JuttusarjatNitro vastaan Raw

Nitro vs. Raw II (15.1.1996)

Nitro vastaan Raw on juttusarja, jossa katselen yhtä aikaa samana iltana lähetettyä Nitroa ja Raw’ta kahdelta eri ruudulta. Tarkoituksenani on vertailla jaksoja keskenään ja pohtia, kumpaa ohjelmaa katselisin mieluummin. Jaan jaksot yhdeksään eri aikahaarukkaan, alkaen 0:00–5:00 ja edeten aina 40:00–50:00 asti. Kirjoitan jokaisesta osiosta lyhyen referaatin ja annan jommallekummalle ohjelmalle pisteen. Viimeinen osio (eli 40:00–50:00) on osioista tärkein, ja sen voittaja saa poikkeuksellisesti kolme kokonaista pistettä. Se ohjelma, jolla on jakson päätteeksi enemmän pisteitä, voittaa taistelun. Se ohjelma, joka voittaa nopeammin 10 taistelua, voittaa sen sijaan sodan. Uusi osa julkaistaan joka maanantai.


 

WWF Monday Night Raw:

Katsojaluku: 2,4. Lähetys: nauhoitettu 18.12.1995.

Katso jakso!

WCW Monday Nitro:

Katsojaluku: 3,5. Lähetys: LIVE!

Katso jakso!

 

0:00–5:00

Raw pyörähtää käyntiin varsin tulisesti, kun kuuma Sunny pärähtää ruudulle ja toivottaa katsojat tervetulleeksi WWF:n pariin. WCW:ssä ei tarjoilla samanlaista silmäkarkkia, sillä siellä valokeilan saavat selostajat eli Eric Bischoff, Bobby ”The Brain” Heenan ja Steve ”Mongo” McMichael. Se valokeila myös pysyy heissä liian pitkään. Raw sen sijaan tarjoaa mielenkiintoisia ärsykkeitä, kun ohjelma jatkuu erilaisilla hypevideoilla, haastattelijana toimivan Michael Hayesin lyhyellä puheella ja Marty Jannettyn sisääntulolla. Jannetty saa vastustajakseen Owen Hartin, joten Raw alkaa kovalla ottelulla. Nitro lähtee liikkeelle paljon verkkaisemmin, ja sen ensimmäinen ottelu on Lex Luger vs. Randy Savage. Pistevoitto Raw’lle.

5:00–10:00

Jokainen painihistorian tunteva fani tietää, että Owen Hart ja Marty Jannetty pystyvät ottelemaan erinomaisen matsin. Sellainen fani tietää myös sen, ettei Lex Luger ole mikään painimattojen messias. Näin ollen Raw tarjoaa parempaa painia, mutta toisaalta yleisö on paljon paremmin läsnä Nitron ottelussa, sillä Luger ja Savage ovat huomattavasti suurempia tähtiä kuin Owen ja Jannetty. Kilpailu on siis tiukka, mutta lopulta vaaka kallistuu kuitenkin Raw’n puoleen, sillä Lugerin ja Savagen matsista lähtee vähitellen mielenkiintoa sen hidastuvan tahdin takia pois.

rawnitro1

10:00–15:00

Raw johtaa jo 2–0, mutta nyt katseeni kiinnittyy ainoastaan Nitroon. Syy? Luger on saanut Savagen luovuttamaan, ja nyt on pakko nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Lähetys ei kuitenkaan jatku Lugerin ja Savagen draamalla, vaan Dungeon of Doomin ja Four Horsemenin yhteisellä sisääntulolla. Raw’ssa sen sijaan pyörii promovideo, jossa Diesel kehuu itseään. Kun Dieselin video päättyy, sen tilalle tulee Vaderin video, jossa Vader nostaa rautaa ja treenaa kroppaansa Royal Rumblea varten. Dieselin ja Vaderin lisäksi videolla vilahtaa Sunny, taas, ja olen myytyä miestä. Nitrossa pyörii Dungeon of Doomin ja Four Horsemenin tylsä keskustelu, jota eivät edes Ric Flair tai Brian Pillman kykene pelastamaan. Raw’n tiukkaan viisiminuuttiseen mahtuu myös The Ringmasterin eli Steve Austinin sisääntulo, joten pistevoitto on selvä. Raw johtaa nyt kolmella pisteellä, Nitro on edelleen nollilla.

15:00–20:00

Kyseessä on Ringmasterin ensimmäinen matsi WWF:ssä, joten ei ole kovin vaikea päätös olla katselematta Nitroa, jossa Dungeon of Doomin johtaja Kevin Sullivan jauhaa roskaa. Austinin vastustajana on kaiken lisäksi muuan Matt Hardy, joten matsi on ainakin näin jälkeenpäin katseltuna melko mielenkiintoinen. Kun Dungeon of Doomin ja Four Horsemenin tylsä keskustelu on vihdoin ohi, Nitro lähtee parempaan suuntaan: ECW:stä tuttu ja vielä 1990-luvun puolivälissä varsin rämäpäinen joukkue Public Enemy tekee debyyttinsä The American Males -tiimiä vastaan. Public Enemyn sisääntulo on sen verran viihdyttävä, että kuin huomaamattani olen unohtanut Ringmasterin ja Hardyn matsin kokonaan. Nitro siis kaventaa ottamalla pisteen.

rawnitro2

20:00–25:00

Kun Ringmaster on (tietenkin) päihittänyt Hardyn, Raw jatkuu ”Heartbreak Kid” Shawn Michaelsin videolla. Videolla kerrataan HBK:n viimeaikaisia vaikeuksia ja palavaa tahtoa nousta WWF:n mestariksi WrestleManiassa. Se on kiinnostavampaa katseltavaa kuin Public Enemyn ja American Malesin ottelu, joka on muuttunut tylsäksi ja hidastempoiseksi. Public Enemy tosin toteuttaa pian tempauksen, joka tekee Nitrosta kuumaa kamaa: kaksikko asettaa Buff Bagwellin kahden pöydän päälle, minkä jälkeen heistä toinen hyppää voltilla päin Bagwellin rintakehää. Spotti on hurja 90-luvun puolivälin valtavirtapainissa, joten Nitro nappaa toisen perättäisen pisteen.

25:00–30:00

Raw jatkuu ottelulla, jossa The Smoking Gunns päihittää The Spiders -nimisen tiimin alta aikayksikön. Ottelu kestää yhtä kauan kuin Stingin sisääntulo Nitrossa, joten kyseessä on varsinainen pikamatsi. Seuraavaksi Raw’n valtaa Billionaire Ted’s Wrasslin’ Warroom, joka on täyttä syöpää. Onneksi se on pian ohi ja tekee tilaa Goldustille, joka kävelee kehään Vince McMahonin haastateltavaksi. Tapahtuu hauska sattuma: Goldust ja Ric Flair tekevät sisääntulonsa samaan aikaan, ja molemmat heistä ovat pukeutuneet kiiltävään ”saunatakkiin”. Nitrossa alkaa maailmanmestaruusottelu, jossa mestari Flair puolustaa vyötään haastajaansa Stingiä vastaan, mutta minä katselen silti mieluummin Raw’ta, sillä Goldustin ja McMahonin haastattelu on kultainen kohtaus. Suosittelen vilkaisemaan! Raw nappaa pisteen.

rawnitro3

30:00–35:00

Raw pitää edelleen otteessaan, sillä lähetys jatkuu The Undertakerin hypevideolla. En voi mitään sille, että fanitan Undertakeria hullun lailla ja tahdon nähdä hänen segmenttejään mahdollisimman paljon. Kun video päättyy, Undertaker saapuu kaiken lisäksi ihan lihana ja verenä paikalle Paul Bearer seuranaan. Vastustajakseen hän vieläpä saa muuan Isaac Yankemin eli – juuri niin – Kanen, joten Raw on vahvoilla. Stingin ja Flairin mestaruusottelu on toki timanttinen matsi sekin, mutta toisaalta katsojan on helppo ennustaa, ettei maailmanmestaruusmatsi lopu heti alkutekijöihinsä. Näin ollen katsojana valitsee mieluummin Undertakerin ja Yankemin taistelun, ja kanavan voi vaihtaa Nitrolle vasta sitten, kun Flairin ja Stingin matsi lähestyy loppuaan. Raw’lle piste.

35:00–40:00

Kirjoitin, että kanavan voi vaihtaa Nitrolle, kun Flairin ja Stingin matsi lähestyy loppuaan. Totuus on, että kanava pitää vaihtaa silloin Nitrolle, sillä likainen Lex Luger on sekaantunut matsin kulkuun ja aiheuttanut ystävälleen Stingille tappion! Tilanne lämpenee entisestään, kun Randy Savage ja Hulk Hogan eli The Mega Powers juoksee kehään ja alkaa pian takoa järkeä sinisilmäisen Stingin päähän: Sting ei millään usko, että Luger on ilkeä ihminen. Pian Hogan ja Savage ajautuvat sanaharkkaan myös keskenään, kun Hulk ei ymmärrä sitä, miksi Savage saa ensi viikolla mestaruusottelun ja hän ei, vaikka Hulk on ollut liekeissä ja Savage hävinnyt juuri tässä jaksossa Lugerille. Samaan aikaan Undertaker ja Yankem ähisevät tylsästi kehässä, joten Nitro nousee taisteluun mukaan.

rawnitro4

40:00–

Yhtäkkiä Nitro ampuu itseään jalkaan. Hoganin ja Savagen kiinnostava konflikti päättyy, ja show jatkuu kuivalla pääottelulla, jossa Hogan taistelee Dungeon of Doom -jäsen Mengiä vastaan. En väitä, etteikö Hogan vs. Meng olisi ihan kiinnostava ottelu, mutta tässä taistelussa se häviää kylmästi sille, mitä Raw’ssa tapahtuu: Intercontinental-mestari Razor Ramon on saapunut vihdoin areenalle ja hakkaa nyt Goldustia kuin nyrkkeilysäkkiä. Tappelu on tavallista jännittävämpi, sillä se tapahtuu takatiloissa ja ajautuu lopulta jopa areenan ulkopuolelle ja lumihankeen saakka! Attituden alkusoittoa. Kesken tappelun nähdään kaiken lisäksi lyhyt video siitä, kuinka Sunny istuu alastomana kylvyssä. Tälle tykitykselle ei Hoganin hikinen matsi pärjää! Pisteet Raw’lle.

WCW Monday Nitro: 3 pistettä.

WWF Monday Night Raw: 8 pistettä.

 

Tuomio: Tämä olisi oikeastaan voinut päättyä miten tahansa, vaikka pisteytys kielii siitä, että Raw voitti Nitron ylivoimaisesti. Voitto ei kuitenkaan ollut ylivoimainen, sillä eritoten alussa kumpi tahansa olisi helposti voinut saada pisteen. Loppua kohden Raw tosin nousi dominoivaan asemaan Goldustin, Razor Ramonin ja The Undertakerin avulla. Nitron suurin ongelma oli matsien omituinen järjestys: en usko, että monikaan jaksaa kiinnostua Hoganin ja Mengin matsista sen jälkeen, kun show’ssa on jo nähty Stingin ja Flairin välinen ottelu maailmanmestaruudesta.


 

Tilanne kahden jakson jälkeen:

WCW Monday Nitro: 1

WWF Monday Night Raw: 1

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

G1 Climax – vuoden kuumin turnaus

Next post

WWE 2K16 – ensimmäiset maistiaiset

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *