#perjantainpromo

#PerjantainPromo – Kevin Sullivan luo hirviön (1985)

#PerjantainPromo on viikoittainen juttusarja, jossa Smarksiden toimitus nostaa esiin ja esittelee lyhyesti jonkin kiinnostavan promon tai anglen YouTubesta.

Tämän viikon perjantainpromona on harvinainen 2-in-1 spesiaali – kaksi segmenttiä yhden hinnalla. Molemmat segmentit liittyvät niin paljon toisiinsa ja molemmat ovat omalla tavalla merkittäviä, että hyvän kokonaiskuvan saamiseksi on hyvä puhua molemmista.


Kevin Sullivan on yksi showpainin kiinnostavimmista nimistä, jonka uralle on mahtunut vaikka mitä. Nykyään Sullivan muistetaan lähinnä WCW:n 90-luvun yhtenä bookkaajista, jonka kynänjälkeä olivat muun muassa ikimuistoinen Dungeon of Doom -angle ja itselleen vahingossa oikean elämän avioeron bookkaaminen, kun hän kayfaben rippeitä ylläpitäessä vaati vaimonsa Womanin ja hänen on-screen kumppaninsa Chris Benoitin viettämään aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla.

Kauan ennen WCW:tä Kevin Sullivan ja hänen Army of Darkness -stablensa terrorisoi Floridan painiterritoriota. Sullivan oli väkivaltainen mies, joka puhui pelottavia, ja jolla oli paljon häntä sokeasti seuraavia seuraajia. Sullivan ja hänen armeijansa pukeutuivat mustaan nahkaan, käyttivät kasvomaaleja ja soittivat raskasta musiikkia. Kevin Sullivan oli satanisti – vaikkei koskaan maininnut sanallakaan mitään satanismiin viittaavaa. Imago oli tärkein ja se puri raamattuvyöhykkeen saatananpelkoon, mikä oli erityisen vahvana vielä 80-luvulla.

Vuonna 1985 Sullivanin mahdollisesti merkittävin feudi oli Windhamin klaania vastaan. Ensimmäistä vuotta painijana viettävä Kendall Windham oli noussut nopeasti Floridan mestariksi. Tukena hänellä oli hänen isänsä Blackjack Mulligan ja veljensä Barry Windham. Vaikka Kendall Windham keräsikin paljon menestystä Floridassa, on hän jäänyt tämän painiperheen unohdettavimmaksi tapaukseksi. Kendall keräsi eniten menestystä juuri Floridassa nousten 5-kertaiseksi Floridan mestariksi, mutta ei koskaan noussut suuremmaksi nimeksi missään muualla. Kendall palasi tosin vielä hetkeksi parrasvaloihin 90-luvun lopulla liittyessään veljensä Barryn kanssa The West Texas Rednecks -stableen voittaen WCW:n joukkuemestaruuden kerran. Kendall on myös veljensä tavoin Bray Wyattin ja Bo Dallasin eno.

Kendall sai yhden uransa ensimmäisistä kunnianosoituksista lokakuun 9. 1985, kun Sports Review -lehden toimittaja Trudy Herd saapui Championship Wrestling from Floridan nauhoituksiin palkitsemaan Kendallin kuukauden painija-palkinnolla. Heti perään “Playboy” Buddy Rose saapui nälvimään Kendallia ja varasti tämän mestaruusvyön, mikä oli oiva harhautus Sullivanille ja hänen Army of Darknessilleen. Nämä pimeyden sotilaat hyökkäsivät niin ikään Kendallin ja tämän isän kimppuun, mutta myös viaton toimittaja Trudy Herd sai maistaa Sullivanin koukkua tämän yrittäessä estää Sullivanin hyökkäystä.

Tämä segmentti on ensimmäinen tämän viikon tuplaspesiaalista.

Yllättävää kyllä, tuo keski-ikäisen näköinen naistoimittaja on tämän perjantainpromon tähti. Kyseinen rouva oli nimittäin vasta 23-vuotias tuleva merkittävä peluri showpainin maailmassa, joka vuonna 1985 vielä aloitteli uraansa. Kevin Sullivan on myöhemmissä shoot-haastatteluissa vain kehunut Trudy Herdiä ja muun muassa kertonut, että Trudy vaati Sullivanin tinttaavan tätä täysiä päin näköä, jotta angle olisi mahdollisimman uskottava.

Seuraavat viikot Trudy vietti sekavassa mielentilassa. Hän tuntui menettäneen järkensä, käyttäytyi arvaamattomasti ja mikä pahinta – hän liittyi Kevin Sullivanin Army of Darknessiin. Kuvion seuraava merkittävä etappi nähtiin joulukuun 11., kun Sullivan manipuloi Trudy Herdin antamaan uhrilahjan – hänen turhamaisuutensa. Tämä erinomaisen hyytävä segmentti on tämän viikon kahdesta segmentistä jälkimmäinen.

 

Joko tunnistat?

Trudy Herd oli oikeassa elämässä suuren painiperheen lapsi, jonka ura vei hänet muun muassa ECW:hen, WCW:hen ja WWF:ään – niin ikään Shawn Michaelsin, kuin myös Goldustin manageriksi, sekä vakavasti otettavaksi uhaksi WWF:n naistendivisioonassa.

Hiustyylistään hän ei koskaan luopunut – päinvastoin, hänen sekopäinen hiustyylinsä menisi vain hullummaksi ja hullummaksi.

 

 

 

Kyllä vain.

 

 

 

Luna Vachon oli syntynyt.

Pauli K.

Pauli K.

Mystinen P-alkuinen herrasmies Pirkanmaalta, jonka sydäntä lähellä on showpainin laaja historia ja unohduksiin jääneet triviatiedot.

Previous post

Matin päiväkirja: Showpainin superviikko (1.–8.10.2019)

Next post

WWE-veikkaus 2019: Hell in a Cell

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *