Fave FiveJuttusarjat

Fave Five – 7/2015

Fave Five on jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä ilmestyvä katsaus, jossa nimeän kuukauden viisi parasta painijaa tai tag teamia. Katsaus on täysin subjektiivinen, eli painijoiden saavutuksilla tms. tekijöillä ei ole vaikutusta tässä kilpailussa. Hyvä painija on kiinnostava ja kykeneväinen painimaan hienoja matseja. Se ratkaisee. Painijat voivat edustaa mitä tahansa promootiota.

Päivitän jokaisen katsauksen jälkeen henkilökohtaista tilastoani, josta näkee helposti sen, kenestä olen tykännyt ja kuinka paljon. Kuukauden paras painija tai tag team saa viisi pistettä, toiseksi paras neljä pistettä, kolmanneksi paras kolme pistettä, neljänneksi paras kaksi pistettä ja viidenneksi paras pisteen.


favefive-kevinowens

5. Kevin Owens (WWE)

Kevin Owens on noussut WWE:n päärosteriin niin kovalla ryminällä, että kyseessä on yksi kovimmista debyyteistä kautta aikain. Heinäkuussa Owensin suunta tosin lähti tarinankerronnassa alamäkeen, kun mies hävisi ensin NXT-mestaruutensa Finn Bálorille Tokiossa ja sitten päänahkansa John Cenalle Battlegroundissa. Vaan kuten sanoin, tässä kilpailussa ei ole kyse saavutuksista – se on painijan performanssi, joka merkitsee. Se nostaa Owensin viiden parhaimman painijan joukkoon, sillä mies otteli eritoten Báloria vastaan todella hienon matsin Beast in the East -tapahtumassa. Hatunnoston arvoisena suorituksena pidän myös sitä Raw’ssa nähtyä kolminottelua, jossa Owens kolisteli sarviaan Rusevia ja Cesaroa vastaan. Erinomainen ja takuuvarma esiintyjä show’sta toiseen.

 

favefive-tanahashi

4. Hiroshi Tanahashi (NJPW)

Heinäkuu on siitä hieman epäreilu kuukausi, että NJPW:llä on käynnissä G1 Climax. Kyseessä on siis turnaus, jonka aikana NJPW järjestää tapahtumia liki päivittäin. Se tarkoittaa sitä, että NJPW:n tähdet ovat useammin esillä kuin WWE:n tai varsinkin Ring of Honorin yms. painijat, joita näkee kerran tai pari viikossa. Toisaalta se mittaa hyvin sitä, pysyvätkö NJPW:n painijat kiinnostavina suuresta tarjonnasta huolimatta. Hiroshi Tanahashi – niin sanottu Japanin oma John Cena – ainakin pysyi, sillä Tanahashi otteli heinäkuun aikana mielettömän hyviä matseja mm. Kota Ibushia ja Tetsuya Naitoa vastaan. Mies kykeni kaiken lisäksi kantamaan Bad Luck Falen viihdyttävään otteluun, ja se on jo valtava saavutus, se.

 

favefive-okada

3. Kazuchika Okada (NJPW)

”Rainmaker” Kazuchika Okada on tällä hetkellä Japanin kirkkain tähti. Se varmistui NJPW:n Dominion-tapahtumassa, jossa hän nousi jälleen kerran IWGP:n mestariksi päihittämällä ex-mestari A.J. Stylesin suorastaan ilmiömäisessä ottelussa. Lisäksi Okada jatkoi hyviä otteitaan G1 Climaxissa, jossa hän paini huikeasti mm. Michael Elginiä ja aina yhtä sympaattista Tomoaki Honmaa vastaan. Timanttinen painija ja sopiva mies NJPW:n keulakuvaksi.

 

favefive-brocklesnar

2. Brock Lesnar (WWE)

Heinäkuu oli monella tavalla omituinen painikuukausi. Yksi omituinen juttu oli se, että Brock Lesnar otteli kaksi eri ottelua yhden kuukauden aikana. Kumpikaan ottelu ei ollut pitkä tai tasaväkinen eli tavanomainen matsi, mutta ne molemmat olivat silti silkkaa kultaa. Lesnar on yksinkertaisesti täydellinen painija ja hahmo tällä hetkellä. Ynnätään tähän se tulinen Raw, jossa Lesnar ajautui kuumottavaan käsirysyyn The Undertakerin kera, ja sijoitus tässä listauksessa on ansaittu. Kuin nykypäivän André the Giant – olento, jonka jokainen teko ja ottelu kiinnostaa.

 

favefive-ajstyles

1. A.J. Styles (NJPW)

Voiton vie silti A.J. Styles, joka oli ilmiliekeissä. Ensin Styles otteli likipitäen täydellisen matsin Kazuchika Okadaa vastaan IWGP:n mestaruudesta ja sitten hän paukutteli G1 Climaxissa huippumatseja kuin liukuhihnalta konsanaan mm. Tetsuya Naitoa, Toru Yanoa ja ennen muuta Kota Ibushia vastaan. Todella toivon, että Styles pääsee turnauksen finaaliin ja kohtaa siellä joko Okadan uudestaan tai sitten Shinsuke Nakamuran. Vesi kielellä odotan myös sitä elokuista kohtaamista, kun Styles matsaa Tanahashia vastaan. ”The Phenomenal One” on tällä hetkellä kukkulan kuningas.


Pistepörssi:

1. A.J. Styles (5 p.)
2. Brock Lesnar (4 p.)
3. Kazuchika Okada (3 p.)
4. Hiroshi Tanahashi (2 p.)
5. Kevin Owens (1 p.)

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

The Beast – Kohti ravintoketjun huippua

Next post

Lehmipojat ja lainsuojattomat – lajinsa viimeiset?

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *