Fave FiveJuttusarjat

Fave Five – 12/2015

Fave Five on jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä ilmestyvä katsaus, jossa nimeän kuukauden viisi parasta painijaa tai joukkuetta. Katsaus on täysin subjektiivinen, eli painijoiden saavutuksilla tms. tekijöillä ei ole vaikutusta tässä kilpailussa. Hyvä painija on kiinnostava ja kykeneväinen painimaan hienoja matseja. Se ratkaisee. Painijat voivat edustaa mitä tahansa promootiota.

Päivitän jokaisen katsauksen jälkeen henkilökohtaista tilastoani, josta näkee helposti sen, kenestä olen tykännyt ja kuinka paljon. Kuukauden paras painija tai joukkue saa viisi pistettä, toiseksi paras neljä pistettä, kolmanneksi paras kolme pistettä, neljänneksi paras kaksi pistettä ja viidenneksi paras pisteen.


 

 favefive-elgin

5. Michael Elgin (ROH)

Harva painija kykenee kehittymään niin nopeasti kuin Michael Elgin. Palaset yksinkertaisesti loksahtivat kohdilleen, kun Elgin osallistui NJPW:n G1 Climax -turnaukseen ja suoritti kehässä aivan ilmiömäisiä tekoja. Ennen jonain Chris Benoit’n (huom. Chris Benoit’n) kuivana kopiona pitämäni Elgin oli yhtäkkiä kuin entisaikojen hirviö ja voimamies, josta tihkui hiljaista karismaa japanilaisyleisöjen edessä. NJPW-visiittinsä jälkeen Elginistä on huokunut sitä samaa tunnetta myös Yhdysvaltain puolella, ja jotain olennaista kielii se, että mies kykeni ottelemaan huikean matsin Moosea vastaan ROH:n Final Battlessa. Todella kiinnostava painija tällä hetkellä, ja odotan innolla sitä, mitä maanantain Wrestle Kingdomissa tulee tapahtumaan.

 

favefive-roman-reigns

4. Roman Reigns (WWE)

Ristiriitainen Reigns on mies, josta jokaisella on jonkin sortin mielipide. Oma mielipiteeni on tällä hetkellä se, että Reigns viihdyttää. Moni kritisoi Romanin kehätaitoja, mutta objektiivinen fakta on se, että mies ottaa isoissa matseissaan rajuja riskejä ja toimittaa kerta toisensa jälkeen. Ehkä ainut juttu, joka Reignsin tyylissä nakertaa, on sarjakuvamainen Superman Punch ja sen liiallinen käyttö, mutta muutoin mies ottelee kuin mikäkin strong style -painija konsanaan eikä pelkää ottaa osumaa. Esiintyjänä Roman kehittyy koko ajan ja muuttuu alinomaa paremmaksi puhujaksi. Toivomukseni on, että Reigns pysyy mestarina WrestleManiaan saakka ja kohtaa siellä Royal Rumble -voittaja Brock Lesnarin.

 

Fave Five: Bayley

3. Bayley (NXT)

Bayley on se, ketä äänestin vuoden parhaimmaksi naispainijaksi Ludvig-palkinnoissa. Kilpailu Sasha Banksin kanssa oli kieltämättä tiukka, mutta lopulta taistelun ratkaisivat Sashan ja Bayleyn erilaiset tilanteet. NXT-mestari Bayley on yksinkertaisesti paljon paremmassa paikassa kuin WWE:ssä seikkaileva Sasha, ja hyvänä osoituksena siitä toimii Lontoon TakeOverissa nähty Bayleyn ja Nia Jaxin välinen vääntö. Vaikkei kyseisessä matsissa nähty ihmeellisiä liikkeitä tai loikkia, niin tunnelma oli koko ajan katossa – kiitos Bayleyn, jota yleisö kuin yleisö rakastaa kannustaa. Erinomainen babyface-painija, samalla tasolla Daniel Bryanin ja Sami Zaynin kanssa.

 

Aj Styles

2. A.J. Styles (ROH)

A.J. Styles on puolestaan se, ketä äänestin vuoden parhaimmaksi miespainijaksi. Styles oli liki täydellinen painija jo kymmenen vuotta sitten, ja juuri tällä hetkellä mies on parempi kuin koskaan ennen – kokemus on kasvattanut itseluottamusta, karismaa ja hahmoa niin, että A.J. on nykyään paitsi ilmiömäinen ottelija myös ilmiömäinen esiintyjä. Mies yksinkertaisesti tuntuu maailmanluokan supertähdeltä, ja se nimenomainen fiilis oli vahvasti läsnä Final Battlessa, jossa Styles saapui haastamaan Jay Lethalin ROH:n mestaruudesta. Erinomainen matsi, vaikka A.J. kärsi selkävaivoista.

 

Jay Lethal

1. Jay Lethal (ROH)

Edes A.J. ei silti vetänyt vertoja Jay Lethalille. Jos käsitykseni Michael Elginistä muuttui rajusti syksyn aikana, vielä selvemmän muutoksen teki Lethal, jota pidin vielä kesällä tylsänä ja puuduttavana painijana. Syksyn aikana silmäni kuitenkin avautuivat ja oivalsin, että Lethal on kerta kaikkiaan mahtava painija ja eritoten hahmo, jonka jokainen ottelu on elämää suurempi. Jo Lethalin sisääntulo (ja sen musiikki) on eeppinen, ja kehässä miehen jokainen teko merkitsee jotakin. Hän vaanii vastustajiaan hitaasti kuin kissa ja iskee nopeasti ja armottomasti. Täytyy sanoa, että ROH on tehnyt erinomaista työtä Jayn suhteen. Vielä TNA:ssa Lethal tuntui keskikortin nimeltä, mutta ROH:ssa miehestä on kuoriutunut kuin 2010-luvun Ric Flair. En malta odottaa Lethalin NJPW-debyyttiä, joka tapahtuu siis maanantaina Wrestle Kingdomissa, jossa hän puolustaa mestaruuttaan Elginiä vastaan.


 

Pistepörssi:
1. A.J. Styles (17 p.)
2. Brock Lesnar (8 p.)
3. Hiroshi Tanahashi, Jay Lethal (7 p.)

5. The New Day (6 p.)
6. The Undertaker, Tomohiro Ishii (5 p.)
8. Alberto Del Rio, Bayley (4 p.)
10. Kazuchika Okada, Sasha Banks, Tetsuya Naito, Tomoaki Honma, The Young Bucks (3 p.)
15. Asuka, Ricochet, Roman Reigns, Shinsuke Nakamura (2 p.)
19. Kevin Owens, Michael Elgin, Seth Rollins, Tyler Breeze (1 p.)

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Mistä 2015 muistetaan?

Next post

Ennakko: Wrestle Kingdom 10

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *