ArviotPuroresuViisi pointtia

Viisi pointtia: DDT Judgement 2020

Päivämäärä: 20.03.2020

Sijainti: Tokio, Japani (Korakuen Hall)

Yleisömäärä: 916

Katso tapahtuma täältä.


Koronaviruksen jyllätessä maailmalla paini ei ole selvinnyt ilman ongelmia. Japanissa annettiin erittäin vahva suositus urheilu- ja muiden yleisötapahtumien peruuttamisesta kahdeksi viikoksi, ja osa promootioista onkin seurannut tätä ohjeistusta hyvin tarkasti. Dramatic Dream Team peruikin heidän helmikuun lopun ja maaliskuun alun tapahtumat, ja nyt tapahtunut DDT Judgement 2020 olikin heidän ensimmäinen show yleisön edessä koronatauon jälkeen.

1. The Show Must Go On!

Tauon aikana DDT ei levännyt laakereillaan. He striimasivat muutamia tapahtumia heidän dojoltaan ilman yleisöä ja pitivät ulkoilmatapahtuman Super Saitama Arenalla, jossa he pitävät heidän kesän suuren Wrestle Peter Pan 2020 -show’n. Lisäksi he ovat yksitellen laittanut ilmaiseksi jakoon DDT Universeen heidän parhaimpia tapahtumiaan, jotka ovat katsottavissa maaliskuun loppuun asti.

DDT Judgement 2020 alkoikin videolla, jossa he kertoivat mitä he olivat tehneet ja miten Judgementin ottelut olivat tulleet toteen. Videolla näimme ihmiskentauri HARASHIMAn hypettämässä itseään kuuntelemalla yleisön hurrauksia kuulokkeista ja muuta DDT:n peruskauraa taustalla soidessa Queenin ”Show Must Go On”.

Show’n todellakin on mentävä eteenpäin. Judgement on ollut ennen yksi DDT:n vuoden isoimmista tapahtumista ja myös DDT:n vuosipäiväshow, ja tänä vuonna DDT täyttää kunnioitettavan 23 vuoden iän.

916 ihmisen yleisö on pari sataa DDT:n tavallisen Korakuen Hall yleisön alapuolella, mutta se on positiivinen merkki showpainille Japanissa. Promootioiden on pakko pitää tapahtumia, sillä livetapahtumat ovat niiden suurin ja tärkein tulonlähde. Toivottavasti koronaviruksen ote Japanista lievenee, ja yleisöt palaavat tasolle, joka oli ennen pandemiaa.


2. Taattua DDT-laatua

Show’n alakorttissa näimme Kazusada Higuchin ja Jordan Heatleyn näytösottelun, jonka Higuchi voitti helposti. Seuraavana oli tiimiottelu, jossa Keigo Nakamura ja Naomi Yoshimura kohtasivat Shunma Katsumatan ja debytoivan Hideki Okatanin. Okatani on vasta 19-vuotias ja näytti lupaavalta tulokkaalta vaikka ei ole treenannut vielä niin pitkään. Yoshimura ja Nakamura saivatkin helpon voiton Yoshimuran iskettyä napakan lariatin Okatanille ja selätettyä hänet tämän jälkeen.

DDT Ironman Heavymetalweight -mestaruus vaihtaa omistajaa todella useasti, ja tämä show ei ollut poikkeus tähän. Toru Owashi, joka käveli mestarina tapahtumaan, menetti vyönsä Daruden ”Sandstormin” soidessa taustalla jo ennen ottelua Masahiro Takanashille. Ottelun piti olla battle royal, jonka osallistujat tulevat yksi kerrallaan kuin Royal Rumblessa konsanaan, mutta ottelun muut osallistujat seurasivat uutta mestaria kehään ja saimmekin tavallisen battle royalin.

Tässä ottelussa sitten tapahtuikin paljon. Hiroshi Yamato ja Owashi selättivät Takanashin kahdestaan ja nopean konsultaation jälkeen heidät julistettiin kaksoismestareiksi! Ottelu ei tähän lopu vaan nopeasti Mizuki Watase, Danshoku Dieno, Antonio Honda ja Yukio Naya selättivät Yamaton ja Owashin samaan aikaan. Nyt mestaruuden jakoi neljä painijaa! Kazuki Hirata tästä sisuuntuneena vannoi yleisölle yhdistävänsä vyöt ja olemalla mestaruuden ainoa oikea haltija. Ei mennytkään kauan, kun Hirata selätti neloismestarit yksi kerrallaan ja voitti ottelun. Hirata ei tosin pitkään kerennyt olla mestari, DDT:n kuningas, kun Owashi nopeasti roll-uppasi Hiratan ja selätti mestarin. Olimme lopulta samassa pisteessä, kuin ennen ottelua.

Ja missä muussa promootiossa saisimme nähdä yleisön hurraamassa ”Sandstormin” soidessa taustalla, kun tuomari Matsui ja kehäkuuluttaja Inoue desinfioivat kehäköysiä.


3. Tiimiotteluilla tulevaisuuden rakentamista

Mike Baileyn piti tulla Japaniin jo vuodenvaihteessa, mutta FedEx oli onnistunut kadottamaan hänen viisumipaperinsa. Tämän takia vasta nyt hän pääsi takaisin painimaan DDT:n kehässä. Vaikka Moonlight Express (Mike Bailey ja MAO), Makoto Oishi ja Shinya Aoki vastaan DAMNATION (Mad Paulie ja Soma Takao) ja Stronghearts (CIMA ja El Lindaman) ei ollutkaan erityisen pitkä ottelu, se sai meidät muistamaan kuinka hyvä painija Speedball Mike Baileyn on ja miten loistava hänen ja MAO:n tiimi Moonlight Express onkaan. Ottelu päättyikin harmittavasti hyvisten häviöön Oishin ottaessa splashin Takaolta. DAMNATIONin ja Strongheartsin “Business Alliance” onkin ollut todella vahva näiden kahden tallin liittoutumisen jälkeen.

Pro Wrestling Noah -legenda Naomichi Marufuji on ennenkin ollut DDT:n tapahtumissa vierailijana, mutta viime loppuvuonna DDT:n ässä HARASHIMA kutsui miehen promootioon ja omaan talliinsa ottamaan aktiivisemman roolin. Emme vielä silloin tienneet mihin Noahin ja DDT:n tiet kulkevat, mutta ei kauan tämän jälkeen kuulimme uutisesta, että DDT:n omistaja miljardiyritys CyberAgent oli ostanut Noahin heidän talousvaikeuksien jälkeen.

DISASTER BOX -tallia edustaneet HARASHIMA, Marufuji ja Yuki Ueno ottelivat voittoisasti ALL OUT -tallin jäseniä Akitoa ja Yuki Iinoa sekä Australiasta vierailemassa ollutta Royce Chambersia vastaan. Ottelussa ei sinänsä tapahtunut mitään super erikoista, mutta Royce Chambersin todella atleettiset otteet tekivät minuun vaikutuksen. Tässä painijassa on todella paljon potentiaalia kehittyä.

Se mitä ottelun jälkeen tapahtui oli paljon mielenkiintoisempaa. CIMA ja Soma Takao tulivat haastamaan HARASHIMA:n ja Marufujin otteluun Super Saitama Arenassa. Marufuji ei alussa ollut niin innoissaan ottelusta, mutta lopulta hyväksyi haasteen sillä edellisestä CIMAn ja hänen kohtaamisesta oli jo kymmenen vuotta. Lisäksi CIMAn mukaan CIMASOMA on paljon parempi nimi tiimille kuin HARASHIMARUFUJI!

Viimeisenä otteluna ennen illan pääotteluita oli DDT:n uuden tallin Eruptionin ja “Business Alliancen” kohtaaminen. Yukio Sagakuchi, Kazusada Higuchi sekä Saki Akai kohtasivat ja voittivat Tetsuya Endon, T-Hawkin ja Nobuhiro Shimatanin Sagakuchin iskettyään todella napakan polvi-iskun Shimatanin leukaan ja selätettyään hänet. Vaikka “Business Alliance” on ollut vahva, Eruption on ollut vahvempi heidän debyytin jälkeen.

Ottelun jälkeen näimme vielä Royce Chambersin tulevan haastamaan Endon hänen Super Saitama Arena miekasta, jolla päästään Wrestle Peter Panin pääotteluun. Tämä oli nopea ottelu, joka oli enemmän näytösottelu mihin Chambers pystyy. Hän todellakin on hiomaton timantti, mutta ei vielä tarpeeksi hyvä voittamaan Endoa.


4. Vanha koira on vaarallisin koira

DDT Universal -mestari Chris Brookes oli kutsunut Daisuke Sasakia vanhaksi koiraksi, joka pitäisi lopettaa. Sasaki ei tästä oikein pitänyt ja hän olikin varastanut Brookesin mestaruuden edellisen Korakuenissa pidetyn show’n päätteeksi, tosin hän palautti sen seuraavana päivänä.

Sasaki on jäänyt ehkä Endon varjoon DAMNATIONissa, mutta se ei tee hänestä kuitenkaan mitään heittopussia, hän on yksi DDT:n parhaimmista painijoista. Me emme näe tätä aina kun hän ottelee, mutta onneksi tällä kertaa hänellä oli painikengät jalassa ja paita pois päältä.

Chris Brookes vuorostaan on hieman haparoiva vielä otellessaan yksin. Brookes oli monta vuotta pääasiassa tiimipainija, joten siirtyminen näihin DDT:n isompiin yksilöotteluihin on ollut vaikea. Hän on oppinut paljon viimeisen vuoden aikana, mutta selvästi tässä ottelussa Sasaki oli se kokeneempi ja parempi painija.

Ottelussa itsessään ei ollut mitään erikoisempaa vikaa. Brookes oli koko ajan hieman niskan päällä, mutta DAMNATIONin sekaantuessa otteluun näimme tuomarin ottavan osumaa, Sasakin taputtavan Brookesin lukossa ja muuta sekoilua. Mutta tuomarin ollessa maassa, ei hän nähnyt tätä ja Brookesin oli vain pakko jatkaa puurtamista. Lopulta tuomari oli selvinnyt ylös ja Sasaki sai iskettyä oman lukkonsa Brookesiin, joka joutui luovuttamaan. Vanha koira Daisuke Sasaki on uusi DDT Universal -mestari, mutta en usko tämän hänen ja Brookesin välisen vihoittelun tähän loppuvan. Sen verran likainen oli tämä ottelu.


5. Ikä ei ole este

Masato Tanaka aloitti painiuransa Frontier Martial-Arts Wrestlingissä vuonna 1993 ja nyt 47 vuotta vanhana hän ei ole menettänyt askeltakaan painijana vaan jatkaa yhtenä parhaimmista painijoista Japanissa. FMW:n lisäksi hän on tehnyt uraa muun muassa ECW:ssä, New Japanissa ja Pro Wrestling Noahissa, mutta Pro Wrestling ZERO1 on ollut hänen kotinsa viimeiset 20 vuotta. Ja nyt hän on ottanut DDT:n uudeksi kohteekseen.

2019 loppuvuonna pidettyyn DDT D-Oh Grand Prix 2020 -turnaukseen Masato Tanaka osallistui ulkopuolisena ja hänellä oli tavoitteena voittaa turnaus ja otella Tetsuya Endoa, HARASHIMA:a ja Konosuke Takeshitaa vastaan, koska he ovat DDT:n parhaat painijat hänen mielestä. Turnauksen aikana hän otteli tasapelin HARASHIMAn kanssa ja voitti Endon turnauksen finaalissa saaden uuden ottelun silloisen päämestarin HARASHIMAn kanssa DDT Sweet Dreams! 2020 -tapahtumassa, jonka hän voitti. Uutena päämestarina hänet haastoi MAO, ja hän onnistuneesti puolusti mestaruuttaan. Tanaka puhui silloin, että hän on voittanut HARASHIMAn ja Endon, mutta ei ole kohdannut Takeshitaa vielä. Joten hän haastoi Takeshitan ottelemaan häntä vastaan, mikä nyt tapahtui tässä tapahtumassa. Odotus olikin, että pystyykö Takeshita tuomaan päämestaruuden kotiin vai jatkaako Tanaka marssimista Super Saitama Arenaan voitokkaana?

Ottelu itsessään muistutti enemmän Big Japan Wrestlingin strong-divisioonan otteluita kuin tavallista DDT:n päämestaruusottelua. Takeshita ja Tanaka vaihtoivat lyöntejä ja heittoja keskenään testatessaan kumpi onkaan kovempi. Erityisesti ottelun keskellä ollut brainbustereiden myymisen unohtaminen ja niiden vaihtaminen sai allekirjoittaneen hyvin innostuneeksi ottelusta, mutta samalla nousi kysymys, että onko tämä oikea ottelu tällaiselle? Loppujen lopuksi ottelusta jäi jotain puuttumaan. En osaa sanoa onko syynä se, ettei kokonaan menty strong-divisioonan tyylillä vai oliko se, ettei Takeshita käyttänyt atleettisuuttaan tarpeeksi hyödyksi.

Ottelun alkoi rauhallisesti, mutta nopeasti muuttui Tanakan tahtiin tanssimiseksi. Tuoleja käytettiin ahkerasti, ja Takeshitan polvi otti vastaan monet iskut ja lopulta Tanaka löi tuolin Takeshitan päähän irroittaen pehmusteen kokonaan. Näimme myös todella komean Coast to Coastin ja Avalance Air Raid Crashin Takeshitalta Tanakalle, mutta ne eivät riittäneet saamaan voittoa. Takeshita taisteli ja yritti saada voittoa irti Tanakasta, mutta Tanakan kyynerpääiskut pysäyttivät Takeshitan hyökkäykset ja lopulta muutaman vauhdittoman Sliding D:n jälkeen Tanaka veti kyynärpääsuojansa pois ja iski Rolling Elbow’n. Tästä ei ollut enää Takeshitalla mahdollisuutta nousta ja Tanaka onnistuneesti puolusti vyötään.

Tanaka on nyt kohdannut kaikki kolme DDT:n parhainta painijaa ja osoittanut olevansa vieläkin elämänsä kunnossa. 47-vuotiaana hän on voittanut melkein kaikki ja näyttänyt ettei ikä ole este loistavien otteluiden saavuttamiseen. Tanaka kiitti Takeshitaa ottelusta ja ennen kuin hän kerkesi valitsemaan seuraavan vastustajansa, Eruption-tallin johtaja Yukio Sakaguchi juoksi kehään ja haastoi Tanakan otteluun seuraavassa DDT:n Korakuenissa pidettävässä tapahtumassa. Tanaka hyväksyi haasteen ja seuraava puolustus on 46-vuotiasta Sakaguchia vastaan. Sakaguchi harvemmin on isoissa otteluissa mukana, mutta uskon tämän ottelun Tanakaa vastaan olevan todella hyvä puhtaasti Tanakan kokemuksen ja Sakaguchin erittäin puhtaiden iskujen kiitos hänen MMA-kokemuksen takia. Kaiken päätteeksi Sakaguchi kiitti kaikkia paikalle saapuneita tuesta painijoita ja DDT:tä kohtaan.


Tapahtuma kokonaisuudessaan oli hyvin tyypillinen DDT:n Korakuen show. Alakortissa oli heidän dojon kasvattien ottelu, komediaottelu ja tämän jälkeen muutama tiimiottelu, joissa rakennettiin juonikuvioita kohti Super Saitama Arenaa ja Wrestle Peter Pania. Show’n viimeisteli kaksi ottelua mestaruuksista, ja DDT näyttää nyt palaavan takaisin normaaliin aikatauluun ja pitävän tapahtumiaan suunnitellusti.


Tulokset:

1. Kazusada Higuchi voitti Jordan Heatleyn. Näytösottelu ennen show’n alkua.

2. Keigo Nakamura ja Naomi Yoshimura voittivat Hideki Okatanin ja Shunma Katsumatan. Arvosana: 6/10

3. Kazuki Hirata voitti Hiroshi Yamaton, Masahiro Takanashin, Toru Owashin, Antonio Hondan, Danshoku Dinon, Mizuki Watasen ja Yukio Nayan Iron Man Heavymetalweight -mestaruuden battle royal -ottelussa. Arvosana: 6/10

4. DAMNATION (Mad Paulie ja Soma Takao) ja Strong Hearts (CIMA ja El Lindaman) voittivat Moonlight Expressin (MAO ja Mike Bailey), Makoto Oishin ja Shinya Aokin. Arvosana: 7/10

5. DISASTER BOX (HARASHIMA, Naomichi Marufuji ja Yuki Ueno) voitti ALL OUTin (Akito ja Yuki Ino) ja Royce Chambersin. Arvosana: 7/10

6. Eruption (Kazusada Higuchi, Saki Akai ja Yukio Sakaguchi) voitti DAMNATIONin (Nobuhiro Shimatani ja Tetsuya Endo) ja T-Hawkin. Arvosana: 7/10

7. Tetsuya Endo voitti Royce Chambersin “Right To Challenge At Saitama Super Arena Sword” -ottelussa ja säilytti SSA-miekan. Arvosana: 6/10

8. Daisuke Sasaki voitti Chris Brookesin ja on uusi DDT Universal -mestari. Arvosana: 7/10

9. Masato Tanaka voitti Konosuke Takeshitan ja säilytti KO-D Openweight -mestaruuden. Arvosana: 8/10


DDT Judgement 2020 -tapahtuman kokonaisarvosana: 7/10

Antti S.

Antti S.

Päätti tarkistaa 2015 alkuvuonna mitä WWE:ssä tapahtuukaan ja jäi sille tielle. Nyt katsoo painia laidasta laitaan nauttien valtaosasta mitä näkee. Tykkää stiffeistä lariateista.

Previous post

Slamageddon siirretään lokakuulle – StarBuck: "Pyrimme sinnittelemään loppumetreille saakka"

Next post

WWE-veikkaus 2020: WrestleMania

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *