisänimeä kantanut show pidettiin tutulla kotikentällä Full Sail Universityn tiloissa. Kaikkia kolmea NXT-mestaruutta puolustettiin illan aikana.

Tapahtuma avattiin heti räjähtävällä tavalla, kun muuan Kevin Owens (ent. Kevin Steen) teki debyyttinsä ja asteli massiivisen hypen saattelemana ensi kertaa NXT-areenalle. Vastaansa hän sai paikallisen maailmanparantajan CJ Parkerin (tätä nykyä NJPW:ssä vaikuttava Juice Robinson).

Sin Cara ja Kalisto eli The Lucha Dragons puolusti edellisessä erikoislähetyksessä voittamaansa joukkuemestaruutta herrasmieskaksikko The VaudevillainsiaAiden English ja Simon Gotch – vastaan.

Välissä nähtiin myös ennalta mainostamaton ottelu, jossa ravintoketjun huipulle kiirettä pitänyt “yksinäinen susi” Baron Corbin kohtasi Tye Dillingerin.

Myös toinen merkittävä joukkueottelu käytiin edellisten mestareiden ja kahden tulokkaan kesken. Vastikään taloon saapunut Hideo Itami (ent. KENTA) oli debyyttinsä myötä ajautunut nokkapokkasille The Ascension -joukkueen eli Viktorin ja Konnorin kanssa. Japanilainen oli alkuun omillaan pirullista kaksikkoa vastaan, mutta toi pian leikkiin mukaan ystävänsä nousevan auringon maasta, Finn Bálorin (ent. Prince Devitt). Yhdessä he kohtasivat Ascensionin ottelussa, joka oli kummallekin miehelle heidän ensimmäinen TakeOver-esiintymisensä.

 

Finn Bálor, NXT TakeOver: Revolution

Finn Bálor näyttäytyi ensi kertaa demoni-inkarnaatiossaan.

 

Diivojen vallankumouksen siemenet alkoivat lähestyä itämisvaihettaan Sasha Banksin haastaessa entisen BFF-joukkuetoverinsa, Women’s-mestari Charlotten. Entiset bestikset olivat nyt vihollisia ja tulisivat myöhemmin jatkamaan nokitteluaan myös päärosterin puolella.

Tapahtuman päätösottelu oli asetelmiltaan hyvin äärimmäinen. Sami Zayn oli jälleen kerran NXT-mestaruushaastajan roolissa, jossa hän oli kerta toisensa jälkeen epäonnistunut olemaan voitokas juuri mestari Adrian Nevilleä (joka on tätä nykyä pudottanut etunimensä) vastaan. Neville olikin jo alkanut piikitellä Zaynia siitä, ettei hän tosipaikan edessä vain kykene suoriutumaan. Kilpahenkinen riitaisuus miesten kesken oli äitynyt niin kovaksi, että Zayn asetti tälle ottelulle henkilökohtaisen stipulaation: hän päättäisi uransa jos ei kykenisi voittamaan mestaruutta.

NXT TakeOver: R Evolution sai jälkeenpäin osakseen paljon suitsutusta, olkoonkin sitten pitkälti pääotteluiden tähden. Menneistä erikoislähetyksistä se on kuitenkin kieltämättä yksi NXT:n merkkipaaluista ja erittäin suositeltava tapahtuma tarkastaa, jos mielii tutustua brändiin yleisesti tai merkittäviin jaksoihin sen historiassa.

Katso tapahtuma WWE Networkissa. Seuraava TakeOver-lähetys järjestetään ensi viikolla 16.12. Lontoossa.

Salomon Marttila

Salomon Marttila

Smarksiden ylläpitäjä ja co-perustaja.
Ei koskaan puhu itsestään kolmannessa persoonassa.

Previous post

Joulukalenteri 2015: Luukku 10

Next post

Ennakko: TLC: Tables, Ladders and Chairs 2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *