EnnakotWWE

Ennakko: Extreme Rules 2016

Lähetys: 23.5. (klo 2.00–6.00 Suomen aikaa)

Sijainti: Newark, New Jersey (Prudential Center)

Teemakappale: PVRIS – ”Fire”

Katso tapahtuma WWE Networkissa!

 

Suomen kansan katse lienee tänä iltana jääkiekossa, mutta lätkän lisäksi sunnuntaina nähdään myös painia. Nyt olisikin ainutlaatuinen tilaisuus suunnata suoraan torilta takaisin television ääreen ja jatkaa iltaa WWE:n parissa, jos siis Suomi onnistuu voittamaan Kanadan. Extreme Rulesissa pähkäillään puolestaan sitä, onnistuuko AJ Styles voittamaan WWE-mestari Roman Reignsin.

Kickoff-lähetys
No DQ Match

Baron Corbin vs. Dolph Ziggler

Baron Corbinin ja Dolph Zigglerin sota syttyi jo silloin, kun Corbin saapui Raw’hon. Kaksikko on sen jälkeen kohdannut useasti (ml. Payback-tapahtumassa), ja nyt luvassa lienee parivaljakon viimeinen taistelu – ottelu, joka ei voi päättyä diskaukseen.

Veikkaus: Todennäköinen voittaja on Corbin, ellei sitten WWE aio jatkaa tätä feudia vielä kauemmin. Uskon kuitenkin, että tämä on tarinan päätös ja että Corbin on se, joka sodan voittaa.

Toivomus: Corbinin voitto olisi periaatteessa niin tylsä ratkaisu, että Ziggler voisi olla parempi voittaja. Näin Corbin voisi suivaantua entisestään. Toisaalta voitto kyllä tekisi Corbinille hyvää, joten en valita, jos Ziggler joutuu tässä taipumaan.

Mitä kannattaa odottaa: Kaksikko ei otellut erityisen ihmeellistä matsia Paybackissa, mutta nyt luvassa voi olla parempi ottelu. On mielenkiintoista nähdä, miten Baron Corbin ottelee ilman sääntöjä.

Texas Tornado Match

Luke Gallows & Karl Anderson vs. Jimmy & Jey Uso

Tämä feudi käynnistyi Corbinin ja Zigglerin sodan tavoin jo silloin, kun Anderson ja Gallows saapuivat Raw’hon. Japanilaisesta NJPW:stä tunnettu joukkue otti siis heti alkuun Uson veljekset silmätikuikseen, ja syy siihen oli se, että Jimmy ja Jey ovat Roman Reignsin sukulaisia – ja Roman Reigns puolestaan Andersonin ja Gallowsin kaverin, AJ Stylesin, vihollinen.

Veikkaus: Tuntuisi oudolta, jos Anderson ja Gallows häviäisivät ensimmäisen ison ottelunsa. Jimmy ja Jey tulevat siis todennäköisesti häviämään tämän matsin, mutta taistelu on todella tiukka.

Toivomus: Olen viime aikoina nauttinut Jey ja Jimmy Uson otteista niin paljon, että kannustan tässä heitä. Anderson ja Gallows eivät ole koskaan säväyttäneet erityisen paljon, joten mieluummin näkisin Uson veljesten voiton.

Mitä kannattaa odottaa: Tämä samoalaisten ja ”The Clubin” välinen feudi on ollut alusta saakka kuin mukava aikamatka 1980-luvulle. Odotan siis tästäkin ottelua, jossa on kuuma tunnelma. Texas Tornado -ottelumuoto – jossa kaikki painijat saavat olla kehässä samaan aikaan – nostaa kiinnostusta entisestään.

WWE United States Championship

Kalisto (c) vs. Rusev

Rusev nousi United States -mestaruuden haastajaksi voittamalla eräässä Raw’ssa järjestetyn battle royal -ottelun. Vihainen bulgaari on siitä lähtien hengittänyt Kaliston niskaan ja kiduttanut tätä mm. Accolade-otteellaan. Pystyykö pieni meksikolainen maskipää päihittämään ison ja pahan itäeurooppalaisen painijan?

Veikkaus: Yksi skenaario on se, että Rusev voittaa, jolloin mies saa haastajakseen United States -mestaruuden entisen omistajan John Cenan. Toinen skenaario on se, että Kaliston voittoputki isoja mörököllejä vastaan jatkuu. Luotan jälkimmäiseen.

Toivomus: Toivon ehdottomasti Rusevin voittoa, sillä rakastan Rusevia. Myös Kalisto on toki hyvä painija, mutta mestarina hän ei ole lainkaan yhtä viihdyttävä kuin Rusev, joka esiintyy aina hauskasti.

Mitä kannattaa odottaa: Tämä on ottelu, jolta odotan paljon. Kalisto otteli jo Rybackia vastaan mainion matsin Paybackin Kickoff-lähetyksessä, joten nyt tiedossa on kaiken järjen mukaan vähintään yhtä hyvä koitos. Mikäli kaikki osuu nappiin, ottelusta voi kuoriutua jopa todella hyvä. Mukavan sarjakuvamaista meininkiä – ja Kaliston ja Rusevin tuntien laadukasta painia.

WWE Tag Team Championship

The New Day (c) vs. The Vaudevillains

Aiden English ja Simon Gotch (The Vaudevillains) ottelivat Enzo Amorea ja Big Cassia vastaan Paybackissa WWE Tag Team -mestaruuden haastajuudesta, mutta ottelu keskeytyi Enzon kärsimään aivotärähdykseen. Niinpä Vaudevillains ansaitsi ikään kuin varkain paikkansa tässä tapahtumassa, jossa he tulevat nyt haastamaan tulikuuman New Dayn.

Veikkaus: Vaudevillains on vielä niin tuore nimi Raw’ssa ja SmackDownissa, etten usko heidän voittavan. Toisaalta kaksikon yllätysvoittoa ei voi myöskään poissulkea. New Dayn säilytys on silti todennäköisempi ratkaisu.

Toivomus: En ole vielä oikein lämmennyt Vaudevillainsille päärosterissa, joten ennemmin näkisin New Dayn voiton. New Day on mielestäni yhä edelleen kuumaa kamaa ja saisi kantaa mestaruusvöitään vähintään SummerSlamiin saakka.

Mitä kannattaa odottaa: Tämä lienee noin kymmenminuuttinen matsi, jossa ei tapahdu mitään erityisen kummallista. En siis uskalla nostaa odotuksiani kovinkaan korkealle, mutta ainahan ottelu kuin ottelu voi yllättää. Toivottavasti matsissa nähdään paljon huumoria.

WWE Women’s Championship
Submission Match

Charlotte (c) vs. Natalya

Charlotte ja Natalya ottelivat toisiaan vastaan Paybackissa, jossa nähtiin vanha ”kunnon” screwjob: ottelun tuomari, Charlotten isän eli ”Nature Boy” Ric Flairin suuri fani Charles ”Little Naitch” Robinson, julisti Charlotten ottelun voittajaksi, vaikkei Natalya koskaan hävinnyt matsia. Niinpä nyt nähdään revanssi, jota tuomaroi joku muu kuin Flair-fani Robinson – ja joka voi päättyä ainoastaan luovutukseen. Kaiken kruunaa se, ettei Flair saa olla kehän laidalla Charlottea kannustamassa. Pystyykö epäreilu mestari päihittämään Natalyan ilman isänsä apua?

Veikkaus: Uskon yhä, että Charlotte pysyy mestarina SummerSlamiin saakka.

Toivomus: Olen suuri Charlotte-fani ja pidän häntä koko WWE:n parhaimpana naispainijana, mutta Natalyan voitto sekoittaisi pakkaa jännittävästi. Natalya myös ansaitsisi voittonsa, joten aion kyllä kannustaa häntä.

Mitä kannattaa odottaa: Kirjoitin Paybackin ennakossani, että Charlotte ja Natalya voisivat otella kaikkien aikojen parhaimman naispainijoiden matsin WWE:ssä. Paybackissa sitä ei kyllä nähty, mutta Extreme Rulesissa naiset saavat uuden yrityksen. Uskon ja toivon, että he ottelevat (tai saavat otella) nyt paremmin ja luovat pienimuotoisen klassikon.

 WWE Intercontinental Championship
Fatal 4-Way Match

The Miz (c) vs. Cesaro vs. Sami Zayn vs. Kevin Owens

Tämä ottelu sai alkunsa Paybackissa, jossa Kevin Owens ilmoitti Sami Zaynin päihitettyään aikovansa nousta takaisin Intercontinental-mestariksi ja jäi selostamaan The Mizin ja Cesaron välistä mestaruusottelua. Pian Zayn hyökkäsi Owensin kimppuun, jolloin kaksikon taistelu levisi kehään asti niin, että Mizin ja Cesaron matsi meni pilalle. Myöhemmin Zayn päihitti Mizin Raw’ssa ja nousi siten mestaruuskahinoihin mukaan.

Veikkaus: Olen melko varma, että Miz kykenee luikertelemaan tästäkin tilanteesta turvaan. Useimmiten tällaiset matsit päättyvät WWE:ssä mestarin voittoon.

Toivomus: En oikein tiedä, ketä kannustaisin, mutta jos on pakko valita joku, valitsen Zaynin. Jokainen ottelija tosin kelpaa oikein hyvin.

Mitä kannattaa odottaa: Kehässä on kolme äärimmäisen taitavaa painijaa ja yksi todella viihdyttävä esiintyjä. Miksi siis odottaisi jotain muuta kuin mahtavaa matsia?

Asylum Match

Chris Jericho vs. Dean Ambrose

Chris Jericho ja Dean Ambrose ajautuivat riitasille WrestleManian jälkeen. Kaksikko kohtasi jo Paybackissa, jossa Jericho yritti kouluttaa Ambrosea mutta joutui kärsimään häviön. Se suututti Y2J:n niin, että hän iski Ambrosea kukkaruukulla takaraivoon ja puki hänet myöhemmin pakkopaitaan. Ambrose kosti kyseiset tempaukset hyökkäämällä Jerichon kimppuun tämän kuuluisan sisääntulon aikana ja varasti kaiken lisäksi Y2J:n arvokkaan takin, jonka hän paloitteli kehässä. Riidasta tuli niin myrskyisä, että se päätettiin ratkaista upouudessa ottelumuodossa, niin sanotussa Mielisairaala-matsissa.

Veikkaus: Jericho lähetti jo Paybackin jälkeen twiitin, jossa hän kiitti WWE:tä viimeisimmästä taipaleestaan ja implikoi jättävänsä painikehät taas hetkeksi taakseen. Mies lienee siis lähdössä, joten tämä matsi päättynee Ambrosen voittoon.

Toivomus: En ole Ambrosen suurin fani, mutta mikäli tämä ottelumuoto aiotaan vakiinnuttaa hänen omaksi matsikseen, miehen kannattaisi tietenkin nousta tässä voittajaksi.

Mitä kannattaa odottaa: Mielisairaala-ottelu painitaan siis häkissä, jonka yläpuolelle on kiinnitetty erilaisia aseita: Raw’ssa nähdyn kohtauksen mukaan ainakin pakkopaita, kukkaruukku ja Mick Foleyn legendaarinen ”Barbie” eli piikkilankaan kiedottu pesäpallomaila. Tuo kyseinen kohtaus antoi ymmärtää, että luvassa on raakaa ja väkivaltaista toimintaa, mutta kannattaa muistaa, ettei nykypäivän WWE:ssä nähdä mitään järin hirvittävää materiaalia. Ei siis kannata odottaa mitään veristä sirkusta, vaan todennäköisesti luvassa on ihan tavanomainen häkkimatsi, jossa tuskin nähdään mitään erityisen väkivaltaista.

WWE World Heavyweight Championship
Extreme Rules Match

Roman Reigns (c) vs. AJ Styles

WWE-mestari Roman Reignsin ja AJ Stylesin tiet kohtasivat WrestleManian jälkeisessä Raw’ssa, jossa Styles nousi WWE:n mestaruuden haastajaksi. Painijat kohtelivat toisiaan alkuun kunnioittavasti, mutta myöhemmin kunnioitus vaihtui likipitäen vihanpidoksi, kun Luke Gallows ja Karl Anderson sekaantuivat feudiin. Nyt luvassa lienee siis aggressiivisempi koitos kuin Paybackissa.

Veikkaus: AJ Stylesin voitto olisi toki mahtava asia, mutta Roman Reigns poistuu paikalta mestarina.

Toivomus: Olisi todellinen pommi, jos AJ Styles voittaisi mestaruuden ja nousisi The Clubin johtajana WWE:n huipulle. Peukalot siis pystyyn AJ:n voiton puolesta.

Mitä kannattaa odottaa: Paybackin ottelu oli mielestäni pienehkö pettymys, joka tosin aiheutui huonosta rakenteesta. Jos AJ ja Reigns saavat taistella keskeytyksettä liki puolen tunnin verran, matsista voi tulla yksi koko vuoden parhaimmista otteluista – ja se kertoo paljon, sillä matsien taso on ollut tänä vuonna erityisen kova (vrt. esim. Tanahashi vs. Okada, Nakamura vs. Zayn, Karhula vs. Valentine yms.).


Kokonaisuutena Extreme Rules 2016 vaikuttaa tapahtumalta, jossa on potentiaalia todella hyväksi show’ksi. Luvassa on mm. yksi upouusi ottelumuoto, monta lupaavaa mestaruusmatsia ja pääottelu, jossa painii AJ Styles. Oikein suunniteltuna tästä voi tulla kaikkien aikojen paras Extreme Rules -tapahtuma.

Tapahtuman spekulointiin ja jälkipuintiin voit osallistua joko foorumillamme, Facebookissa tai Discordissa. Live-seuranta käydään Discordissa.

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

WWE-veikkaus 2016: Extreme Rules

Next post

John Cenan perintö

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *