Uutiset

David Starrin ura käännekohdassa – taisteli ammattiliiton puolesta ja ajautui ulos kahdesta WWE:n yhteistyöfirmasta

David Starrin ura Saksan wXw:ssä tuli mitä ilmeisimmin päätökseensä menneen viikonlopun 16 Carat Gold -tapahtuman aikana. Starr otteli tapahtumassa Bobby Gunnsia vastaan ja kertoi sen jälkeen yleisölle jättävänsä wXw:n taakseen.

Päätös johtui ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta ja tehtiin yhteisymmärryksesssä wXw:n kanssa.

“Sananvapaus ei ole sama asia kuin vapaus seuraamuksista”, kertoi Starr yleisölle ja kirjoitti saman myös Twitterissä tapahtuman jälkeen.

Wrestling Observerin Dave Meltzer kertoi Wrestling Observer Live -radio-ohjelmassaan WWE:n olleen vahvasti päätöksen taustalla.

“Syynä oli WWE:n suunnasta tullut paine. WWE ei halunnut David Starria mihinkään promootioon, jonka päätöksiin he voivat olla osallisena”, sanoi Meltzer ohjelmassaan.

Meltzerin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun WWE estää painijan esiintymisen itsenäisen promootion tapahtumassa. Yksityiskohtia tilanteesta ei ole vielä tullut julkisuuteen eikä wXw ole kommentoinut tapausta lyhyttä kiitos-twiittiä lukuun ottamatta.

Starrille tämä on toinen promootio lyhyen ajan sisään, joka on lopettanut työskentelemisen hänen kanssaan. Lontoon Progressin ja Starrin tiet erkanivat joulukuun lopussa. Eron syyn taustalla spekuloitiin olevan WWE.

Progressin ja wXw:n lisäksi WWE:n virallisiin yhteistyöfirmoihin lukeutuvat Skotlannin ICW ja Yhdysvaltojen Evolve.

Starr on ajanut painijoiden oikeuksia vahvasti viimeisen vuoden ajan ja pyrkinyt organisoimaan painijoille ammattiliittoa. Starr ja valokuvaaja James Musselwhite perustivat viime vuonna We The Independent -liikkeen, joka kerää rahaa oheistuotemyynnillä kouluttaakseen painijoita oikeuksistaan ja pyrkii tarjoamaan taloudellista tukea jäseniensä ammattiliittomaksuihin. Starr on vaikuttanut Englannin Equity UK -ammattiliiton päätökseen tarjota painijoille sairaustukea esimerkiksi loukkaantumisten aikana.

Samalla Starr on myös kritisoinut muun muassa WWE:n toimia estää painijoidensa ammattiliitto. Starr on omien sanojensa mukaan pannassa “kahdesta suuresta showpainipromootiosta” ammattipoliittisen toimintansa vuoksi. Kyseiset promootiot ovat WWE ja Ring of Honor.

Ring of Honorin omistajafirma Sinclairin Starr suututti viime vuoden promollaan, jossa kutsui Sinclairia “äärioikeistolaiseksi propagandakoneistoksi” puhuessaan mestaruusottelustaan Jay Lethalia vastaan. Kyseinen ottelu, joka oli määrä otella Israelissa, ei lopulta ollutkaan mestaruusottelu. Matt Taven voitti ROH:n mestaruuden Lethalilta aiemmin samassa kuussa eikä matkannut puolustamaan vyötä Israeliin, vaikka ROH oli luvannut mestaruusottelun tapahtuvan vyön haltijasta riippumatta.

WWE:n sisällä Starrin toimet herättivät porua viime kesänä, kun Starr talloi WWE NXT UK:n mestaruuden päälle OTT:n WrestleRama 3 -tapahtumassa ottelussa Walteria vastaan.

Starr on kirjoitushetkellä Irlannin OTT:n mestari ja kohtaa Jon Moxleyn ScrapperMania VI -tapahtuman pääottelussa 14. maaliskuuta. OTT on myös tehnyt vahvasti yhteistyötä WWE:n kanssa.

Seuraamme tilannetta.


Katso Starrin haastattelu The Independent –liikkeestä: Why professional wrestler David Starr risked his job to unionize

Lue myös PWTorchin artikkeli: COOLING: David Starr – The Extremist announces he and WXW have come to a mutual agreement to part ways

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

Kolumni: WWE:stä on tullut katsomakelvotonta tauhkaa

Next post

Kolumni: Kuusi pointtia WWE:n korjaamiseksi

2 Comments

 1. KAM
  10.03.20 at 19:16 — Vastaa

  ”Kyseinen ottelu, joka oli määrä otella Israelissa, päädyttiin perumaan.”

  https://www.youtube.com/watch?v=7YPFKGg13_Y

  Otteluhan kyllä käytiin, mutta Lethal oli hävinnyt mestaruutensa Matt Tavenille. ROH oli toisaalta luvannut mestaruutta puolustettavan Israelissa mutta jostain syystä Tavenia ei nähty Israelissa.

  https://www.rohwrestling.com/news/roh-world-championship-be-defended-israel
  https://twitter.com/TheProductDS/status/1119321844107173888

 2. Semi Salmikannas
  10.03.20 at 19:22 — Vastaa

  Ah, tämähän oli mennyt aivan kokonaan ohitse! Kiitoksia, korjataanpas samoin tein.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *