JuttusarjatMatin matsit

John Cena vs. Umaga (WWE Royal Rumble 2007)

Matin matsit on juttusarja, jossa muistellaan menneitä otteluita. Uusi artikkeli julkaistaan aina maanantaisin. Juttusarja keskittyy 2000-luvun otteluihin, joita on lähetetty maksutelevisiossa.


 

Tapahtuma: WWE Royal Rumble 2007

Sijainti: San Antonio, Teksas (AT&T Center)

Päivämäärä: 28.1.2007

Katso ottelu WWE Networkissa!

WWE Championship
Last Man Standing Match

Umaga vs. John Cena (c)

Jaossa oli se suurin ja kaunein, kun John Cena puolusti mestaruuttaan samoalaista Umagaa vastaan. Kyseessä oli revanssi New Year’s Revolution -tapahtumasta, jossa Umagan voittoputki näki vihdoin päätöksensä, kun Cena onnistui rullaamaan ”puskutraktorin” hartiat mattoon juuri kolmeen laskun ajaksi. Umagan managerin, Armando Alejandro Estradan, mielestä moinen onnenkantamoinen ei ollut minkään sortin todiste Cenan paremmuudesta. Raw’ssa auktoriteettihahmon tointa Mr. McMahonin mandaatilla hoitanut Jonathan Coachman oli samaa mieltä ja myönsi Umagalle revanssin – vieläpä siten, että Estrada sai valita ottelun stipulaation. Tällä kertaa Cenalla ei siis ollut mahdollisuutta voittaa nokkelalla rullauksella, vaan vastustaja piti tyrmätä tajuttomaksi. Edeltäneessä Raw’ssa Umaga oli täräyttänyt Cenan pöydän läpi, ja sen seurauksena Cena joutuikin pitämään ottelun aikana sidettä keskivartalossaan.

Jos oli jo New Year’s Revolutionin ottelu mainio, niin tämä oli erinomainen. Cena ja Umaga tuntuivat sopivan vastapareiksi erittäin hyvin, ottelussa kun ei ollut yhtään sellaista tylsempää vaihetta, joita monesti huippunimienkin otteluissa nähdään. Sen sijaan toiminta oli suorastaan kiimaista koko ajan, ja homman kruunasi se, kuinka hienosti ottelijat hyödynsivät matsimuotoa. Tässä ei ollut sellaista kaavamaista odottelua, vaan toiminta jatkui käytännössä koko ajan.

 

royal rumble 2007 cena vs umaga 1

 

Sitten kun aseita ja eritoten teräsportaita käytettiin upeasti hyväkseen, niin olivat siinä pienet ja isotkin painifanit tohkeissaan. Mieleenpainuva hetki oli muun muassa se, kun Cena sinkosi teräsportaat kehästä ulos suoraan Umagan kupoliin, täräytti hänet spin out powerbombilla portaiden päälle ja kajautti tv-monitorilla päähän. Tuon lisäksi mahaplötsi ECW-selostajien pöydän läpi oli sykähdyttävä. Loppuhetkillä pistettiin sitten itse kehäkin jo palasiksi, kun Estrada irrotti ylimmän kehäköyden pidikkeistään.

Toki muistin ottelun olleen hyvä, mutta silti tämä yllätti. Tässä kun ei juurikaan mitään heikkouksia ollut. Ilman pienintäkään epäilyksen häivää Umagan uran paras ottelu, ja kyllä tämä edelleen pintansa pitää myös Cenan ”all time” -listalla. Hämmentävän kova suoritus kummaltakin ja malliesimerkki varhaisesta vuoden matsi -ehdokkaasta.

9/10

 

Matti Koskinen

Matti Koskinen

Duunarista aikuisopiskelijaksi muovautunut oman elämänsä Rocky Balboa. Showpainiin ensikosketukset vuonna 2002. WWE:hen päin hieman kellallaan.

Joensuu / Eastern Finland

Previous post

WWE-veikkaus 2016: Payback

Next post

Arvio: Payback 2016

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *