Kolumnit

Kolumni: Jännitys tiivistyy

Lokakuu on varsinainen showpainin superkuukausi.

Kaikki alkaa keskiviikkona 2. lokakuuta, kun All Elite Wrestlingin televisio-ohjelma Dynamite alkaa amerikkalaisella TNT-kanavalla. All Elite Wrestling on uusi, tänä vuonna syntynyt showpainipromootio ja World Wrestling Entertainmentin suurin potentiaalinen haastaja sitten World Championship Wrestlingin.

Eipä liene täyttä sattumaa, että AEW:n Dynamite on löytänyt kotinsa nimenomaan TNT:ltä, joka oli myös WCW:n Monday Nitron kanava.

Sattumaa ei ole sekään, että samaan aikaan lähetetään WWE NXT:n jakso USA Network -kanavalla. WWE nimittäin siirsi NXT-ohjelmansa WWE Network -suoratoistopalvelustaan televisioon ja tismalleen samaan lähetysaikaan kuin Dynamite, jotta AEW:llä olisi vähemmän katsojia.

Keskiviikkona käynnistyy siis showpainimaailman uusin sota, jollaista ei ole nähty sitten vuoden 2010, kun Impact Wrestling otti Hulk Hoganin ja Eric Bischoffin voimalla uhkarohkean riskin ja siirsi televisio-ohjelmansa päällekkäin WWE Raw’n kanssa.

Tuo sota päättyi rumaan teurastukseen ja oli varsin lyhyt: WWE voitti, Impact hävisi. Nyt tilanne on kuitenkin varsin erilainen, emmekä voi kuin arvuutella, kumpi ohjelma saa enemmän katsojia jatkossa.

Varmaa on kuitenkin se, että meille painifaneille tällainen tilanne on hedelmällinen. Kilpailu kun johtaa parempaan laatuun.

Parempaa laatua lienee luvassa myös WWE:n SmackDownissa, joka siirtyy samalla viikolla USA Network -kanavalta FOX:n ohjelmistoon. Samalla SmackDownin lähetyspäivä vaihtuu tiistaista perjantaiksi.

FOX solmi WWE:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan SmackDownin lähetysoikeudet kuuluvat FOX:lle seuraavat viisi vuotta. FOX nimittäin näkee WWE:ssä potentiaalia ja aikoo panostaa SmackDowniin kunnolla. Tämä näkyy jo debyyttijaksossa, jossa nähdään varsin harvinainen näky: Brock Lesnar ottelemassa ilmaiseksi televisiossa.

Lisäksi FOX tuo FS1-kanavansa ohjelmistoon WWE Backstage -nimisen show’n, joka on viikoittainen studio-ohjelma. Ohjelmassa käsitellään WWE:n uutisia.

Nämä kaikki muutokset povaavat valoisaa tulevaisuutta painifaneille. Oman lusikkansa soppaan sekoittaa myös Impact Wrestling, jonka viikoittainen ohjelma siirtyy AXS-kanavalle ja tiistai-iltoihin lokakuun lopussa.

Usein sanotaan, ettei katsojaluvuilla ole merkitystä nykypäivänä, kun ohjelmia voidaan katsoa miltä laitteelta tahansa. Totuus on kuitenkin se, että esimerkiksi WWE on äärimmäisen riippuvainen hyvistä televisiosopimuksista, joita solmitaan nimenomaan katsojamäärien perusteella.

Lokakuussa on siksi erittäin mielenkiintoista seurata, minkälaisia katsojalukuja FOX:lle siirtyvä SmackDown, TNT:llä alkava Dynamite ja AEW:tä vastaan kamppaileva NXT saavat.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Eläköön humpuuki! #17 - Briteissä sattuu ja tapahtuu, Impactin emoyhtiö Anthem ostanut AXS-kanavan, Big Cass sekoillut indyshow'ssa

Next post

#PerjantainPromo - "You wanna stuff meat in your mouth?" (2018)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *