Uutiset

Legendaarinen haastattelija ”Mean” Gene Okerlund on kuollut 76-vuotiaana – teki pitkän uran AWA:n, WWE:n ja WCW:n riveissä

”Well, let me tell you something, ’Mean’ Gene!”


Nämä sanat kaikuivat miljoonissa kodeissa ympäri Yhdysvaltoja, kun ”Mean” Gene Okerlund sai WWF-mestari Hulk Hoganin haastateltavakseen 1980-luvulla.

Nyt nuo sanat jäävät kuitenkin historiaan, sillä Okerlund on nukkunut pois 76-vuotiaana. WWE tiedotti Okerlundin kuolemasta tänään. Sitä, mihin tai milloin Okerlund on tarkalleen kuollut, ei WWE:n tiedotteessa täsmennetä.

”Mean” Gene Okerlund oli yksi showpainin historian tunnetuimmista haastattelijoista. Wrestling Observer kertoo, että hänen työuransa alkoi radion ja television puolella ja johti showpainin pariin vuonna 1970, kun Okerlund oli 28-vuotias.

Showpainissa Okerlund aloitti AWA:n eli American Wrestling Associationin satunnaisena kehäkuuluttajana ja haastattelijana, jonka tehtävänä oli tuurata vakituisia kuuluttajia ja haastattelijoita. Myöhemmin Okerlund valittiin AWA:n vakituiseksi haastattelijaksi ja pysyi siinä työssä niin pitkään, kunnes siirtyi WWF:n eli World Wrestling Federationin riveihin vuonna 1984.

Okerlund nousi erityisen kuuluisaksi juurikin WWF:ssä, jossa hän sai monet kerrat haastatella Hulk Hoganin ja ”Macho Man” Randy Savagen kaltaisia supertähtiä. Okerlund kuitenkin lähti WWF:stä vuonna 1993 ja siirtyi WCW:hen eli World Championship Wrestlingiin. WCW:ssä Okerlund työskenteli promootion loppuun eli vuoteen 2001 saakka. Myöhemmin Okerlund palasi takaisin WWE:hen.

Okerlund lisättiin WWE:n Hall of Fameen vuonna 2006. Häntä jäävät kaipaamaan pitkäaikainen vaimo Jeanne ja poika Todd.

Showpainimaailma on reagoinut Okerlundin poismenoon vahvasti. Okerlund oli merkittävä osa WWF:n niin sanottua kultaista kautta eli 1980-luvun nousukiitoa ja otettiin ilolla vastaan aina, kun esiintyi televisiossa vielä vanhoilla päivillään.

Okerlundin viimeiseksi WWE-haastatteluksi jäi WWE Raw’n 25-vuotisjuhlajakson kohtaus, jossa hän esiintyi AJ Stylesin kanssa.

 

Eetu "Enska" Lehtinen

Eetu "Enska" Lehtinen

Smarkside-universumin ylläpitäjä, joka rakastaa laadukasta showpainia.

Previous post

WWE:n leijonat ja lampaat 2018: Tapahtumarikas vuosi sisälsi useita huippumatseja mutta myös pettymyksiä – Matti pani vuoden parhaimmiston järjestykseen

Next post

Ennakko: NJPW Wrestle Kingdom 13 – Tokyo Domessa tapahtuu taas, ja tässä on 59 hyvää syytä nauttia tapahtumasta

No Comment

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *