#maanantainmatsiJuttusarjat

#MaanantainMatsi – Stan Hansen vs Bruno Sammartino (1976)

#MaanantainMatsi on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan ottelun YouTubesta tai vastaavasta videopalvelusta.


Vuosi on 1976 ja Bruno Sammartinon, WWWF:n kiistattoman ykköstähden, toisessa mammuttimaisessa mestaruuskaudessa on kolmas vuosi menossa. Sammartinon kahdesta mestaruuskaudesta jälkimmäinen kalpenee pituudessa sille ensimmäiselle, lähes kahdeksan vuotta jatkuneelle mestaruuskaudelle. Siihen olisi Roman Reignsilläkin ollut vielä muutama vuosi matkaa. Elävä legenda ja New Yorkin sankari on nähnyt ja kokenut kaiken, tähdittäen legendaarista Madison Square Gardenia parisensataa kertaa. Tällä kertaa territorioon on saapunut märkäkorvainen teksasilainen mörssäri nimeltä Stan Hansen. Vajaa kolmikymppinen Hansen olisi itsekin tuleva legenda etenkin Japanissa, jossa “Western Lariat” olisi suorastaan käsite. Nyt miehen pöksyt kuitenkin tutisivat miehen otellessa ensimmäistä kertaa urallaan MSG:n syövereissä ja vieläpä Sammartinoa vastaan.

Kommunikaatioerheen vuoksi tavallinen Body Slam menee pieleen ja Hansen tiputtaa Sammartinon niskoilleen. Sammartinon niska murtuu ja mies kiidätetään sairaalaan heti ottelun jälkeen. Hansen pelkää uransa New Yotkissa olevan siinä, mutta toisin käy. WWWF kertoo Hansenin murhaavan Lariatin olleen niskan murtumisen syynä ja että Sammartino hakee kostoa heti kun lasaretista pääsee tolpilleen.

Sammartino huilaa jopa kaksi kuukautta, ennen kuin palaa kehään Showdown at Shea -tapahtumaa varten. Shea Stadiumilla järjestetyn tapahtuman suuri vetonaula on toki suoraan Japanista lähetettävä kohtaaminen Antonio Inokin ja Muhammed Alin välillä, mutta Sammartino saa kunnian päästä käsiksi Hanseniin itse paikan päällä nähdyn kortin pääottelussa.

Voitto tuosta ottelusta ei kuitenkaan ole tarpeeksi Sammartinolle, vaan puolitoista kuukautta myöhemmin mestari saa Lariatin mestarin pään vadille teräshäkkiottelussa, missäs muuallakaan kuin Madison Square Gardenissa.

Bruno Sammartino vs Stan Hansen – Steel Cage Match (WWWF, 7.8.1976)

Semi Salmikannas

Semi Salmikannas

Ammattimainen tyhjäntoimittaja, jonka elämässä showpaini on roikkunut mukana sitkeän torakan lailla yli vuosikymmenen ajan. Toimii vakioäänenä Smarksiden ääniaalloilla ja onnistuu unohtamaan velvoitteensa kirjoitetun sisällön tuottajana. Kaikin puolin stereotyyppinen paininörtti, jonka naama kelpaa vain ja ainoastaan radioon.

Previous post

WWE- & AEW-veikkaus 2024: WWE WrestleMania

Next post

Jälkipyykkinaru #157: GCW Josh Barnett's Bloodsport X

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *