Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 14

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

14. joulukuuta 2008

Viimeinen Armageddon

 

Vuosi 2008 oli WWE:lle hyvin käänteentekevää aikaa. Niin kutsuttu PG-aikakausi (viitaten perheystävällisempään ikäsuositukseen, joka palautettiin ohjelmistoon) oli käynnistynyt ja tuotanto päivitetty teräväpiirtoon. Kokonaisvaltainen brändiuudistus alkoi näyttää vaikutustaan, ja myös monille perinteisille tapahtumille sanottiin hyvästit.

Joulukuun 14. päivä merkitsi viimeistä Armageddon-maksulähetystä, ennen kuin TLC seuraavana vuonna otti sen paikan joulukuun vakiotapahtumana. Joutsenlaulu järjestettiin HSBC-areenalla New Yorkin Buffalossa.

Otteluita oli seitsemän, mutta harvinaisesti ainoastaan kahta mestaruutta puolustettiin.

Korttia täydensi mm. Vladimir Kozlovin ja Matt Hardyn välinen ottelu, turnausfinaali Intercontinental-mestaruuden haastajuudesta CM Punkin ja Rey Mysterion kesken ja Belfast Brawl -matsi, jossa säännöt heitettiin nurkkaan, kun Mark Henry otti yhteen ottelun nimimiehen Finlayn kanssa.

 

Randy Orton vs. Batista – WWE Armageddon 2008

 

Myös vanhat Evolution-partnerit Batista ja Randy Orton selvittelivät vanhoja kaunojaan. Olikin jo kulunut vuosia siitä, kun he olivat viimeksi kohdanneet toisensa mies miestä vastaan. Ortonin mukana olivat myös varhaisen Legacy-kokoonpanon jäsenet Cody Rhodes ja vanha kunnon Manu (Hogan-pukki laittaa listassaan nimenne kohdalle hymynaaman, jos muistatte Manun).

Diivojen vallankumous oli ihmisten mielessä vain futuristista utopiaa, ja ennen illan main event -osuutta nähtiin Santa’s Little Helper -lisänimellä varustettu kahdeksan naisen joukkueottelu. Tiiminsä muodostivat Maria, Kelly Kelly, Mickie James, ja Michelle McCool sekä Maryse, Jillian Hall, Victoria, ja Natalya.

Ainoissa mestaruusotteluissa Chris Jericho pyrki ottamaan takaisin haltuunsa World Heavyweight -mestaruuden, jonka John Cena vei häneltä Survivor Seriesissä. Viimeisenä nähtiin kolminottelu, jossa niin ikään tuore WWE-mestari Edge laittoi tittelinsä likoon Triple H:ta sekä Jeff Hardya vastaan.

Tähän asti viimeisen Armageddonin voit katsoa WWE Networkissa.

Salomon Marttila

Salomon Marttila

Smarksiden ylläpitäjä ja co-perustaja.
Ei koskaan puhu itsestään kolmannessa persoonassa.

Previous post

ROH ja PWG aloittavat yhteistyön

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 15

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *