Fave FiveJuttusarjat

Fave Five – 8/2015

Fave Five on jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä ilmestyvä katsaus, jossa nimeän kuukauden viisi parasta painijaa tai tag teamia. Katsaus on täysin subjektiivinen, eli painijoiden saavutuksilla tms. tekijöillä ei ole vaikutusta tässä kilpailussa. Hyvä painija on kiinnostava ja kykeneväinen painimaan hienoja matseja. Se ratkaisee. Painijat voivat edustaa mitä tahansa promootiota.

Päivitän jokaisen katsauksen jälkeen henkilökohtaista tilastoani, josta näkee helposti sen, kenestä olen tykännyt ja kuinka paljon. Kuukauden paras painija tai tag team saa viisi pistettä, toiseksi paras neljä pistettä, kolmanneksi paras kolme pistettä, neljänneksi paras kaksi pistettä ja viidenneksi paras pisteen.


favefive-bayley

5. Bayley (NXT)

Myönnän heti, ettei Bayley ole koskaan ennen lukeutunut suosikkeihini. ”NXT:n neljästä hevosnaisesta” Charlotte ja Sasha Banks ovat aina olleet lähempänä sydäntäni kuin Bayley, joskin lähinnä sen ansiosta, kuinka häikäiseviä ja isoja matseja Charlotte ja Sasha ovat saaneet painia. Hahmona Bayley on kuitenkin heittämällä parempi kuin Charlotte, Sasha ja todella moni muu. Kyseessä on uskottava ja koskettava henkilö, jonka kehitys on pysynyt johdonmukaisena. Brooklynin TakeOver-tapahtumassa tuo kehitys johti Bayleyn tarinan kliimaksiin, josta tulemme lähtemään väistämättömän takaiskun – eli mestaruustappion – kautta uuteen kertomukseen. Se kiinnostaa jo nyt, vaikka tällä hetkellä olisi syytä vain nauttia Bayleyn onnesta. Nappivalinta NXT:n naistendivisioonan soihdunkantajaksi.

 

favefive-nakamura

4. Shinsuke Nakamura (NJPW)

Shinsuke (tai ”Swagsuke”) Nakamura on äärimmäisen karismaattinen painija, joka vangitsee katsojan välittömästi. Hän on kuin palvottu rokkilaulaja tai muu supertähti, kävelevä ilmiö. Jo kehäkuulutuksensa aikana Nakamura liikkuu ja elehtii kuin jokin omituinen olento, ja jokainen fani miettii mielessään, että mitä ihmettä se Shinsuke seuraavaksi tekee. Vastaus on simppeli: painii erinomaisen ottelun. Nakamura on näet paitsi karismaattinen myös todella taitava painija, joka tunnetaan lempinimellä ”King of Strong Style” ja joka yllättää ottelussa kuin ottelussa ihmeellisillä väistöillään ja vastaiskuillaan. Elokuussa Nakamura otteli ilmiömäisen matsin Hiroshi Tanahashia vastaan G1 Climax -turnauksen finaalissa. Myös alkulohkovaiheen ottelu ”Rainmaker” Kazuchika Okadaa vastaan oli erinomainen matsi.

 

favefive-banks

3. Sasha Banks (WWE)

NXT:n entinen Women’s-mestari Sasha Banks saattaa hyvin olla se painija, jota hehkutetaan naispainin tärkeimpänä pioneerina vielä vuosikymmenien kuluttua. Tätä heittoani tukee Sashan matsi Bayleyä vastaan Brooklynin TakeOver-tapahtumassa; kyseessä oli mielestäni täyden kympin veroinen ottelu, ja kiitos siitä kuuluu Bayleyn erinomaisen hahmon lisäksi Sashan uskomattomalle kehäosaamiselle. Banks laittaa kehoaan ennennäkemättömästi likoon ottamalla kehässä ja sen ulkopuolella hirvittäviä riskejä pitäen silti matsin kuin matsin tiukasti ohjaksissaan. Nainen todella on kuin 1990-luvun puolivälin Shawn Michaels: parempi kuin muut ja kykeneväinen ottelemaan ihan ketä tahansa vastaan hyvän ottelun.

favefive-ajstyles

2. A.J. Styles (NJPW)

Styles oli heinäkuussa ykkönen, mutta tällä kerralla mies saa juuri ja juuri väistyä kultakorokkeelta alas. Vika ei toisaalta ole AJ:n, sillä pohjimmiltaan kyse on siitä, ettei Styles saanut loistaa yhtä kirkkaasti kuin se elokuun paras painija. AJ:n taso ei nimittäin laskenut heinäkuusta laisinkaan, vaan päinvastoin mies otteli elokuussa likipitäen täydellisen ottelun Hiroshi Tanahashia vastaan ja sai kannettua esimerkiksi Bad Luck Falen kaltaisen mörököllin todella viihdyttävään kamppailuun. Ehdottomasti painimaailman kirkkainta eliittiä ja suuri kultakimpale NJPW:lle, joka yrittää laajentaa suosiotaan myös Japanin saarten ulkopuolelle.

 

favefive-tanahashi

1. Hiroshi Tanahashi (NJPW)

Kyllä, elokuun ykkönen on Japanin vastaus John Cenalle eli Hiroshi ”Tanawinslol” Tanahashi, joka voitti (lol) G1 Climax -turnauksen ja nousi pienen tauon päätteeksi takaisin NJPW:n huipulle. Jokainen pitkäaikainen NJPW-fani ei Tanahashin voitosta nauttinut, sillä kansa janoaa jo jonkun uuden sankarin nousua samalla lailla kuin WWE:ssä John Cenan tapauksessa, mutta kaltaiseni tuore fani ei voi muuta kuin nauttia. Tanahashi ottelee nimittäin joka ilta huikean matsin ja on todella vetovoimainen supertähti, jota japanilaiset fanit palvovat jopa niin paljon, että pyytävät häntä pyyhkimään kasvoistaan hikeä ojentamiinsa pyyhkeisiin. Täytyy tosin todeta, että kyllä minäkin hetkeksi muserruin, kun Tanahashi päihitti AJ:n ja tiputti siten Stylesin loppuottelusta, mutta pian pettymys jo kaikkosi, kun Tanahashi ja Nakamura räjäyttivät potin turnauksen finaalissa. Nakamuran ja Tanahashin ottelu ei kuitenkaan vetänyt vertoja Stylesin ja Tanahashin ottelulle, joka oli mielestäni Bayley vs. Sasha Banksin tavoin täyden kympin veroinen ottelu. Nousin monta kertaa sohvaltani ylös ja rukoilin AJ:n voittoa, mutta aina se Tanahashi pelastui. Se on showpainia parhaimmillaan, se.


Pistepörssi:

1. A.J. Styles (9 p.)
2. Hiroshi Tanahashi (7 p.)
3. Brock Lesnar (4 p.)

4. Kazuchika Okada, Sasha Banks (3 p.)
6. Shinsuke Nakamura (2 p.)
7. Bayley, Kevin Owens (1 p.)

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Arvio: WWE Armageddon 2007

Next post

Arvio: SummerSlam 2015

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *