#perjantainpromo

#PerjantainPromo – Y2J:n toinen tuleminen (2007)

#PerjantainPromo on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan promon tai anglen YouTubesta.


21. WWE:n Survivor Series käytiin vuonna 2007 ja yhdessä sen suurimmista otteluista Randy Orton puolusti onnistuneesti WWE-mestaruuttaan Shawn Michaelsia vastaan. Samassa tapahtumassa saatiin myös tieto siitä, että viikkokausia jatkuneet kryptiset Save_Us -videot päättyvät ja vastaus mysteeriin saadaan seuraavan illan Raw’ssa.

Sen Raw’n kantava teema oli soihdunkantajan maratonjuoksu Miamista Fort Lauderdaleen. Orton koki, että hänen on saatava virallisesti soihtu itselleen, koska hän on voittanut yksinkertaisesti joka ikisen vastustajan. Ohjelma-aika läheni loppuaan ja soihdunkantaja oli juossut 27 mailia ennätysajassa alle kahteen tuntiin. Hän saapuisi tuomaan soihdun jo kehässä odottavalle Ortonille ihan näillä minuuteilla.

Aivan kalkkiviivoilla soihdunkantaja kuitenkin tyrmätään ja tyrmääjä ottaa tutunoloisen poseerauksen takahuoneessa. Kehässä Orton on yllättynyt, kun areenan valot sammuvat. Jättiruudulle syttyy Save_Us -videoiden tyylinen kuva. “Ratkaisitko koodin”. Koodin viimeinen osuus ja vastaus sille, mistä kryptiset videot kertoivat on käsillä. Koodi paljastui ”jerikoodiksi” ja sisääntulorampin päähän asteli kahden vuoden tauon jälkeen itse Y2J, Chris Jericho.

Orton katsoi Jerichoa epäuskoisesti ja samalla Jericho toivotti katsojat tervetulleeksi Jerichon Raw’hon. Jericho käski yleisöä, ottamaan valokuvia, kuvaamaan videoita, soittamaan kavereille ja kertomaan, että Y2J on palannut ja tästä hetkestä eteenpäin WWE on sataprosenttista viihdettä ja sataprosenttista Jerichoa.

Jerichon paluusta ärsyyntynyt Orton haluaa tietää, että miltä Jericho oikeastaan on meitä pelastamassa ja muistuttaa, että viimeksi kun Y2J WWE:ssä oli, hän sai potkut, mikä on oikeastaan hyväkin, sillä jos Jericho olisi WWE:ssä pysynyt, Orton olisi potkaissut Jerichon suoraan eläkkeelle ja päättänyt hänen uransa.

Jericho kertoo, että on pelastamassa meitä Randy Ortonilta ja hänen robottimaiselta ääneltä ja synnyttäjän lantiolta ja heti ensimmäisen tilaisuuden tullen Jericho aikoo ottaa WWE:n mestaruuden Ortonilta. Ja tästä päivästä eteenpäin WWE, koko viihdeteollisuus, Floridan osavaltio, läntinen pallonpuolisko, koko planeetta ja koko ympäröivä universumi ei tule koskaan olemaan samanlainen.

Eikä tämä jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun Jericho muutti maailmaa.


Lauri Makkonen

Lauri Makkonen

Vuonna 2005 lajin pariin tiensä löytänyt kainuulainen. Painissa suuret tunteet ja isot käänteet ovat lajin suola. Painin ulkopuolelta sydäntä lähellä ovat vanhat videopelit, Aku Ankat sekä 80-luku.

Previous post

WWE-veikkaus 2019: Survivor Series

Next post

Viisi pointtia: NXT TakeOver: WarGames (23.11.2019)

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *