#perjantainpromo

#PerjantainPromo – Teksasilaista tunteen paloa (2009)

#PerjantainPromo on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan promon tai anglen YouTubesta.


Botchamaniaa, tuota Maffewn työstämää videosaagaa painikehien epäonnistuneista hetkistä, voidaan syyttää monistakin painifanien piireissä kulkevista sisäpiirivitseistä. Oli kyseessä sitten Randy Savage läpsimässä nauruun repeävää Torrie Wilsonia, Iron Sheik huutamassa häränpaskasta, Lex Luger valittamassa t-paidoista tai vaikkapa vipu, jota kääntämällä John Zandig karjaisee sielua vääntävästi, niin muutaman videon ansiosta nämä hetket ovat kanonisoituneet osaksi painikulttuuria, niin hyvässä kuin pahassa.

Botchamaniaa voi syyttää myös tämän kerran #PerjantainPromosta (kuten voisi olettaa ensimmäisen kappaleen sepustuksen perusteella).

Meksikolaista painitapahtumaa mainostavan klipin tähtinä ovat painijat El Diablo Fuego (karkeasti käännettynä Liekkipaholainen) sekä Texas Dingo (oletettavasti kotoisin Teksasista). Karmaisevan viherseinän edessä El Diablo Fuego toimittaa promonsa sillä kaikella paatoksella, tunteen palolla ja sataprosenttisella ylinäyttelemisellä, mitä voi olettaa massiiviselta paholaiselta.

Texas Dingo vastaa huutoon lukemalla promonsa teleprompterista samalla innolla kuin Pekka Pouta säätiedotuksia krapula-aamuna. Miten saat kekseliään riimittelyn, kuten: ”I will rip you limb from limb and eat you like it’s thanksgiving in the savage jungles of the world”, kuulostamaan yhtä kiinnostavalta kuin valmisruoan tuoteselostusten lukemisen.

Missä, milloin ja miksi tämä ottelu käytiin? Kansa tahtoo tietää!

Noh, mitä ilmeisemmin koko video on pelkkää satiiria jostain meksikolaisesta televisio-ohjelmasta. Federación de Lucha Internacional -promootiota ei ole olemassa, eivätkä nimet El Diablo Fuego ja Texas Dingo johda kenenkään oikeiden painijoiden jäljille. Harmi.

Olisihan se pitänyt arvata, kun ensimmäisenä ruutuun pelmahtaa näyttelijä Luis Fernandez-Gil. Espanjalainen näyttelijä tunnetaan todennäköisesti paremmin roolistaan väkivaltaa rakastavana Lucha Undergroundin tirehtöörinä Dario Cuetona.


Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Eläköön humpuuki! #18 - Viikoittaisten painiohjelmien nousukausi, NJPW laajentaa Yhdysvaltoihin, WWE 2K20:n katastrofaalinen julkaisu

Next post

Kolumni: Go be a fan

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *