Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 17

Ho, ho, ho, brother! Perinteisesti tähän aikaan vuodesta alkaa sen odotus, että pian taas kivutaan tikkaat ylös joulupuuta koristelemaan, heittäydytään juhlapöydän läpi ja lyödään kaveria terästuolilla kun se on ollut tuhma. Mutta jotain muutakin on 13. päivän TLC-tapahtuman jälkeen luvassa – nimittäin itse jouluaatto, jolloin Hogan-pukki leg droppaa piipusta sisään jakamaan babyfaceille lahjoja ja heeleille risuja.

Odotuksen lievennykseksi avataan tietenkin kalenterin luukkuja, joista paljastuu hauskoja mutta ennen kaikkea opettavaisia yllätyksiä. Jokaisen luukun takaa löytyy jokin mielenkiintoinen tapahtuma juuri siltä nimenomaiselta päivältä historiassa. Menneiden joulujen haamu on jo ovella, ja se kutsuu meidät kierrokselle…

 

17. joulukuuta 1979

Hulk Hoganin debyytti Madison Square Gardenissa

 

New York Cityn sydämessä sijaitseva Madison Square Garden on tärkeä kulttuuri- ja urheiluareena, jossa on nähty useita ikimuistoisia ihmisiä ja tarinoita. Esimerkiksi jääkiekkolegenda Wayne Gretzky pelasi uransa viimeisen ottelun nimenomaan MSG:ssä, kun hänen edustamansa New York Rangers kohtasi Pittsburgh Penguinsin huhtikuussa 1999. Madison Square Garden on ollut näyttämönä myös mm. Muhammad Alin ja Joe Frazierin ensimmäiselle nyrkkeilymatsille – jota kutsuttiin nimellä Fight of the Century – sekä legendaarisen John Lennonin viimeiselle konsertille. Aikojen saatossa MSG:tä onkin alettu kuvailla sanoin ”maailman kuuluisin areena”.

”The Garden” on tärkeä osa myös WWE:n menneisyyttä. Areena oli 1960- ja 1970-luvuilla ikään kuin WWE:n kotihalli, jossa nähtiin kaikista tärkeimmät tapahtumat ja mestaruusvoitot; kymmenestä historian ensimmäisestä WWE-mestarista seitsemän kruunattiin nimenomaan Madison Square Gardenissa (mm. Bruno Sammartino, Ivan Koloff, Pedro Morales ja Bob Backlund). Kyseiseen joukkoon kuuluu myös Hulk Hogan, joka nousi mestariksi päihittämällä The Iron Sheikin tammikuussa 1984.

 

hulk hogan madison square garden

 

Hoganin MSG-debyytti nähtiin kuitenkin jo vuosia aiemmin: 17. joulukuuta 1979. Tapahtuma televisioitiin suorana lähetyksenä MSG Network -kanavalla, ja sitä tähditti melkoinen rypäs lajin legendoja aina Tatsumi Fujinamista Harley Raceen ja Pat Pattersonista Antonio Inokiin saakka. Hoganin vastustajana oli Ted DiBiase, josta Hulk otti voiton tyrmäyksellä.

Tulokset kokonaisuudessaan:

– Larry Zbysko voitti Bulldog Bowerin.

– Riki Choshu ja Seiji Sakaguchi (c) voittivat Bad News Allenin ja Jo Jo Andrewsin (NWA North American Tag Team Championship).

– Mike Graham voitti Johnny Rodzin.

– Hulk Hogan voitti Ted DiBiasen.

– Bob Backlund voitti Bobby Duncumin (WWF World Heavyweight Championship).

– Antonio Inoki (c) voitti Hussein Arabin (NWF Heavyweight Championship).

– Harley Race (c) voitti Dusty Rhodesin, kun ottelu keskeytettiin Dustyn vuodettua liikaa verta (NWA World Heavyweight Championship).

– Pat Patterson (c) voitti Dominic DeNuccin (WWF Intercontinental Championship).

– Tatsumi Fujinami (c) voitti Johnny Riveran (WWF World Junior Heavyweight Championship).

– Ivan Putski ja Tito Santana (c) voittivat Victor Riveran ja Swede Hansenin (WWF World Tag Team Championship).

Tätä nimenomaista tapahtumaa ei WWE Networkista löydy ainakaan vielä, mutta palvelussa on kyllä osio nimeltään Old School, josta voi katsoa 1970-luvun MSG-tapahtumia. Samasta osiosta löytyy se show, jossa Hogan kohtasi Iron Sheikin.

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

Arvio: TLC: Tables, Ladders and Chairs 2015

Next post

Joulukalenteri 2015: Luukku 18

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *